EU skjerper sensuren, vil ramme kritiske medier

28

Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN), som er ei nettavis eid av det svenske Bonnierkonsernet (51%), er nå utsatt for en kampanje fra EU som tar sikte på å fordømme den. Dette skriver DWN på sine nettsider.

DWN ble skapt av journalisten Michael Maier, som blant annet har vært sjefredaktør for østerrikske Die Presse og tyske Berliner Zeitung. En periode var han sjef for Orkla Media i Tyskland. (Det er litt typisk at tyske Wikipedia omdirigerer artikkelen om DWN til artikkelen om Maier.)

Profilen til DWN er uavhengig og kritisk, og den er et nyttig korrektiv til main stream media i Tyskland der for eksempel Der Spiegel er blitt mer og mer av et kampanjeorgan. Men uavhengige og kritiske medier er ikke noe man liker i EU. DWN kan nå melde at det pågår en kampanje i EU basert på forfalskning av artikler fra DWN med sikte på å få DWN stemplet som del av det man kaller «pro-Kremlin disinformation campaign».

I EU sirkulerer et dokument med tittelen «COMMENTARY: Means, goals and consequences of the pro-Kremlin disinformation campaign». Det er skrevet for noe som kalles East StratCom Task Force. Det ble opprinnelig utarbeidet av Institute for International Political Studies (ISPI), som ledes av en viss Giampiero Massolo som tidligere var koordinator for den italenske etterretningstjenesten Dipartimento delle Informazioni per la Sicurezza.

Blant dem som står på lista over EUs pro-Putin-mistenkte er også Bloomberg, The Nation og Zerohedge, DWN viser i sin artikkel hvordan EU har forfalsket en overskrift i nettavisa slik at den får motsatt betydning av originalen. Nettavisa påviser også annen plump forfalskning fra EUs side som tar sikte på det samme, nemlig diskreditering og i prinsippet kriminalisering av DWN. Og det kommer ikke til å slutte der.

Man kunne naturligvis le av dette hvis det ikke var så alvorlig. EU-eliten er så upopulær blant velgerne i Europa at den frykter all uavhengig og kritisk presse. Måten å løse det på er pressesensur, diskreditering og blokkering av det frie ordet.

Dette er EU-versjonen av «kampen mot fake news». Men det er ikke falske nyheter man vil til livs. Dem finner du i Bild, CNN og Der Spiegel hver dag. Det er det frie ordet de vil til livs. For hvis de var bekymret for falske nyheter, så finnes det et mye bedre virkemiddel. Som Nikolas Busse skrev i Frankfurter Allgemeine Zeitung 16.01.2017:

«Det beste middelet for å korrigere falskmeldinger og føre en saklig diskurs er, sjøl om den ikke er fullkommen, den frie pressa.»

Denne kampanjen er ikke noe særegent for EU eller Tyskland. Den ble startet i Washington, og den kommer til å bli gjennomført i alle NATO-land og kommer snart til medier nær deg.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


28 KOMMENTARER

  • Snakk ikke stygt om grisene (sus scrofa), de er ærlige dyr. Det er visse typer psykopatmennesker som er problemet! Typisk at man tyr til dyremetaforer i stedet for å sette søkelyset på homo s.’ onde sider. Dessverre veldig vanlig for å slippe se på oss selv (vi er ‘humane’, vi) – lettvint å drive spesiesisme/nedvurdering av dyr.

   Asbjørn P: Egentlig ikke kritikk av deg, mer tanker rundt språkbruk overfor dyr.

  • Udo Ulfkotte hadde hjerteproblemer, og hadde hatt en hjertestans fra før. Han sa selv at han visste at han ikke hadde lenge igjen, og at dette var en av grunnene til at han hadde dårlig tid med å få boka utgitt. Ellers hadde jeg tenkt som deg, at han ble drept av krefter som ikke kommer særlig godt fra boka. Men det var nok en naturlig død, dog trist.

   http://russia-insider.com/en/media-criticism/german-journalist-who-blew-whistle-cia-media-control-drops-dead-56/ri18544

