Erdoğan: – Vesten står sammen med IS

8

Motsetningene mellom NATO-landet Tyrkia og Vesten blir stadig skarpere, så skarpe at et brudd ikke er helt usannsynlig. I en tale til det pakistanske parlamentet 17. november 2016 sa Recep Tayyip Erdoğan at «Vesten står i dette øyeblikket samen med Daesh (IS)». Dette melder Associated Press.

Han sa også:

“It is now certain that behind the [July 15] coup attempt we have the Gulenist terrorist organisation and its leader residing in Pennsylvania,” “It is necessary to dismantle this evil network… The terrorist organisation is a threat to the security and public order of Pakistan,”

Det er Daily Pakistan som melder dette. Erdoğan har som kjent anklaget USA for å stå bak Gulen.

AFP melder at en del tyrkiske offiserer som jobber i utlandet har søkt asyl i disse landene, noe som bekreftes av Jens Stoltenberg.

Samme dag melder Reuters at Tyrkia er i samtaler med Russland om å kjøpe de meget effektive russiske S-400 missilsystemene.

I et intervju med CBS sa den tyrkiske presidenten at han var svært skuffet over USA:

Well, let me be very frank in my remarks and I’ve been known for my candor. I wouldn’t speak the truth if I said I was not disillusioned. Because I am disillusioned.
We have addressed these issues, discussed them with President Obama and Vice President Biden. They failed to rise to the occasion and handle these issues seriously. This is quite upsetting for us,

Det er ingen overdrivelse å si at det NATO-landet som utenom USA har den største hæren, nemlig Tyrkia, nå er på kollisjonskurs med alliansen. (Tyrkia har totalt 640.000 soldater i de væpnede styrkene, inkludert reservestyrker og heimevern.) Det er NATOs sårbare sørflanke det handler om. Tyrkia ligger strategisk til i forhold til Russland, Iran, Svartehavet og Midtøsten. Skulle det komme til brudd mellom Tyrkia og NATO, ville det være et stort strategisk tilbakeslag for alliansen.

I en forskningsrapport fra Columbia University i New York har forskeren David L. Phillips sett på internasjonale kilder som tar for seg forholdet mellom Tyrkia og Den islamske staten/Da’esh, og han kom fram til en overveldende samling av dokumentasjon, og det stort sett fra kilder som vestlige medier vanligvis godtar. Rapporten ble publisert på Huffington Post.

Det er godt kjent at Tyrkia har vært en solid støttespiller for IS, og at denne leiesoldathæren har vært helt avhengig av Tyrkia for å skaffe seg våpen og andre forsyninger, samt etterretning og strategisk bakland. At den tyrkiske presidenten nå velger å legge ansvaret på sine «allierte» er derfor mer en del av det politiske spillet og et uttrykk for raskt økende motsetninger.

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

 1. Tyrkia er et lande det for tiden ikke er godt å bli kloke på, derfor takk for denne analysen og oppsummeringen.
  Har på følelsen at vi fortsatt ikke vet hvor landet havner, men det er vel ingen bombe å anta at landet blir islamsk.

 2. Erdogan har rett og nå vender USA ryggen til det som noen kaller IS. Men Erdogan har i høyeste grad vært med på spillet.

  • USA vender ryggen til IS? Kilder? Eller er du Trump-supporter som tror han velger en annen strategi enn sine forgjengere?

   Jeg venter ennå på at USA skal slutte å væpne, finansiere, trene opp og gi luftstøtte til IS o.l. «moderate rebels».

 3. Europa overstrømmes av tyrkere. Det er da etter mitt skjønn SaudiArabia som i allianse med Tyrkias MIT som tar sikte på å islamisere Europa. Meyssan på voltaire.net mener at det er MIT-sjefen Hakan Fidan som nå styrer islamistisk terrorisme i verden.
  Den gjengen IS-folk som nettopp ble arrestert i Tyskland vil jeg tro var i oppdrag av MIT.
  Sist Frankrike hadde en storrazzia i radikale moskeer fant de 324 våpen.
  Her er det to sammenfallende prosjekt pågang:
  Globalistene ønsker seg stor innvandring for å knuse nasjoner,identitet og grenser for å lage Europas Forente Stater.
  Tyrkia-Qatar-SaudiArabia ønsker seg Europa erobret for et Islamsk Kalifat.
  Store deler av den norske «venstresida» syns begge deler er storartete saker.

 4. «Erdoğan: – Vesten står sammen med IS»

  Når USAnterne mister styringen, blir løgnene og svindelene deres avslørt av misnøyde medforbrytere. – It’s all god. 😉

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.