Den ukjente mediesensasjonen

37

Resultatene på steigan.no ble langt bedre i 2016 enn hva sjøl en optimist som jeg håpet på. Vi rundet årsskiftet med 2026 abonnenter. Det er 104% økning siden 1. september. I året som helhet hadde vi 4,6 millioner sidevisninger. Det er uten reklame, uten statsstøtte, uten store sponsorer og uten ansatte. Jeg tillater meg å kalle det en liten mediesensasjon. Jeg ser at Minerva nå lanserer seg som borgerllig nettavis. De får sikkert nok pengefolk til å støtte seg, men på starstreken må de finne seg i at steigan.no er mer populær enn minervanett.no.

steigan.no har flere lesere enn noe norsk tidsskrift på nett. Artiklene herfra er i løpet av året oversatt til engelsk, spansk, tysk, svensk, farsi og russisk. Blant annet er artikler herfra blitt publisert på den anerkjente kanalen Information Clearing House. Det russiske nettstedet Inosmi har oversatt og publisert flere artikler på russisk. De mest leste av dem er lastet ned henholdsvis 74.000 og 66.000 ganger. steigan.no er lastet ned minst én gang i 200 land og områder i verden – i 166 av dem mer enn fem ganger. I 2016 har USA gått forbi Danmark til tredjeplass i antall nedlastinger, etter Norge og Sverige.

Mange lesere har gitt penger via PayPal eller til prosjektkontoen 9001.14.69441, og ganske mange av dem igjen har tegnet seg for faste beløp. Dette er fantastisk gledelig. Tusen takk alle sammen! Og takk til alle som sender inn tips og kommentarer. Takk også til kritikere, også de aller mest negative. De har tatt seg tid til å lese artikler og kommentere dem, det er bra. Og takk til gjestebloggere. Alle utenlandske skribenter jeg har spurt har svart svært positivt når jeg har spurt om jeg kan få lov å publisere artiklene deres på norsk. Og takk til oversetterne mine som gjør dette gratis.

I september holdt jeg et godt besøkt seminar på Parkteatret i Oslo. Der lovte jeg at når steigan.no har rundet 2000 abonnenter skal vi ta spranget til å bli en nettavis, og det kommer til å skje i første del av 2017.

Og det er på høy tid fordi norske medier ikke minst i 2016 har bevist i hvor stor grad de marsjerer i takt og opptrer som reine propagandakanaler for imperialismen. Uavhengig, kritisk journalistikk og analyse er sjelden – og nettopp derfor så påkrevd.

De områdene der steigan.no ikke er lastet ned er markert i grått.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelGodt nytt år!
Neste artikkelMennesker i et befridd Aleppo
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.

37 KOMMENTARER

 1. Godt Nytt År- Gratulerer! Takk for at du har latt meg få være gjesteblogger hos deg. Siste innlegget mitt om Børge Brende og regjeringens Syriapolitikk er delt så mange ganger på Brendes facebookside at han må ha droppet juleferien for å få blokkert folk fra siden sin….

 2. Veldig bra jobbet, Pål. Gratulerer og lykke til videre. Det blir topp!
  Det er ikke bare det at denne bloggen er et av de beste alternativene til MSM, men at du faktisk har klart det uten hjelp fra kapitalkrefter og kapitalkrefters kontroll. Stor egeninnsats og med gode støttespillere har du og dere klart det.
  Er glad å se at det ennå kan gjøres i dag. Blir spennende å følge med på neste kapitel.

 3. Gratulerer! Selv opplevde jeg også meget gode lesertall i 2016, men avslutter året med å begynne på scratch med ny plattform i WordPress. Egentlig fryktelig trist, men når jeg ser hvordan det går med FB frykter jeg også for framtida til Google-eide Blogger, samt at AF har overbevist meg om at WP har et mer solid etisk og uavhengig fundament. Men å få nye lesere til en plattform tar tid, så det blir nok lenge til jeg når omkring 1000 sidevisninger i døgnet igjen, slik jeg har opplevd det siste halvåret.

  Hva som er pussig er at Steigan har forlatt troen på «det nye mennesket», mens markedsliberalistene tror stadig sterkere på at «det nye mennesket» vil reise seg som en følge av globaliseringen og markedsliberalismens seiersgang.

  Pål Steigan høsten 2016: “Ja, vi tror ikke lenger på “det nye mennesket”, gjør vi vel? Det er gode gamle HS med alle sine svakheter som må prøve å samarbeide på en vettug måte. Terje B har skrevet fornuftig om dette.”

  https://leveveg.wordpress.com/2016/12/17/first-blog-post/

  Sterkt!

  Er ellers takknemlig hvis noen der ute kan lenke til min nye blogg i sine bloggroller. Hva jeg kommer til å satse sterkest på i 2017 er materialøkologi, lommedemokrati, lommenabolag, samt at jeg ikke kommer til å la 40-års jubileet til Christopher Alexanders «A Pattern Language» gå ubemerket hen!

  «A Pattern Language» er også en liten sensasjon, da den nå 40 år etter utgivelsen fremdeles ligger på topp hos Amazon, og trolig er den mest solgte arkitekturteoretiske boka noensinne. Men alt dette ønsker elitene å la forbli i stillhet, på samme vis som Steigans suksess.

