Clinton Foundation: Om å kjøpe en utenriksminister (eller president)

17

Avsløringene av den korrupte Clinton Foundation tar aldri slutt. I den siste runden med lekkede eposter fra Hillary Clinton og hennes kontor kommer det fram at kongen av Marokko har kjøpt Clintons tilstedeværelse på en konferanse for 12 millioner dollar.

Det er The Atlantic som skriver dette.

The chief complaint that critics make about the Clinton Foundation is that the former and perhaps future presidents engaged in a “pay-to-play” scheme, whereby donors—many of them foreign governments—would contribute money to the charity in exchange for access to Bill or Hillary Clinton, or worse, beneficial treatment from the State Department.
On Thursday, hacked emails from WikiLeaks suggest that is precisely what happened when the king of Morocco agreed to host a Clinton Global Initiative summit and give $12 million, but only if Hillary Clinton attended the May 2015 meeting.
“No matter what happens, she will be in Morocco hosting CGI on May 5-7, 2015,” Huma Abedin, a top Hillary Clinton aide, wrote in a November 2014 email to several other advisers, including campaign chairman John Podesta. “Her presence was a condition for the Moroccans to proceed so there is no going back on this.”

For virkelig å gni det inn at Clinton måtte stille opp på denne konferansen skrev hennes nære medarbeider Huma Abedin:

The King has personally committed approx $12 million both for the endowment and to support the meeting. It will break a lot of china to back out now when we had so many opportunities to do it in the past few months.

Det hele endte med at ekspresident Bill Clinton og datteren Chelsea dro istedenfor Hillary, men saka understreker at Clinton Foundation har fått utenlandske bidrag med ønske eller krav om gjenytelser.

Huma Abedin ble på et tidspunkt så frustrert over Clinton at hun skrev om henne til kampanjesjef John Podesta: «She created this mess and she knows it.»

Sammen med Saudi Arabia er Norge blant de aller største bidragsyterne til Clinton Foundation.

Saudiaraberne har kjøpt seg støtte til sitt hodekapperregime og sine kriger, mens Norge antakelig har kjøpt internasjonale stillinger for norske politikere.

Les også: Merkelige sengekamerater

Clinton-fondet. Del 3. Norges bidrag til fondet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


17 KOMMENTARER

 1. Gadd vite om regjeringen Stoltenbergs «bidrag» til Clinton Fundation, også bidro til Jens Stoltenbergs stilling som NATOs generalsekretær?
  Er det i det hele tatt noen som har sett nærmere på om de norske «bidragene» til Clinton Fundation også kan ha bidratt til å styrke norske kandidaturer? Hva med Brende?

  • Hensikten er utvilsomt å styrke Kongsberggruppen og NBIM`s investeringer i energiforbruk gjennom krig, og i den forbindelse – Få tilgang til fattige, uopplyste nasjoners naturressurser. Stillinger er politisk smøring hvor den største idioten håper at stilling&stillingsinstruks vil overskygge knapphet på IQ.

   • Sitter akkurat og ser Jens «Hindenburg» Stoltenberg holde NATO-pressekonferanse om Den Russiske Trusselen. Det innholdsmessige orker jeg ikke gjenta, alle her vet omtrent hvor landet (Russland) ligger på NATOs kart.

    Men den godeste Jens Stoltenberg, er han blitt fullstendig hjerneskadd nå eller? Noe lese- og skrivevansker har han jo alltid hatt, men nå er det såpass forstyrrende at det står direkte i veien for innholdet. Fyren stotrer og ææææh’er så inni granskauen konstant som om han leter etter de helt presise, dekkende ordene hele tiden, til tross for at hvert komma står ferdig skrevet foran øynene på ham. Hva er det egentlig man gjør med sånne som Jens når man får dem i hus? Har man ikke i det minste en evaluering av effekten etter noen uker for å justere doseringen? Amatører!

    • Hvor finner jeg den «hendelsen» AF? «Headline URIX i dag:
     STOLTENBERG: RUSSLAND PRØVER Å SPLITTE OSS
     – NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ser et Russland som viser militære muskler og samtidig prøver å splitte europeiske land.
     Dette sto i Aftenposten for tre dager siden Jens… ( http://www.aftenposten.no/verden/Slik-jobber-Russland-for-a-bryte-opp-samarbeidet-i-Europa-607127b.html )
     «– NATO er mer samlet enn på lenge, og NATO har gjennomført betydelige tiltak for fortsatt å kunne trygge alle medlemslandene i en farligere verden,» sier han videre…
     Var det på dette nivået?
     Videre skriver NAfTOpesten – sitat av rapport fra NATO-organet (!) Stratcom i Riga: «– Politikere KAN få betalt for å reise på konferanser og andre propagandaarrangementer i Russland», sier Foxall. Han trekker frem at både politikere og eksperter ofte tar imot «godtgjørelse» når de opptrer på TV-kanaler som Russia Today.
     Er du sikker på at glasshuset er trygt Foxall? Og begrepet «KAN», kan vi i denne sammenheng garantere skjer i vår leir, og det er ikke småtteri det er snakk om. Vi har kjøpt presse, presidenter, presidentkandidater, Nato-sekretærer og samtlige politikere. Vi trumfer alt!
     (Ledig korplass hos sølvguttene Putin)

     • Det var live stream på nrk.no i formiddag, og ja, det var på det nivået. Bare med æææææh’ing hele tiden.

 2. Om Hillary Clinton blir president, er det ikke fordi hun ble valgt av folket men utvalgt på forhånd av en maktelite. Når man ser på sentrale norske politikeres begeistring for og «pleie» av forbindelsene til Clinton-familien, er det vel liten håp at noen her hjemme vil granske hva norske skattepenger har gått til.

  • På et kurs sa de at det som fungerer er tydeliggjøring og ansvarliggjøring hvis man ville ha ting gjordt,så da gjelder det å finne ut hvem som hadde ansvaret for tildelingen,og hvorfor.

 3. Må innrømme at når det gjelder dekninga av presidentvalget i USA, følger jeg en del med på Fox News. Ja, vet: Fox News er gjennomført ytterliggående høyre. Men det er også den eneste kanalen som er virkelig kritisk mot Clinton.

 4. Jeg glemte å si; bortsett fra The Young Turks. En nett-tv kanal som er venstre men også kritisk mot Clinton. Men The Young Turks er langt mindre mainstream enn Fox.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.