Ny rekord: mer enn 410.000!

0

Ny rekord: mer enn 410.000 sidevisninger på steigan.no i november 2016. Ett år på dette nivået ville gitt 5 millioner visninger. I tillegg er en del av artiklene oversatt til engelsk, spansk, tysk og russisk. Det er nå over 3.300 innlegg på nettstedet og det er søkbart slik at man (ganske) lett kan finne gamle artikler. Alle artiklene utstyres med kildehenvisninger og lenker, både for at man kontrollere det jeg skriver og slik at leserne sjøl kan studere dem. Mer enn 90 gjestebloggere har bidratt til nettsidene.

Dette skjer til tross for at jeg har kunnet registrere at det tydeligvis drives en viss sensur og boikott mot steigan.no på nettet og til tross for at jeg ikke har annonser. Ifølge alexa.com lå steigan.no 1143. plass på norgesrankingen mot for eksempel Klassekampen 2044. plass, Minerva 5409, Civita 15.180. I samme periode i fjor var steigan.no en kort stund på ca. 300. plass, men med 100.000 færre sidevisninger enn i år. Dette er kanskje ikke helt eksakt statistkk, og den varierer fra dag til dag, men den forteller i hvert fall at steigan.no er populært, langt over hva en skulle forvente av et enmannsprosjekt på lavbudsjett – uten reklame og statsstøtte.

Det viktigste er kanskje likevel at denne nettavisa nå har tre ganger så mange abonnenter som i fjor. Tilfeldige lesere er fint, men mange faste lesere bygger organisasjon og gjensidige forbindelser. Med litt ekstra drahjelp fra leserne skulle det være mulig å nå 2000 abonnenter til jul – og da lanserer jeg fase 2.

Forrige artikkelKlassekampen og kildenes makt
Neste artikkelThe year globalism burst
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).