  Salingaros om APL:

  «Alexander prøvde å vise at arkitekturen knytter mennesker til sine omgivelser på et uendelig antall måter, hvorav de fleste som en del av underbevisstheten. Av denne grunn var det viktig å finne ut hva som fungerer; hva som føles behagelig; hva er psykologisk nærende; hva som tiltrekker heller enn frastøter. Disse løsningene, som finnes i store deler av verdens lokale byggeskikk, ble abstrahert og syntetisert i «A Pattern Language» for ca 20 år siden.

  Dessverre, selv om han ikke sa det da, var det åpenbart at moderne arkitektur forfølger design-mål som er nesten det motsatte av hva som ble oppdaget i mønsteret-språket. Av denne grunn kunne enhver umiddelbart se at Alexanders funn ugyldiggjorde det meste av hva praktiserende arkitekter gjorde på denne tiden. Mønsterspråket ble identifisert som en alvorlig trussel mot det arkitektoniske fellesskapet. Det ble følgelig undertrykt. Å angripe boka i offentligheten ville bare gi den mer publisitet, så den ble omstendelig avvist som irrelevant på arkitektskoler, faglige konferanser og i publikasjoner.

  Nå, 20 år seinere, har dataforskere oppdaget at koblingene som ligger til grunn for mønsterspråket i sannhet er universelle, som Alexander opprinnelig hevdet. Hans arbeid har oppnådd den høyeste aktelse innen informatikk. Alexander selv har brukt de siste tjue årene til å gi vitenskapelig underbyggelse for sine funn, for å dempe kritikken. Han vil publisere dette i det kommende firebinds-verket med tittelen «The Nature of Order». Hans nye resultater trekker støtte fra kompleksitetsteori, fraktaler, nevrale nettverk, og mange andre disipliner i forkant av vitenskapen.

  Etter utgivelsen av dette nybrottsarbeidet bør vår sivilisasjon seriøst stille seg spørsmålet om hvorfor den har ignorert «A Pattern Language» så lenge, og å ta ansvaret for den skaden som dette har medført for våre byer, bydeler, bygninger, og vår mentale helse.»

 4. Gratulerer! Vi er kanskje ikke på samme sted politisk eller ideologisk, men vi er nok enige om det viktigste, som humanisme, anti-krig og en fremtidig fredelig verden. Det er viktigere å samles om det vi er enige om, enn å krangle om det vi er uenige om. Det er velkomment at flere stemmer utfordrer den stillestående og ensidige debatten i Norge. Vi har ofte delt artikler fra Steigan.no via vår Twitter-profil, som vi mener er viktige og informative. Vi har selv opplevd en fin økning og det gleder oss at nye nettsteder kan gi folk en bredere nyhetshverdag. Mvh Frieord/redaksjonen

 5. Jeg må takke deg for at du holder ut i denne mørke tid, og med en venstreside som etter mitt skjønn er helt død. og som forlengst er slukt av den globale kapitalismen.Jeg er for tiden meget bekymret for havnearbeiderne, kommer fra en gammel havnearbeiderfamilie, kunne ønske meg en ny analyserte artikkel om denne konflikten, hva skjer egentlig, hva er LO’s rolle ?spiller de på begge lag samtidig?

 6. Ja, och så är det fina med nätet att Pål når ut till hela Norden, som hit till Finland. Jag skall tacka för mig genom att berätta för er en sann historia av det lättsammare slaget. Visste ni att Barack Obamas födelseintyg faktiskt visat sig vara en förfalskning. Det har en polisutredning som pågått i USA i fyra år kommit fram till. Myndigheterna på Hawaii har för offentligheten för mer än fyra år sedan presenterat ett intyg som polisutredningen kunnat påvisa inte är det autentiska originalet som har hävdats. Istället har man som basdokument använt ett födelseintyg som legat nära i tid och med hjälp av modern datateknik har klippt och klistrat för att få önskat resultat.
  Polisutredningen är mycket detaljerad och har bland annat anlitat två separata team av «forensic» expertis, ett från USA och ett från Europa för att utesluta att förutfattade meningar inverkar på bedömningen. Teamen som arbetade ovetande om varandra upptäckte samma brister i dokumentet.
  Utredningen har inte haft mandat att försöka besvara frågan varför dokumentet har förfalskats. Men det kan vi försöka gissa. För det första skulle Obama inte ha kunnat väljas till president, då det var känt att hans far inte var amerikansk medborgare. Alltså var ett födelseintyg ett krav. Men varför saknades ett sådant ? Det kan vi tillsvidare bara spekulera i. Kanske har originaldokumentet slarvats bort, kanske har det av någon anledning inte skapats på vederbörligt sätt – det vet vi inte. Och – hu ! – kanske CIA har sitt finger med i spelet, de är kända för att hjälpa personer med karriären, som de senare kan utpressa genom att de känner till personens hemligheter och svagheter.