   • Ja, jeg er fullstendig klar over Udo Ulfkottes sykdom. Et menneske blir ofte syk, når belastningen blir for stor – og han levde med stadige mordtrusler – og leger kan med en diagnose gi en Dødsdom, dersom paienten velger å tro mer på legens autoritet enn sin egen vilje og sin kropps helbredende krefter, for disse er i alle mennesker. Vi anvender kun et lite potensiale av våre iboende krefter – og mange sterke krefter i de forskjelligste «bransjer»er interessert i at det forblir slik. Det er bevist mange ganger, at selv dødsdømte blir «mirakuløst» friske. To ganger er det vært reportasje i Tysk TV (alltid så sent på kvelden, når de fleste har gått til sengs) fra Clinicum i Nürnberg, hvor legeteamet åpent innrømmer at de ikke begriper hva som har skjedd i flere såkalte «umulige» tilfeller hvor alt håp var ute fra medisinsk standpunkt. Det fine ved reportasjen var at også at de overlevende fikk fortelle hva de selv hadde bidratt med for å overleve – å bli helt friske. Jeg kjenner dessuten en slik mann personlig. Fullstendig klar over er jeg også at det er mange andre metoder for å ta livet av et menneske som blir for «ubehagelig» for en liten gruppe med store ressurser og makt. Hjertestans er en vanlig metode. For en slik mann som Udo Ulfkotte ville det ikke være sikkert på et sykehus. Ikke alle menn i hvitt jobber for outsidere. Mer økonomisk lønnsomt å jobbe for den selv-oppnevnte eliten. Ellers er ulykker av mange forskjellige slag – med døden til følge vanlig. Man går ikke åpent hen og henretter borgere i Europa. En tidligere etterretningsmann fortalte meg at også i Norge avgjøres det HVEM som er «farlige» og de «forsvinner». Han hadde ikke selv vært med på «operasjonen», men visste beskjed. Leste for mange år siden i Aftenposten om hvor mange mennesker som rett og slett forsvant i Norge hvert eneste år – uten spor etter dem. Merkelig ikke sant? Slikt skjer kun i andre land – helst på den andre siden av kloden – vil vi helst tro, da føler vi oss mer vel.

    • At folk dør på mystiske måter, og at de overlever på enda mer mystiske måter, tror jeg er noe som har ridd menneskeheten siden sivilisasjonenes begynnelse, hvis ikke før – og er ikke noe som er typisk for vår tid.

 1. Jeg blar litt på euvsdisinfo.eu og ser en del andre meget tvilsomme tolkninger av hva folk har skrevet og sagt. Presseetikken er kastet ut vinduet. Disse offisielle sidene hadde vært irrelevante hvis det ikke hadde vært for at de er så skumle. Jeg sier meg enig med hr. Paulsen: Jævla svin.

 2. Tyskland har i realiteten ingen «ytringsfrihet».
  «Utbredt restriksjoner på ytringsfriheten er (kortfatta utdrag):
  Den begrenses bl.a. av hensyn til:
  Avsløringer som f.eks. hemmelige gradert informasjon (en lov som misbrukes over en lav sko)
  «Overdreven» kritikk av sine egne eller utenlandske offentlige representanter og statsoverhoder, domstoler eller tjenestemenn.
  https://de.wikipedia.org/wiki/Meinungsfreiheit
  Hva har du igjen da? (sieg heil…)

  • Hvordan Tyskland har fjernet Staats-tilhørigheten til Folket. Kun de innen politikk og Byråkrati trenger BEVIS for at de er «Reichsbürger», og dette konkrete beviset – «Das Gelbe Schein» er ikke for alle tilgjengelig.

   Tyske Bundes-representanter forlater sine Partier og er i dag PARTILØSE og Uavhengige. Som en sa nylig: Jeg er på parti med 98 prosent av befolkninggen. Hun er fremdeles i Bundestag, selv om hun er oppfordret til å forlate denne. Antagelig er det også i parlamentet folkevalgte som skjuler seg bak en så modig kvinne som arbeider for en Retts-Staat og Menneskers Rettigheter og avslører løgn og bedrag der hun ser det i Angela Merkels Regjering. Hun er fra det tidligere DDR, jøde, via sin Polsk-Jødiske mor, og er for ISRAEL med liv og sjel…det hevder hun selv i sine taler.

