Kritiske medier under angrep

32

Imperiet trapper opp mediekrigen. Det er tydelig at den vestlige narrativen om Syria er i ferd med å rakne. USAs og Vestens direkte støtte til IS og andre jihadistgrupper er nå så grundig avslørt gjennom lekkasjene fra Hillary Clintons epostkonto at det er vanskelig å juge seg fra dem.

Hva gjør man da? Jo, den klassiske, man angriper budbringeren. Det er tydelig at USA har satt Ecuador under press. Landet har gjennom sin ambassade i London beskyttet Julian Assange i fem år. Men etter at den siste ladninga av Clinton-mailer ble publisert, ble internettforbindelsen til Assange kuttet. Hva som vil skje i neste omgang vil tida vise. Hillary Clinton er blitt sitert på at hun i et møte skal ha sagt: Kan vi ikke drone ham? Da hun ble konfrontert med det, benektet hun det ikke, hun bare sa at hun ikke kunne huske at hun har sagt  det. Uansett hva hun måtte ha sagt, er det ingen tvil om at USA og de hemmelige tjenestene vurderer alle alternativer. Og Clinton har, naturligvis uten bevis, påstått at WikiLeaks og Russland er «knyttet sammen».

Russiske RT er også en plage for Imperiet. Der har mange kritiske røster fått komme til orde, både i artikler og intervjuer, slik som for eksempel i programmet Crosstalk.

17. oktober 2016 stengte Storbritannia bankkontoene til RT i landet, sier RTs sjefredaktør Margarita Simonyan.

Våre kontoer er blokkert. Alle sammen. Avgjørelsen kan ikke diskuteres. Vær hilset ytringsfrihet!, sier sjefredaktør på sin Twitter-konto.

«Det er mer enn en tilfeldighet at dette finner sted på et tidspunkt hvor den anti-russiske propagandaen drives opp i uante høyder,» sier forfatteren John Wight til RT. «Dette gjenspeiler i hvilken grad vesten er i ferd med å tape informasjonskrigen. RT har en nøkkelrolle i å utfordre historiene i de vestlige mediene vedrørende spørsmål som Ukraina, Syria og Midt-Østen.»
Wight har publisert artikler i Independent, Morning Star, Huffington Post, Counterpunch med flere.

Establishment i USA sliter etter at det er avslørt i hvor stor grad ledelsen i det demokratiske partiet manipulerte nominasjonsprosessen for å skade Sanders og fremme Clinton. Dette har fått Clinton og partiledelsen til å hevde at Russland står bak, uten at de har lagt fram noe som kan likne bevis for det.

«Beviset» lå på det nivået som ble uttrykt i meldinga fra de hemmelige tjenestene:

«We believe, based on the scope and sensitivity of these efforts, that only Russia’s senior-most officials could have authorized these activities.»

Samtidig er det blitt kjent at Facebook og Twitter i stor stil har overført informasjon om sine kunder til USAs sikkerhetstjenester. Det gjelder Det gjelder bevegelsesprofiler til demonstranter og politiske aktivister, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Også den tyske forbundsregjeringa krever et tett samarbeid med Facebook.

Ytringsfrihet og demokrati er tydligvis blitt det Leonard Cohen ville ha kalt «a shining artifact of the past».

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


32 KOMMENTARER

 1. – Vi er ikke så redd for Clinton i Europa. Vi er mer redd for Donald Trump.
  – Det er fordi dere er blitt distrahert av en gærning! Trump sier mye sprøtt, men jeg tror faktisk ikke han vinner valget. Dere burde bekymre dere mer for Clinton. Kaoset hun skapte i Libya har vært med på å forme mye av dagens problem med IS. Hun blir mest sannsynligvis vår neste president. Militærkreftene i Washington støtter henne, men hva om hun roter USA inn i nok en krig? Jeg tror ikke hun kommer til å ha noe imot å igangsette masseovervåking av egne innbyggere som våger å si henne imot. Da går vi mot en ren politistat.
  http://www.aftenposten.no/kultur/Oliver-Stone-mener-demokratiet-er-i-fare—Amerika-er-som-en-elefant-pa-steroider-597492b.html

  • INGEN av disse president-kandidatene vil endre noe på verdens situasjon, med kun 10 land i verden UTEN konflikt. (Kun Sveits i Europa.) Verdensøkonomien er i fritt fall, men holdes kortfristig kunstig oppe med manipulasjon og pengetrykking. Disse naturlige lange sykler styrer verden langt mer enn Presidenter, keisere, Konger og andre Statsmenn, som vi ikke kan stole på; og det får vi daglig bevis for, til tross alle vakre og oppløftende ord om fred, vekst og kjærlighet – uten reelt innhold. NATUREN og KOSMOSISKE krefter styrer verden, ikke små mennesker med vanvittige ambisjoner om å «Redde Verden og Menneskeheten». Alle slike forsøk har endt med katastrofer, splittelser og krig på nær sagt alle områder.