 7. Kjære Pål,
  Gratulerer med din velfortjente suksess.

  Når det gjelder Minerva, vil de neppe bli noen stor konkurrent når det gjelder innhold og debatter. For min del satte jeg vel litt av en rekord, da jeg ble utelatt fra deres Forum for evig tid, etter mitt første innlegg i en av deres debatter.
  Kontaktet umiddelbart Minerva, der Redaktøren ikke hadde konkrete synspunkter på selve innlegget mitt, men informerte meg om at «Minerva ikke ønsker «folk som meg» med i debattene».

  Husker dessverre ikke selve innlegget lenger.

 8. Gratulerer med suksessen. Måtte den fortsette og det tror jeg den gjør for jeg opplever Pål som en av de siste genuine sannhetssøkere man finner i dagens medieverden her til lands

  Pravdaiseringen av mediene med kontroll, styring og ensretting av publikums virkelighetsbilder som agenda slik vi så i kommunisttidens Russland og nå i Vesten vil alltid trigge en trang hos mennesker til spore opp sannhetssøkerne. Og Pål er en av disse. Om han alltid finner den er en annen sak. Poenget er at det er sannheten han søker og jakter på og dette er en spennende jakt jeg følger med stort engasjement og interesse. Jeg opplever bloggen befriende. Som å komme ut av et bur. Jeg er tydeligvis ikke alene om det!

  Godt nyttår til Pål.

 9. Gratulerer, så ønsker jeg deg et overlegent godt 2017 – Takk for jævlig mange gode innlegg på Steigan.no. Jeg er ekstra tidlig oppe hver dag, bare for å «kose meg» med det det du skrev dagen før. Jeg bare gleder meg til fortsettelsen…….

   • Ler. Den var litt underholdende, så helt greit.

    Godt nytt år igjen.

    Forhåpentligvis har mange god tid i dag, og har spist kalkun og waldorfsalat.

    Her kommer noe for hjernecellene når de våkner:)

    «But will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause»

    Jeg oppdaget noe interessant i dag, som jeg har reflektert over i dag, og som jeg også poster her, ifra en 118 år gammel bok fra 1899 langt nede i kaninhullet som Dagfinn uttrykker det.

    Bjørnstjerne Bjørnson var opptatt av småstatene i forhold til Stormaktene, og mente at de burde slå seg sammen for å utgjøre en selvstendig maktfaktor.De nordiske landene burde slå seg sammen med Sveits, og de skandinaviske landene og en rekke andre land. Lista fant jeg i den boka.

    Forfatteren av den engelske boka fra 1899, forteller i kap.4 interessant nok, at han bodde hos Bjørnstjerne Bjørnson i Roma, og skriver at han kalte stormaktene alle for en «beasts of prey» :

    Det var også en løve i fangenskap i området, som brølte dag og natt.Apropos løver :
    Det er noe med at en løve i fangenskap brøler, uansett om det hjelper eller ikke,
    og den protesterer dag og natt på fangenskapet:

    «Day and night the royal brute roars his unavailing protest to a unheeding world.»

    Kapittel 4 » The minor states o Europe», i boken
    «The United states o Europe on the eve of the parlament of Peace, 1899.(1)
    s.266-231. av William Thomas Stead.

    editor 1883-1889, of Pall Mall Gazette,

    Flere av disse mindre landene som Bjørnson mente burde organsiere seg i et forbund er nå EU medlemmer. Det er klart at en av utfordringene or oss nå er at vi trenger statsmenn med visdom og strategiske evner , stort overblikk, og visjonære tanker som forstår seg på tidene, som Daniel.

    Her er noe for graverne:
    https://en.wikipedia.org/wiki/
    Waldorf Astor hadde eierskapet til denne avisa i 1892-1917.
    Ja, Waldorfsalaten du kanskje spiste i går, er oppkalt etter ham.
    https://en.wikipedia.org/wiki/
    Kona :
    Nancy Witcher Langhorne Astor, Viscountess Astor, CH (19 May 1879 – 2 May 1964) was the first female Member of Parliament to take her seat.
    She was an American-born English socialite who made a second marriage to Waldorf Astor as a young woman in England.

    Disse var med i «The society of the elect,» og» the Association of helpers,» i det som kom etter Rhodes død, og er det vi ikke hørte om på skolen, og som gjør at vi forstår svært lite av sammenhenger med det vi ser i dag. Derfor er vi nødt til å lese og studere det som er utgitt om disse tingene.
    Appendix s. 311-313 The anglo american establishment.Dette er oppdatering i historie.

    Her må dere ha tungen rett i munnen, mens dere leser og graver:

    William Thomas Stead, som påvirket Cecil Rhodes , som Rhodes scholarships på Oxford kom fra, denne Stead, fikk hans plan i brevs form , som han utgav etter hans død i 1902 i boken som var først på boklista jeg sendte dere , mistet arverett til Rhodes diamantformue ,pga at han ikke ville være med å støtte Boerkrigen i Sør Afrika som Cecil Rhodes ville at han skulle gjøre, og han kalte det det problemet som kunne velte planen, å ikke kunne innordne seg.Her er en lekse å lære :
    Det å ha egne meninger er ikke det som gjelder for globalister. Der tror jeg heller vi kan si at det er konsensus som gjelder.

