Clinton Foundation: Om å kjøpe en utenriksminister (eller president)

0

Avsløringene av den korrupte Clinton Foundation tar aldri slutt. I den siste runden med lekkede eposter fra Hillary Clinton og hennes kontor kommer det fram at kongen av Marokko har kjøpt Clintons tilstedeværelse på en konferanse for 12 millioner dollar.

Det er The Atlantic som skriver dette.

The chief complaint that critics make about the Clinton Foundation is that the former and perhaps future presidents engaged in a “pay-to-play” scheme, whereby donors—many of them foreign governments—would contribute money to the charity in exchange for access to Bill or Hillary Clinton, or worse, beneficial treatment from the State Department.
On Thursday, hacked emails from WikiLeaks suggest that is precisely what happened when the king of Morocco agreed to host a Clinton Global Initiative summit and give $12 million, but only if Hillary Clinton attended the May 2015 meeting.
“No matter what happens, she will be in Morocco hosting CGI on May 5-7, 2015,” Huma Abedin, a top Hillary Clinton aide, wrote in a November 2014 email to several other advisers, including campaign chairman John Podesta. “Her presence was a condition for the Moroccans to proceed so there is no going back on this.”

For virkelig å gni det inn at Clinton måtte stille opp på denne konferansen skrev hennes nære medarbeider Huma Abedin:

The King has personally committed approx $12 million both for the endowment and to support the meeting. It will break a lot of china to back out now when we had so many opportunities to do it in the past few months.

Det hele endte med at ekspresident Bill Clinton og datteren Chelsea dro istedenfor Hillary, men saka understreker at Clinton Foundation har fått utenlandske bidrag med ønske eller krav om gjenytelser.

Huma Abedin ble på et tidspunkt så frustrert over Clinton at hun skrev om henne til kampanjesjef John Podesta: «She created this mess and she knows it.»

Sammen med Saudi Arabia er Norge blant de aller største bidragsyterne til Clinton Foundation.

Saudiaraberne har kjøpt seg støtte til sitt hodekapperregime og sine kriger, mens Norge antakelig har kjøpt internasjonale stillinger for norske politikere.

Les også: Merkelige sengekamerater

Clinton-fondet. Del 3. Norges bidrag til fondet.

Forrige artikkelTyrkia antyder krav i Irak og på Balkan
Neste artikkelPitigliano ottobre 2016
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).