 2. Fytterakkern, det var stygt. RT er den eneste større mediakanalen hvor min helt David Bollier slipper til! Her i et nylig intervju.

  – Great Minds P1: David Bollier Explains What the Commons Is & Is Not…..: https://www.youtube.com/watch?v=dIilxl16Ifg

  Dette er fordi Bollier og RT utfordrer markedet som liturgi, og han er derfor en kjetter. Jeg opplever det samme selv, troen på markedsliturgien er utrolig sterk blant folk flest. Media har i dag erstattet katedral som virkemiddel for fanatiseringen av menneskesinnet.

 3. Ytringsfriheten har vært under angrep lenge, og dette er bare en liten forsmak på hvordan framtiden blir.
  En liten gruppe globalister forsøker å kontrollere oss, og de har snart full kontroll hvis ikke vi ikke gjør noe snarest.

  Globalistenes fremste agent er i dag den hyperkriminelle Hillary Clinton og hennes omgangskrets.

  Hør på Trumps kraftsalve mot «The Clintons» og eliten. (noe har denne mannen skjønt)

  https://www.youtube.com/watch?v=3aA2jQWvdOw

 4. Litt off Topic, men den godt betalte «taleholderen» for Goldman Sachs og Wallstreet – Ms Clinton er verdt sin vekt skyhøyt over gull (!)
  DN I DAG: Goldman Sachs doblet resultatet
  Goldman Sachs hadde i tredje kvartal netto driftsinntekter på 8,17 milliarder dollar – opp 6,86 milliarder dollar i fjor. Bloombergs konsensusestimat var på 7,4 milliarder dollar. Det samme gjelder BlackRock… http://www.talkmarkets.com/content/stocks–equities/goldman-sachs-blackrock-report-strong-earnings?post=109620

  Bare for å bank det inn:
  TOP 5 SHAREHOLDERS LOCHEED MARTIN CORP.
  State Street Corporation
  Capital Group
  Vanguard Group
  BlackRock
  Wellington Management

  TOP 5 SHAREHOLDERS GOLDMAN SACHS
  Vanguard Group
  State Street Corp
  Dodge & Cox
  Capital Group
  BlackRock
  Our Slogen: «We vote for Killary – she`ll do anything we want»

  Jaja Assange, Litt motstand må påregnes under den pågående ytringssensurerende «våren».

 5. Den ansvarlige for bloggen her sletter nesten aldri kommentarer. Hvis du legger ut flere lenker kan det bli problematisk. Ta heller å svar deg selv for å legge de ut.

 6. Det må være en sørgelig affære å være vestlig journalist i disse dager. Middagsbordet er dekket til randen med de saftigste retter, som enhver gormet bare kan drømme om å fråtse i, men henvist til kjøkkenkroken må journalistene sitte å tygge tørre havrelefser.

   • Det er foreløpig en spekulasjon.
    Folk brukte flightradar24.com til å tracke et bestemt amerikansk fly som fløy fra London rett etter at et SWAT team hadde raidet den ecuadorianske ambassaden i London. Flyet landet vel i Charlotte, NC, som er en hub for globalistene.

    Jeg fulgte med på dette live mens det pågikk. Det er noen dager siden.

    Anbefaler deg å følge med på /r/conspiracy og 4chan og 8chan hvis du vil holde deg oppdatert.

    • Njææ, hvis jeg må henge der for å være oppdatert, vil jeg faktisk heller være fullstendig akterutseilt. Jeg vet ikke hvor mange lenker til hvor mange diskusjoner på de nevnte sub-reddit’ene jeg har fulgt, men det er en del. Og alltid må jeg bare konstatere at det ikke er et blivende sted for meg. Det fremstår som en hønsegård av steine tenåringskyllinger med skyhøye nivåer av internett-testosteron. Bare enerverende støy og evig inflatorisk tøff-i-trynet-display. Jeg sier ikke at det i prinsippet ikke kan finnes gullkorn også der, men bare det å besøke forumet og prøve å sortere skitt fra kanel virker som løsemiddel på det mentale bindevevet og gjør nesten litt vondt.