    Rhodes Scolarships har stor betydning på utviklingen i verden i dag, fordi dette utdanner internasjonalt sinnede ledere.Dette er viktig å legge seg bak øret.
    Detaljer om forholdet Rotschild, og Rhodes, og Stead finnes i boken som datteren skrev:

    https://www.amazon.com/My-Fath

    Kjøp boken om dette og om Mr X
    Noe som er med å styrke inntrykket av et puslespill er at forklaringen på hvem denne Mr X er finnes i en helt annen bok.»The Anglo-american establishment» av professor på Georgetown University,Carroll Quigley, side 38.

    Det britiske systemet med indirekte styre i koloniområder, ansees oppfunnet av en inflytelsesrik personlighet i det som før het RIIA, » Royal Institute of International affairs» ( Chatham house) og han het Frederick Lugard. (s 106 i The anglo american establishment)

    Han var også med i «the permanent Mandate Commission of the Leage of Nations», forløper til FN. Royal Institute of International affairs er det britiske motstykke til CFR ( Council of foreign relations ) i USA.
    Disse tingene henger sammen.
    De Beers,Selskapet Rhodes var grunnlegger for :
    De forskjellige datterselskapene innenfor De Beers-gruppen er ansvarlig
    for rundt 40 prosent av verdens diamantproduksjon, i verdi.»
    https://no.wikipedia.org/wiki/

    De Beers er et konsern som driver med leting etter, gruvedrift av og handel med diamanter. Konsernet ble grunnlagt i det sørlige Afrika av Cecil Rhodes.For å feste det på vår historiske knagg : Dette hører til det vi hadde om på skolen, av kolonihistorien før 1. verdenskrig.

    Journalisten W.T. Stead gikk ned med Titanic i april 1912
    https://en.wikipedia.org/wiki/

    Selskapet De Beers, som Rhodes drev med lån fra Rotschild, ( se The Last empire )
    Her er link til dette selskapet i dag:
    http://www.debeers.com/

    Sitat og oppsummering i slutten av kap 4 , fra boken til W.T Stead som snakket med Bjørnstjerne Bjørnson i Roma :

    «Clearly, the small states may claim to be regarded as constituting a conglomerate of population Equal to that of any great Power.Their influence in the European consert,so far,at least, as the Northwestern States are concerned,would be solely for Peace.They would constitute a most valuable element in the Balance of power
    but will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause in the Aeropagos of the Nations ?
    (NB .Denne delen av setningen her over,

    «but will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause»

    anser jeg for viktig, i forhold til å samarbeide med andre, når vi nå ser at grenselinjene ikke går der vi før trodde.Her er altså en bok fra 1899.)
    sitatet fortsetter :

    «Time will show.But it will not be M.Bjørson`s fault if they do not bestir themselves, and that without delay.»
    Tiden har altså vist at vi ikke har samarbeidet med andre med samme interesser.
    Dette er noe å tenke på også i andre sammenhenger.

    «But will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause»

    • Your comment is awaiting moderation.
     Ler. glemte at jeg hadde flere linker. Da håper jeg at den andre blir slettet eller forsvinner.

     Godt nytt år igjen.

     Forhåpentligvis har mange god tid i dag, og har spist opp kalkunen og waldorfsalaten.

     Her kommer noe for hjernecellene om man får start på dem igjen 🙂

     Legg merke til denne setningen i innlegget , og tygg litt på den :

     «But will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause»

     Jeg oppdaget noe interessant i dag, som jeg har reflektert over i dag, og som jeg også poster her, ifra en 118 år gammel bok fra 1899 siden jeg var langt nede i kaninhullet som Dagfinn uttrykker det.

     Bjørnstjerne Bjørnson var opptatt av småstatene i forhold til Stormaktene, og mente at de burde slå seg sammen for å utgjøre en selvstendig maktfaktor.De nordiske landene burde slå seg sammen med Sveits, og de skandinaviske landene og en rekke andre land. Lista fant jeg i den boka.

     Forfatteren av den engelske boka fra 1899, forteller i kap.4 interessant nok, at han bodde hos Bjørnstjerne Bjørnson i Roma, og skriver at han kalte stormaktene alle for en «beasts of prey» :

     Det var også en løve i fangenskap i området, som brølte dag og natt.Apropos løver :
     Det er noe med at en løve i fangenskap brøler, uansett om det hjelper eller ikke,
     og den protesterer dag og natt på fangenskapet:

     «Day and night the royal brute roars his unavailing protest to a unheeding world.»

     Kapittel 4 » The minor states o Europe», i boken
     «The United states o Europe on the eve of the parlament of Peace, 1899.(1)
     s.266-231. av William Thomas Stead.

     Jobbet i 1883-1889, i avisa «Pall Mall Gazette,»

     Flere av disse mindre landene som Bjørnson mente burde organsiere seg i et forbund er nå EU medlemmer. Det er klart at en av utfordringene or oss nå er at vi trenger statsmenn med visdom og strategiske evner , stort overblikk, og visjonære tanker .For noen utfordringer .

     Waldorf Astor hadde eierskapet til denne avisa i 1892-1917.
     Ja, helt riktig. Waldorfsalaten du kanskje spiste til kalkunen i går, er oppkalt etter ham.

