The Guardian med «fake news» om angivelig krigstrussel fra Kina

9

Main stream media fornekter seg ikke. Samtidig som de beskylder bloggere og uavhengige nettmedier for å drive med «fake news» tar de sjøl ikke fem flate cent for å produsere bøttevis av sånt på egen hånd.

Et eksempel er hvordan de store mediene har behandlet Kinas reaksjon på Rex Tillersons uttalelser om Sørkinahavet. Tillerson er som kjent nominert til å bli Donald Trumps utenriksminister. Her er The Guardians dekning:

The US risks a “large-scale war” with China if it attempts to blockade islands in the South China Sea, Chinese state media has said, adding that if recent statements become policy when Donald Trump takes over as president “the two sides had better prepare for a military clash”.

Dette er med skam å melde det rene sludder. Folk bør lese lederartikkelen sjøl og gjøre seg opp en mening. Den finnes her.

Allerede i overskriften skriver Global Times at uttalelsene fra Tillerson kan være en bløff av hensyn til senatet.

Is Tillerson’s bluster just a bluff for Senate?
Nominee for US secretary of state Rex Tillerson uttered astonishing statements during his confirmation hearing with the Senate on Wednesday. He likened China’s island-building in the South China Sea to «Russia’s taking of Crimea,» and said the new US government would send China a clear signal that «first the island building stops, and second your access to those islands is also not going to be allowed.»

Global Times trekker fram andre sider ved Tillersons uttalelser der han åpner for samarbeid med Kina:

… he also mentioned that Chinese and American economic interests are deeply intertwined and that «China has been a valuable ally in curtailing elements of radical Islam.» He noted that «We should not let disagreements over other issues exclude areas for productive partnership.»

Og så kommer det avsnittet The Guardian feilsiterer:

China has enough determination and strength to make sure that his rabble rousing will not succeed. Unless Washington plans to wage a large-scale war in the South China Sea, any other approaches to prevent Chinese access to the islands will be foolish.

Som en vil se er det ikke Kina som truer USA med krig. Global Times sier at den eneste måten USA kunne hindret Kina tilgang til disse øyene er ved å gå til krig i stor skala mot Kina. Med andre ord er det Kina som oppfatter dette som en mulig trussel fra USA. Det er ikke de som truer USA med krig. Forskjellen burde være innlysende. Det går også fram av lederartikkelen at Kina ikke egentlig tror at Tillersons uttalelse er alvorlig ment. Lederskribenten tror at den skarpe uttalelsen er beregnet på hjemmemarkedet i USA og konkluderer slik:

It is hoped that Tillerson will desire a productive partnership with China more and his harsh words are just coaxing the Senate Foreign Relations Committee.

Dette er ingen krigserklæring, det er en invitasjon til produktivt samarbeid. Men det er tydeligvis veldig om å gjøre for main stream media å bruke enhver anledning til å hisse til krig mot Russland og Kina.

KampanjeStøtt oss

9 KOMMENTARER

 1. Förvirrande för den oinvigde att det inte tydligt sägs ut att Global Times’ är en engelskspråkig kinesisk tidning under China Daily.

   • Jeg skjønner hva du mener, men det blir dessverre ikke noe «safe space» for Julius. Ytringsfriheten står høyere enn retten til ikke bli krenket. Det er universelt. Skål, kosmonauter! 😉

    • Takk og skål igjen. ABC nyheter skriver forrestn et par artikler om Søreides bråstans av dekorasjonene av krigsveteraner. Dette er jo helt imot hva Kong Harald tidligere har annonsert i sine Nyttårstaler. Jeg mener Pål har hatt noen om dette tidligere. Kunne vi hatt en diskusjon om hvorfor vi har en Konge som ikke har lov til å si noe som helst? Uansett hvilken urett politikerne begår mot Grunnlov og nå dette så sitter han og biter tenna sammen og holder kjeft. Her har forrestn du noe å tygge på. http://www.dn.no/services/projects/sudoku/?date=2017-01-14

 2. I en artikkel i Washington Post klager en av avisens skribenter, Margaret Sullivan seg over at konservative har snudd opp ned på meningsinnholdet i begrepet «Fake news». Fra å være en term skapt og brukt av mainstreammediene for å kunne angripe historier som skapte trøbbel for «progressive» er det blitt til en betegnelse på medienes falske narrativer.

  Selv om termen ikke er gammel er meningsinnholdet allerede forsvunnet. Raskere enn du kan si «Pizzagate» har betegnelsen blitt fordreid til å bety et utall fullstendig forskjellige ting: Liberalt tullprat, meningene til «venstresiden», eller ganske enkelt hva som helst i nyhetsbildet som man ikke liker.

  Den farten termen er blitt polarisert og snudd på hodet i og faktisk blitt til et retorisk våpen illustrerer hvor effektiv den konservative mediemaskinen har blitt. – – Til og med Donald Trump har tatt til seg termen og snudd den mot alle nyheter som anses fiendlige til hans agenda.»

  Så langt artikkelen. Arkitektene bak denne effektive kommunikasjonsstrategien er den amerikanske onlinebevegelsen Alt Right og arenaen det spres på er for det meste sosiale medier, mindre radiostasjoner, populære artister, osv. Raskt sprer den nye bruken sprer seg ut i alternative medier. Til og med til Steigan.no 🙂

  I utgangspunktet var betegnelsen ment å skulle ha samme effekt som beskyldninger om «konspirasjonsteori»

 3. Det er litt rart at Donald Trump er forbanna på Kina. Noe han ga uttrykk for flere ganger under valgkampen. Det var jo amerikansk industri som flyttet tusener av bedrifter til Kina og andre land for på den måten å tjene mer penger. Kapitalistene har som kjent ikke noe fedreland. Det er pengene som bestemmer deres handlinger. Det logiske ville være at det var dem han rettet skytset mot.
  Vi har det samme her i Norge når det gjelder dette med fedrelandet. Her har det gått så langt at vi i realiteten styres fra utlandet. Direktivene kommer i store mengder. De blir ikke engang diskutert. Enda verre når det gjelder krigspolitikken.
  Markeds liberalistene har ikke noe fedreland enten det gjelder USA eller Norge!
  Jeg ble glad når Donald Trump vant valget. Samme hva hans politikk med hensyn til å reforhandle handels avtalene måtte føre til. Han har (slik det ser ut) en forståelse av at en atomkrig er like ødeleggende for USA som for resten av verden. De som ikke forstår dette, som feks. Hillary Clinton har han forstått er farlige mennesker.
  Å gjøre «Amerika stort eller bra» igjen betyr for Trump å gjenreise produksjon og arbeids plasser i USA. Måten å gjøre dette på mener han som kjent er å reforhandle handels avtaler og vel også avslutte det som nå er USAs foretnings praksis evig krig. Hans plan om å lokke industrien hjem ved hjelp av skatte lettelser kan man sette et spørsmålstegn ved. Det som er kjent er at Apple ser dette som en mulighet. Hva dette i praksis vil bety rent økonomisk for det amerikanske folket gjenstår å se.
  Nå er det bare dager før han tiltrer som President. Om de folkene han omgir seg med er på linje med D. T s ideer vil jo fort vise seg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.