   Har noen i Norden befattet seg med den juridiske siden av disse «Forordninger» som EUROPA i dag praktiserer med Stats-Tilhørighet. Er det noe man juridisk ER, eller noe alle og enhver kan BLI? Nye regler som ikke er forankret i Grunnloven, eller som er forandret med «tilpassningen til EU-RETT. Det vil gi en helt ny innsikt og eventuelt løsninger på det som foregår i hele den vestlige verden.

   https://www.youtube.com/watch?v=6tgQXTBQ2TI&index=24&list=PLkAVwIupiazlkDG4IqbIs-l6AbrG5ZJc5

 3. En styrende administrasjon som ser informasjon og opplysning som en trussel er vår fiende og må bekjempes. En får håpe og tro at dette sensur-tøvet bare er meningsløs ralling fra en døende orden. Selv om EU også har mye bra, så virker det som om unionen er så korrumpert og degenerert at den er utenfor redning. Om de ideene og visjonene som en gang gjorde meg til EU-tilhenger også bare var en bløff og et spill for galleriet, det vet jeg ikke. Men man begynner jo å lure.

 4. Spørsmålet jeg umiddelbart stiller meg er: Når vil steigan.no angripes? Diskrediteres og forsøk på sensur. Finnes det planer å motstå dette? Hvis du/dere har det forstår jeg hvis det ikke vil nevnes. Av strategiske hensyn.
  Det er viktig at steder som steigan.no driftes og opprettholdes som uavhengig plattform.

 5. Man kan lure på om sensuren også vil ramme Trump, det kan feks godt hende at Trump vil være uenig med Merkel & co i en god del viktige spørsmål.Trump sier selv at han må fortsette med sin bruk av twitter for at hans budskap ikke skal bli stoppet av CNN etc. Trump kaller feks CNN for FakeNews for åpen mikrofon, og media føler seg tvunget til å viderebringe slike utsagn fra USAs president.

 6. «EU skjerper sensuren, vil ramme kritiske medier»

  Og her har vi Samantha Power i FN om å kontrollere mediene:
  «A report by the UK parliament found that the Russian government spent between $600 million and $1 billion a year on propaganda arms like RT. So we need to be spending at least as much – and arguably much more – on training and equipping independent reporters, protecting journalists who are under attack, and finding ways to get around the censors and firewalls that repressive governments use.”.- The U.S. military’s advertising budget last year? $600 million.

  Jf. http://www.therussophile.org/samantha-power-delivers-her-last-russophobic-hurrah-as-ambassador-to-un-david-swanson.html/

  • Blir matt av all løgnaktigheten for tiden.
   Sitat jeg så et sted:
   «Det har ikke vært løyet så mye i norsk presse siden Gulbrand Lundes dager». (Kommissarisk statsråd under Quisling). Minner om avisen under krigen med navnet ‘Fritt folk’. Sannheten var jo den helt motsatte! Slik gjør man ordene meningsløse i ond hensikt.
   Samfunnet har en farlig kurs nå.

  • «USA i fritt fall.
   – USA som supermakt vil opphøre raskere under Trump, ifølge Johan Galtung.»

   Bra artikkel der. Takk.

   • Johan Galtung er i internasjonal politikk det samme som Hans Magnus Andreassen er i (særlig norsk) økonomisk politikk: De tar alltid feil i sine spådommer og blir likevel alltid trukket frem. Igjen og igjen. EU og msm i den vestlige verden er på god vei til å kneble det frie ord med skammelige midler. Motkreftene har ikke fått samlet seg (enda?). Inntil så skjer vil jeg bare sitere ‘Chez’ Guevaras ord: «I have seen the enemy, and the enemy is us.»

 7. […] Nedan beskrivs hur EU planerar censur för en oberoende Bonnierägd tidning i Tyskland. Detta kan bli aktuellt i Sverige och vara början på en lavin eller en mer smygande process – i värsta fall. Nyligen postade jag Facebook får filter för falska nyheter i Tyskland Ja, apropå Tyskland. Peter Wolodarski skriver i sin Söndagskrönika idag att ”Ledaren för den fria världen är nu Tysklands förbundskansler Angela Merkel – ett faktum som Sverige och Norden borde dra politiska slutsatser av”. Vilka slutsatser drar Du? Pål Steigan har skrivit om detta.Pål Steigan […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.