     Nancy Witcher Langhorne Astor, Viscountess Astor, CH (19 May 1879 – 2 May 1964) was the first female Member of Parliament to take her seat.
     She was an American-born English socialite who made a second marriage to Waldorf Astor as a young woman in England.

     Disse var med i maktsirklene «The society of the elect,» og» the Association of helpers,» i det som kom etter Rhodes død, og er det vi ikke hørte om på skolen, og som gjør at vi mangler knagger i forhold til globalismen, og trenger det for å se de historiske sammenhengene og den røde tråden til det vi ser i dag. Siden det er mye ukjent er vi nødt til å lese og studere det som er utgitt om disse tingene.
     Appendix s. 311-313 The anglo american establishment, bidrar til oppdatering i historie.

     Beklager at språket ikke er det aller beste men tiden går så fort at det får bli sånn :

     William Thomas Stead, som påvirket Cecil Rhodes , som Rhodes scholarships på Oxford kom fra, denne Stead, fikk hans plan i brevs form , som han utgav etter hans død i 1902, mistet arverett til Rhodes diamantformue ,pga at han ikke ville være med å støtte Boerkrigen i Sør Afrika som Cecil Rhodes ville at han skulle gjøre, og han kalte det det problemet som kunne velte planen, å ikke kunne innordne seg.Her er en lekse å lære :
     Det å ha egne meninger er ikke det som gjelder for globalister. Der tror jeg heller vi kan si at det er konsensus som gjelder.
     For å holde propagandaen på avstand, kan man bruke satire.

     Rhodes Scolarships har stor betydning på utviklingen i verden i dag, fordi dette utdanner internasjonalt sinnede ledere.Dette er viktig å legge seg bak øret.
     Detaljer om forholdet Rotschild, og Rhodes, og Stead finnes i boken som datteren skrev :»My father,» av Estelle Stead.

     Der er det vist diskresjon i omtale av en viss » Mr X».
     Noe som er med å styrke inntrykket av et puslespill når man driver og studerer dette, er at forklaringen på hvem denne Mr X er finnes i en helt annen bok.»The Anglo-american establishment» av professor på Georgetown University,Carroll Quigley, side 38.

     Det britiske systemet med indirekte styre i koloniområder, ansees for oppfunnet av en inflytelsesrik personlighet i det som før het RIIA, » Royal Institute of International affairs» ( Chatham house) og han het Frederick Lugard. (s 106 i The anglo american establishment)

     Han var også med i «the permanent Mandate Commission of the Leage of Nations», forløper til FN. Royal Institute of International affairs er det britiske motstykke til CFR ( Council of foreign relations ) i USA.
     Disse tingene henger sammen. Finansiering, maktsirkler, og indirekte styre.

     De Beers,Selskapet Rhodes var grunnlegger for :
     De forskjellige datterselskapene innenfor De Beers-gruppen er ansvarlig
     for rundt 40 prosent av verdens diamantproduksjon, i verdi.»

     De Beers er et konsern som driver med leting etter, gruvedrift av og handel med diamanter. Konsernet ble grunnlagt i det sørlige Afrika av Cecil Rhodes.For å feste det på vår historiske knagg : Dette hører til det vi hadde om på skolen, av kolonihistorien før 1. verdenskrig.

     Journalisten W.T. Stead gikk ned med Titanic i april 1912

     Selskapet De Beers, som Rhodes drev med lån fra Rotschild, ( se The Last empire )

     Til slutt :Sitat og oppsummering som jeg fant interessant i slutten av kap 4 , fra boken til W.T Stead som snakket med den politiske agitatoren som forfatteren omtalte Bjørnstjerne Bjørnson, som han bodde hos i Roma :

     «Clearly, the small states may claim to be regarded as constituting a conglomerate of population equal to that of any great Power.Their influence in the European consert,so far,at least, as the Northwestern States are concerned,would be solely for Peace.They would constitute a most valuable element in the Balance of Power

     but will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause in the Aeropagos of the Nations ?

     ( Exepsjonelt Interessant omtale av FN som Ares høyde. Aeropagos betyr nemlig Krigsguden Ares høyde,en domstol, noe som man kan lese om, når man studerer de skytiske røttene til etnisiteten vi stammer fra i følge de gamle historikerne .
     )

     «Ares was the god of the works of warfare – he presided over troop formation, the driving forward and rallying of troops, and the struggle of battle.»

     Se også mer detaljer om Ares på » Scythian religion» Wikipedia.

     Når vi leser i Daniel Estulins bok at Bilderberg vil at NATO skal bli FN sin hær, er det jo tankevekkende.

     (NB .Denne delen av setningen her over,

     Setningen fra fortiden som dirrer :

     «but will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause»

     Den setningen kan være relevant inn i vår tid over hundre år etter den ble skrevet, i forhold til nødvendigheten å samarbeide med andre med samme interesser, og når vi nå ser at grenselinjene ikke går der vi før trodde, er det som en nerve i den setningen dirrer mot vår tid gjennom fortiden og til oss gjennom over hundre år fra 1899.

     sitatet fortsetter, og nå ser vi ordene retrospektivt :

     «Time will show.But it will not be M.Bjørson`s fault if they do not bestir themselves, and that without delay.»

