Parlamentet på Kypros krever umiddelbar slutt på sanksjonene mot Russland

0

Parlamentet på Kypros har vedtatt å gå inn for en umiddelbar oppheving av sanksjonene mot Russland. Forslaget som ble lagt fram av kommunistpartiet AKEL ble vedtatt med stemmene til 33 av de 56 representantene, melder euobserver.

EUs sanksjonvedtak forutsetter enstemmighet, så stemmen til Kypros kan i prinsippet velte sanksjonene ved neste avstemnning, men det er få som tror Kypros vil klare å stå imot presset om enstemmighet.

Parlamentet vedtok å ta initiativer for å gjenopprette samarbeid med EU og Russland på alle områder. og oppfordrer de involverte partene om å løse krisa i Ukraina på fredelig vis.

Tidligere har det franske underhuset vedtatt en ikke-bindende resolusjon om å oppheve sanksjonene.

Det er ikke flertall for sanksjonene i noe EU-land, men de blir opprettholdt fordi USA krever det. Italia er sterkt imot å opprettholde sanksjonene mot Russland, men har bøyd av ved de to siste EU-møtene. Det samme gjelder Frankrike, Østerrike, Ungarn og Tsjekkia.

Til og med elitemagasinet Foreign Policy i USA reiser nå sprøsmålet om sanksjonene har noen hensikt, og skriver:

The European Commission estimates sanctions cut EU growth by 0.3 percent of GDP in 2015 at a time when economic expansion was desperately needed. The Austrian Institute of Economic Research found that continuing penalties against Russia could cost more than 92 billion euros, or $104 billion, in export revenue and more than 2.2 million jobs over the next few years. The financial pain is especially acute in Germany, which stands to lose nearly 400,000 jobs due to the sanctions.

Sjølskading som utenrikspolitikk – ingen utpreget genial idé.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.