Sommerkavalkade 2016 (1): Hvis ikke Stoltenberg stilles for retten, så har loven mistet sin verdi

4
Jens Stoltenberg var pådriveren for Norges krig mot Libya. Han og Jonas Gahr Støre bære et tungt personlig ansvar. Men de blir ikke konfrontert med det.

(Opprinnelig publisert 22. mars 2016)

I disse dager er det fem år siden Norge gikk til krig mot Libya. Under falske påskudd om at det handlet om å hindre folkemord og uten støtte i internasjonal rett gikk Norge til angrep på en av Afrikas mest velfungerende nasjoner og ødela den. Krigen var en forbrytelse mot menneskeheten, og Jens Stoltenberg og hans rødgrønne regjering burde stilles for en internasjonal domstol. Men Stoltenberg bør også stilles for retten i Norge for brudd mot grunnloven og andre norske lover. Dersom det ikke skjer, har loven mistet sin verdi.

Det fantes ikke noe gyldig vedtak om å gå til krig

19. mars 2011 sendte statsministerens kontor (SMK) ut ei kort pressemelding. Den lyder sånn:

«Norge er klar til å sende inntil 6 stk F-16 kampfly for å delta i håndhevelsen av sikkerhetsresolusjon 1973, sier statsminister Jens Stoltenberg.»

Les mer her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelDemagoger i troens tjeneste
Neste artikkelTolfa panoramica
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.

4 KOMMENTARER

  1. Det virker som om Stoltenberg er forhåndsdømt, uten rettssak, og bare på grunnlag av påstander uten bevis. Dette lukter psykologer og deres klonende professorer lang vei.

    • Kristin Halvorsen har skrevet om det med omstendightene rundt Libyakrigen i boka si, og hun var tett innpå det som skjedde. Den heter Gjennomslag, og du kan låne den på biblioteket. Hun opplevde seg presset .

      • Presset fordi hun ville følge riktige prosedyrer som ville ha tatt lang tid å fullføre, mens man var under et stort tidspress for å stanse massemordere og redde liv, eller andre ting? Press er vel en del av politikken, og SV har vel ikke akkurat gjort de helt riktige valgene de siste årene, etter min mening.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.