     «But will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause?»

    • Bare to kjappe kommentarer til ovenstående, Gatekeeper:

     «Kaninhullet» er et godt uttrykk, men husk at det viktigste Alice fikk lære om akkurat den typen kaninhull det referes til, var at de er bunnløse. Dvs, man kan dykke dypere og dypere uten noensinne å komme til bunns. Eller til sannhet, i vårt tilfelle.

     Og ja, både en løve og et menneske kan tenkes å slite i lenkene og rive i sprinklene uten resultat ad absurdum. Det er en dårlig strategi for et menneske, i det minste. På et tidspunkt må det forventes at et menneske forstår sine begrensninger og legger flukten og raseriet over dens umulighet til side inntil rammebetingelsene evt. endres til fordel for en fluktmulighet, og heller hengir seg til introverte aktiviteter for ikke å legge sten til egen byrde.

 10. Du gjør en fantastisk jobb Pål, og leverer uten sammenligning Norges beste og viktigste avis.
  Når det gjelder abbonentøkningen, viser den tegn til galopperende eksponensialfunksjon.
  Jeg mener du hadde ca 230 abbonenter ved utgangen av 2014. Er ganske sikker på ca 660 ved utgangen av 2015. Altså nesten en tredobling. Og nå 2026 som da er mer enn en tredobling.
  Så hvor skal det ende?
  En hver aksjespekulant hadde glidd seg i hendene med en slik vekstrate.

  • Takk. Jeg hadde glemt de tallene. Akkurat i øyeblikket er det 2043 abonnenter, så min påstand om at det er mulig å doble til 4000 i 2017 ser ut til å kunne slå til. I år kommer vi til å lansere mye nytt, så det vil bli spennende å følge utviklinga. Dessverre har Klassekampen blamert seg mange ganger utenrikspolitisk i 2016, så det har fått enda flere til å se behovet for et alternativ. I løpet av et pr år tror jeg det er mulig å ha 10.000 abonnenter og 100.000 lesere. Men det krever naturligvis at jeg bygger en organisasjon rundt prosjektet, slik jeg nå er i gang med.
   Jeg legger vekt på tall, for jeg tror at det er nødvendig å nå en kritisk masse, altså det punktet der vi kan holde en kjedereaksjon i gang. De siste to månedene ser det nesten ut som om det punktet er nådd. Men det kommer også motstand. Forrige gang jeg så en slik vekst, ble jeg blokkert på en eller annen måte. I løpet av et par døgn ble for eksempel min spredning i Sverige kraftig redusert, ned til 10% av hva det hadde vært. Jeg ble også blokkert på FB noen døgn. To sentrale aviser, Klassekampen og VG, har prøvd å begå karakterdrap på meg i løpet av 2016, men jeg er nokså overbevist om at jeg vant de to rundene og at angrepene bare førte til større interesse og mer støtte.

   • Det siste tror jeg helt sikkert stemmer. Jeg har i «meat space/ real life» møtt påfallende mange «nye» som har blitt oppmerksomme på bloggen i sommer og høst, og som forholder seg åpensinnet til den og deg. Gratulerer med gode tall! 🙂

 11. Gratulerer med framgangen! Takk for bra, underbygde artikler og din modige, utrøttelige kamp mot propagandamegafonene og deres fake news, samt eksponeringen av lokale krigsforbrytere og medhjelpere. Takk for at du har tatt inn innleggene om Jemen. By the way,
  Jemen sulter og blör, courtesy of US/UK/Saudi/Qatar/UAE og europeiske medhjelpere. I dag tar Sverige over presidentskapet i Sikkerhetsrådet, dette land som har utmerkede (våpen)handelsforbindelser med Saudi og som siden starten av krigen har värt taus om krigsforbrytelsene mot Jemens befolkning.

 12. Hei Pål Steigan!

  Vi har i disse «ulvetider» et meget sterkt behov for et alternativt til MSM.
  Jeg er ikke «kommunist», men verdsetter høyt dine skriverier.
  Ønsker deg et riktig Godt Nyttår, og lykke til videre!

 13. «Den ukjente mediesensasjonen»

  Nei til fake news. Ja til steigan.no.

  Stå på. – MSM ber daglig iboende om å erstatttes. Ikke så vanskelig, bare å være ærlig pluss ikke spekulativ i holdninger.

  Frihet, Likhet og Solidartet til og for alle. Friheten gis ikke, den må tas. Likheten må lages og holdes. Solidariteten må leves. Og korrekt info må kreves.

  Steigan.no har mye å gjøre, trass i den rent ut sagt utrolige kapasiteten til Steigan selv.

  Lykke til videre.

 14. Gratulerer Pål og godt nyttår. Fantastisk god kvalitet på dine artikler og de er etterrettelige på fakta. Stå på. Men glem kommunismen som løsning, se til Sveits heller, eller Frp her i Norge. Hilsen Frp politiker og Leder for Borgerlige Mot Eu. En smart person truer eliten mer en millioner andre!

