Den ukjente mediesensasjonen

0

Resultatene på steigan.no ble langt bedre i 2016 enn hva sjøl en optimist som jeg håpet på. Vi rundet årsskiftet med 2026 abonnenter. Det er 104% økning siden 1. september. I året som helhet hadde vi 4,6 millioner sidevisninger. Det er uten reklame, uten statsstøtte, uten store sponsorer og uten ansatte. Jeg tillater meg å kalle det en liten mediesensasjon. Jeg ser at Minerva nå lanserer seg som borgerllig nettavis. De får sikkert nok pengefolk til å støtte seg, men på starstreken må de finne seg i at steigan.no er mer populær enn minervanett.no.

steigan.no har flere lesere enn noe norsk tidsskrift på nett. Artiklene herfra er i løpet av året oversatt til engelsk, spansk, tysk, svensk, farsi og russisk. Blant annet er artikler herfra blitt publisert på den anerkjente kanalen Information Clearing House. Det russiske nettstedet Inosmi har oversatt og publisert flere artikler på russisk. De mest leste av dem er lastet ned henholdsvis 74.000 og 66.000 ganger. steigan.no er lastet ned minst én gang i 200 land og områder i verden – i 166 av dem mer enn fem ganger. I 2016 har USA gått forbi Danmark til tredjeplass i antall nedlastinger, etter Norge og Sverige.

Mange lesere har gitt penger via PayPal eller til prosjektkontoen 9001.14.69441, og ganske mange av dem igjen har tegnet seg for faste beløp. Dette er fantastisk gledelig. Tusen takk alle sammen! Og takk til alle som sender inn tips og kommentarer. Takk også til kritikere, også de aller mest negative. De har tatt seg tid til å lese artikler og kommentere dem, det er bra. Og takk til gjestebloggere. Alle utenlandske skribenter jeg har spurt har svart svært positivt når jeg har spurt om jeg kan få lov å publisere artiklene deres på norsk. Og takk til oversetterne mine som gjør dette gratis.

I september holdt jeg et godt besøkt seminar på Parkteatret i Oslo. Der lovte jeg at når steigan.no har rundet 2000 abonnenter skal vi ta spranget til å bli en nettavis, og det kommer til å skje i første del av 2017.

Og det er på høy tid fordi norske medier ikke minst i 2016 har bevist i hvor stor grad de marsjerer i takt og opptrer som reine propagandakanaler for imperialismen. Uavhengig, kritisk journalistikk og analyse er sjelden – og nettopp derfor så påkrevd.

De områdene der steigan.no ikke er lastet ned er markert i grått.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelGodt nytt år!
Neste artikkelMennesker i et befridd Aleppo
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.