     Assange bør nok regne med, eller i hvert fall ta høyde for at han kan bli kastet til ulvene en dag. Foreløpig vet vi at man har kuttet navlestrengen (internettforbindelsen) han brukte fra sitt asyl i den equadorianske ambassaden i London.

     Men enhver ambassade er fremdeles et meget spesielt sted rent juridisk; det regnes som ambassadehaverlandets territorium og jurisdiksjon, og den grunnleggende sikkerheten garanteres av vertslandets myndigheter. En aksjon der man sender inn et SWAT-team for å hente ut en person med lovlig asyl og opphold i et annet lands ambassade er mildt sagt veldig spesielt. Dersom du mener at det var en britisk enhet som gjorde dette i sin egen hovedstad, ville det selvfølgelig ikke vært uten temmelig høylydt protest fra vertslandet. Det ville umiddelbart vært en helt uvirkelig skandale som fikk overskrifter over alt i verden. Dersom du mener at aksjonen var uoffisiell og hemmelig, evt. også utført av et tredjelands spesialagenter/ The Usual Suspects, skal de som står bak da late som i all evighet at Assange fremdeles lever i asyl i ambassaden? Hverken London eller Equador kommer til å røpe for verden at Assange has left the building? Hvis de evt. etter hvert går ut med info om at de nå har Assange under kontroll i USA, vil ikke spørsmålet om de diplomatiske forholdene rundt en slik bortføring da uansett komme opp? Det er intenst søkelys på og stor interesse for Assange og hans skjebne rundt om i verden.

     Inntil videre tror jeg nok at jeg tar den infosnutten med en klype salt.

     • Tenk hvor stor seier det blir for Hillary om hun nå snart kan erklære «Vi got him!», med henvisning til Assange. Endelig har hun (tilsynelatende) fått kloa i den forferdelige russiske terroristen som har spredt løgner om henne.

      Enten amerikanerne faktisk har tatt Assange eller ei, skal man ikke se bort fra at de vil erklære at de har tatt ham. For å sikre Hillary seieren.

      (Skjønt, jeg tror ikke det spiller noen rolle om det er Hillary eller Trump som blir utvalgt til å være marionett.)

    • Og ting du selv forstår er en spekulasjon, ikke et faktum du kan dokumentere, kan du i grunnen gjerne merke med «Obs! Spek!» første gangen, og også si hva den baserer seg på, i stedet for å vente til jeg spør nærmere og i utgangspunktet fremstille spekulasjonen som tørr informasjon uten å ta noe som helst forbehold. 😉

     • Johnny: Den videoen du postet er fra 2012.

      Assange ble tatt til fange og fløyet til USA. De færreste vet om han er død eller i live nå. Det er plenty av kilder på dette, men jeg gidder ikke poste dem, siden ingen her tar «konspirasjonsteorier» på alvor. Dessuten kan jeg ikke inkludere mer enn 1 link per post, hvis jeg skal forbigå sensuren.

      Folk får nesten google selv. Eller fortsette å leve i en illusjon.

      Assange er borte. Get over it. Spørsmålet var hvem han egentlig jobbet for i utgangspunktet. (Hint: Ikke «russerne» eller Trump.)

     • KZ, takk for påpekning av gammel video. Det var et glimt av noe kjent ved det, så det burde ringt en bjelle.

      Men i den forbindelse: Det hadde kanskje vært lettere å ta visse former for promotering av «konspirasjonsteorier» alvorlig hvis ikke nettopp slike ting som denne repostingen forekommer hele tiden, folk er så ivrige både på å produsere sensasjoner og på å få frem poenger at den faktiske sannheten ofte må vike for mer eller mindre velmenende tilpasninger. Som her, hvor videoen fra 2012 er lastet opp i går og merket med:

      «New Breaking News Julian ASSANGE speech at the Ecuadorian Embassy!»

      Hvis ikke dette er å spekulere i en villet misforståelse for å høste klikk, vet ikke jeg. Nå fikk de mitt klikk også. Men vi kommer jo ikke nærmere noen sannhet eller hemmelighet på den måten. Det er så mye der ute som ikke tåler dagens lys at det er mer enn nok å ta tak i om man ikke kaster masse oppspinn og spekulasjoner opp i faktagryta også.