 15. Godt nytt år, Steigan.
  Liker godt det du produserer av norske artikler. Stå på.

  Det er litt tilfredsstillende for meg selv at jeg åpenbart har modnet på mange områder, også politisk, orker å lese dine meninger.
  For du og dine ‘kumpaner’ som Allern, Frk Ås etc., fikk meg til å bli en svoren antikommunist og tilhenger av nasjonalstaten og demokratiet, på slutten av 60 og begynnelsen av 70 tallet,
  Jeg er fremdeles antikommunist, men oppdager til min store skrekk at noe helt nytt, ‘silke totalitært’ har smøget seg stille inn over oss og overtatt den politiske makten i den vestlige verden. Et KUPP!
  ‘GLOBALISMEN’!

  «Min fiendes fiende er også min fiende»

  For du er fortsatt min fiende Steigan
  For avslører i dine artikler at du fortsatt forsverger til det totalitære. ‘Folkemorderne’!

  Jeg begriper meg ikke på dere gamle radder fra 68 generasjonen.
  En ting å ‘sverme’ politisk for Utopia som ung, men i voksen alder….. på meg er dette ondskap!
  Hva stygt skjedde med dere i barndommen siden dere vil alle andre få svi?

 16. Godt nytt år igjen.

  Forhåpentligvis har mange god tid i dag, og har spist kalkun og waldorfsalat.

  I den forbindelse har jeg noen kommentarer og litt for graverne som vil sjekke fakta.
  Det som er det fine, er at Kristendommen og kunnskapen i Guds ord virker forskjellige ting i livene våre, etter som vi har forskjellige evner og talenter , men det skal ikke være strid i legemet på grunn av de forskjellige funksjonene.

  Her er først to eksempler i disse ulvetider på Kristendommens innflytelse på Norge, som de fleste er vel kjent med, men det kan være fint å bli påminnet om det, og en interessant oppdagelse om den ene av de jeg nevner, samt Nyttårskalkunens Waldorfsalat og dens opprinnelse.

  Eksempler på at Kristendommen har hatt innflytelse på oss som nasjon:

  1.Sogneprestens sønn :Henrik Wergeland, av han fikk vi 17 mai toget ,

  «Hans far Nicolai Wergeland bidro vesentlig til Grunnloven, vedtatt 17. mai 1814. I 1817 flyttet han til Eidsvoll med hustru og barn for å overta som sogneprest.»

  2.

  Bjørnstjerne Bjørnson:

  Dikterens far Peder Bjørnson (1798–1871) var av storbondeslekt, men måtte i ung alder gi opp slektsgården Skje i Land. Han begynte å studere, tok teologisk embetseksamen i 1829, og fikk kall i 1831. Han kom da til fjellbygda Kvikne, som på den tid var egen kommune. På den avsidesliggende prestegården Bjørgan ble den første sønnen, Bjørnstjern (senere Bjørnstjerne), født.
  Om Gud sier han :

  «Å, men vær, hvem du vil; / ti jeg ved, du er til /som det evige rop, i min sjel – det er dig»
  Bjørnstjerne Bjørnson

  Jeg oppdaget noe interessant i dag, i en 118 år gammel bok fra 1899 .

  Bjørnstjerne Bjørnson var opptatt av småstatene i forhold til Stormaktene, og mente at de burde slå seg sammen for å utgjøre en selvstendig maktfaktor.De nordiske landene burde slå seg sammen med Sveits, og de skandinaviske landene og en rekke andre land. Lista fant jeg i den boka.

  Forfatteren av den engelske boka fra 1899, forteller i kap.4 interessant nok, at han bodde hos Bjørnstjerne Bjørnson i Roma, og skriver at han kalte stormaktene alle for en «beasts of prey» :

  Det var også en løve i fangenskap i området, som brølte dag og natt.Apropos løver :
  Det er noe med at en løve i fangenskap brøler, uansett om det hjelper eller ikke,
  og den protesterer dag og natt på fangenskapet:

  «Day and night the royal brute roars his unavailing protest to a unheeding world.»

  Kapittel 4 » The minor states o Europe», i boken
  «The United states o Europe on the eve of the parlament of Peace, 1899.(1)
  s.266-231. av William Thomas Stead.

  editor 1883-1889, of Pall Mall Gazette,

  Flere av disse mindre landene som Bjørnson mente burde organsiere seg i et forbund er nå EU medlemmer. Det er klart at en av utfordringene or oss nå er at vi trenger statsmenn med visdom og strategiske evner , stort overblikk, og visjonære tanker som forstår seg på tidene, som Daniel.

  Her er noe for graverne:
  https://en.wikipedia.org/wiki/
  Waldorf Astor hadde eierskapet til denne avisa i 1892-1917.
  Ja, Waldorfsalaten du kanskje spiste i går, er oppkalt etter ham.
  https://en.wikipedia.org/wiki/
  Kona :
  Nancy Witcher Langhorne Astor, Viscountess Astor, CH (19 May 1879 – 2 May 1964) was the first female Member of Parliament to take her seat.
  She was an American-born English socialite who made a second marriage to Waldorf Astor as a young woman in England.

  Disse var med i «The society of the elect,» og» the Association of helpers,» i det som kom etter Rhodes død, og er det vi ikke hørte om på skolen, og som gjør at vi forstår svært lite av sammenhenger med det vi ser i dag. Derfor er vi nødt til å lese og studere det som er utgitt om disse tingene.
  Appendix s. 311-313 The anglo american establishment.Dette er oppdatering i historie.

  Her må dere ha tungen rett i munnen, mens dere leser og graver:

  William Thomas Stead, som påvirket Cecil Rhodes , som Rhodes scholarships på Oxford kom fra, denne Stead, fikk hans plan i brevs form , som han utgav etter hans død i 1902 i boken som var først på boklista jeg sendte dere , mistet arverett til Rhodes diamantformue ,pga at han ikke ville være med å støtte Boerkrigen i Sør Afrika som Cecil Rhodes ville at han skulle gjøre, og han kalte det det problemet som kunne velte planen, å ikke kunne innordne seg.Her er en lekse å lære :
  Det å ha egne meninger er ikke det som gjelder for globalister. Der tror jeg heller vi kan si at det er konsensus som gjelder.

  Rhodes Scolarships har stor betydning på utviklingen i verden i dag, fordi dette utdanner internasjonalt sinnede ledere.Dette er viktig å legge seg bak øret.
  Detaljer om forholdet Rotschild, og Rhodes, og Stead finnes i boken som datteren skrev:

  https://www.amazon.com/My-Fath

  Kjøp boken om dette og om Mr X
  Noe som er med å styrke inntrykket av et puslespill er at forklaringen på hvem denne Mr X er finnes i en helt annen bok.»The Anglo-american establishment» av professor på Georgetown University,Carroll Quigley, side 38.

  Det britiske systemet med indirekte styre i koloniområder, ansees oppfunnet av en inflytelsesrik personlighet i det som før het RIIA, » Royal Institute of International affairs» ( Chatham house) og han het Frederick Lugard. (s 106 i The anglo american establishment)

  Han var også med i «the permanent Mandate Commission of the Leage of Nations», forløper til FN. Royal Institute of International affairs er det britiske motstykke til CFR ( Council of foreign relations ) i USA.
  Disse tingene henger sammen.
  De Beers,Selskapet Rhodes var grunnlegger for :
  De forskjellige datterselskapene innenfor De Beers-gruppen er ansvarlig
  for rundt 40 prosent av verdens diamantproduksjon, i verdi.»
  https://no.wikipedia.org/wiki/

  De Beers er et konsern som driver med leting etter, gruvedrift av og handel med diamanter. Konsernet ble grunnlagt i det sørlige Afrika av Cecil Rhodes.For å feste det på vår historiske knagg : Dette hører til det vi hadde om på skolen, av kolonihistorien før 1. verdenskrig.

  Journalisten W.T. Stead gikk ned med Titanic i april 1912
  https://en.wikipedia.org/wiki/

  Selskapet De Beers, som Rhodes drev med lån fra Rotschild, ( se The Last empire )
  Her er link til dette selskapet i dag:
  http://www.debeers.com/

  Sitat og oppsummering i slutten av kap 4 , fra boken til W.T Stead som snakket med Bjørnstjerne Bjørnson i Roma :

  «Clearly, the small states may claim to be regarded as constituting a conglomerate of population Equal to that of any great Power.Their influence in the European consert,so far,at least, as the Northwestern States are concerned,would be solely for Peace.They would constitute a most valuable element in the Balance of power
  but will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause in the Aeropagos of the Nations ?
  (NB .Denne delen av setningen her over,

  «but will they be wise enough to recognice their common interests and bestir themselves to make common cause»

  anser jeg for viktig, i forhold til å samarbeide med andre, når vi nå ser at grenselinjene ikke går der vi før trodde.Her er altså en bok fra 1899.)
  sitatet fortsetter :

  «Time will show.But it will not be M.Bjørson`s fault if they do not bestir themselves, and that without delay.»
  Tiden har altså vist at vi ikke har samarbeidet med andre med samme interesser.
  Dette er noe å tenke på.

 17. «Pål Steigan er årets navn 2016» fra nettstedet Taliban-Norge. Hyllesten av Steigan er interessant ettersom den er langt fra uforbeholden.

  Jeg syns dette er positivt og verdt å merke seg. Nettstedet ble startet av Ingar Holst som er blokkert fra å kommentere her på steigan.no. Jeg antar det har sammenheng med hans uforbeholdne militante standpunkter og syns punkt på hva som bør gjøres med den norske eliten. (Eller var det noe annet?)

  Jeg postet denne artikkelen i gruppa til Trond Andresen på Facebook på nyttårsaften men den ble umiddelbaert slettet som «tøv» og nettstedet karakterisert som høyreekstremt av en admin. Her er hva de skriver om seg selv:

  Nettavisen Taliban Norge er en livssynsmessig nøytral publikasjon som henvender seg til et bredere norsk publikum kritisk innstilt til USA, Israel og NATO. Nettavisen Taliban Norge presenterer og fremmer organisasjonen Taliban Norges politikk, med vekt på norsk utmelding av NATO og straffeforfølgelse av norske politikere for delaktighet i krigen i Afghanistan og andre militære NATO-operasjoner utenfor Norge.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.