      Å si at du har masse kilder på noe, men ikke gidder å oppgi dem med henvisning til andres uhelbredelige skepsis gjør selvfølgelig den skepsisen til et selvoppfyllende profeti. Hvis du sier du vet at du ikke blir trodd, og allikevel nekter å gjøre det eneste som kan forandre på det, nemlig legge frem god dokumentasjon fra troverdige kilder selv om du kunne gjort det, er det umulig å tolke det annerledes enn at du tviler på materialets overbevisningskraft og troverdighet selv, eller forstår at det ikke holder som bevis ved en kritisk gjennomgang. Og da er det tro, det du driver med, ikke viten. Det er lov å tro ting man ikke vet, men det er greit å skille mellom dem.

      Johnny, man må alltid, alltid sjekke muligheten for at nettopp sånne videosnutter er gamle eller helt irrelevante for det de pretenderer å formidle. Det er vanvittig mye feilmerking og usakligheter og total mangel på respekt for etterrettelighet der ute. Det skylde bl.a. at når folk har fått en idé de tror på, spiller ingen argumenter eller fakta noen rolle lenger, det er som om alt kan unnskyldes som hvite løgner i en større sannhets tjeneste eller som lett slurv i et ellers korrekt bilde. Men det er ikke sånn logikk og argumentasjon fungerer. Skal man beholde gangsynet og troverdigheten plikter man å være like skeptisk til all informasjon uansett om den måtte friste med å utfordre etablerte sannheter man selv også tviler på. Alt annet blir å flytte rundt på møkka i stedet for å vaske, og til slutt drukner man i et hav av spekulasjoner og motstridende teorier basert på de info-bitene man ønsker å forholde seg til, de andre bare ignorert. Og nå fikk du lokket meg utpå her et øyeblikk også til å svelge agnet ditt. Jeg skjønner at det var i god tro, men sånn kan vi ikke holde på her. Sjekke fakta, sjekke fakta, sjekke fakta. Eller leve med at det er ting man foreløpig ikke kan vite, og la det stå åpent i stedet for å sette inn en pseudo-sannhet og kjøre på videre derfra. Is i magen er et must.

      Poenget må da være å få frem den faktiske sannheten, ikke bare pleie en alternativ teori man er betatt av og underkjenne alt som ikke støtter denne. Det er like forstokket som dem som nekter å ta inn annen info enn msm-godkjent vare. Virkeligheten er sannsynligvis skandaløs nok som den er i sin rene form, og det kan umulig være noen fordel for andre enn den manipulerende eliten at folk ikke vet hva som er sant og ikke sant, og at vi evt. kaster bort tiden på å forfølge blindspor. Dersom vi tenker, skriver og handler som om det var et faktum at Assange er bortført, og det ikke faktisk stemmer, er dette et slikt blindspor som er kjepper i hjulene på all gravende virksomhet.

 7. Wikileaks’ Twitterkonto er nå kompromittert og under amerikanske myndigheters kontroll. De tvinger administratoren for kontoen til å fortsette å poste oppdateringer og late som alt er i orden, men administratoren har sendt ut noen mer eller mindre skjulte beskjeder til Wikileaks’ tilhengere.

 8. Publisert 21. okt. 2016 sto det på videoen jeg linket til, at jeg og andre ble lurt beklager jeg! 🙁

  Det har vært mye aktivitet og politi rundt ambassaden og mange lurer på hva som foregår.
  Det amerikanske internettet har nylig vært nede og WikiLeaks skrev på sin twitterkonto: «Mr. Assange is still alive and WikiLeaks is still publishing. We ask supporters to stop taking down the US internet. You proved your point.»

  KZ skriver: «Assange ble tatt til fange og fløyet til USA. De færreste vet om han er død eller i live nå. Det er plenty av kilder på dette, men jeg gidder ikke poste dem, siden ingen her tar «konspirasjonsteorier» på alvor.»

  De fleste vet at USA og Hillary er gale nok til å kidnappe Assange, men man vil gjerne ha bevis, en link eller en uttalelse fra personer som kjenner saken. Legges det fram «bevis» er jeg sikker på at de fleste vil ta konspirasjonsteorien din på alvor. 🙂

  • De er gale nok. Når ikke absolutt alt stygt man kan finne på å si om dem er sant, er det ikke viljen til dævelskap det står på, det er sikkert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.