Parlamentet på Kypros krever umiddelbar slutt på sanksjonene mot Russland

4

Parlamentet på Kypros har vedtatt å gå inn for en umiddelbar oppheving av sanksjonene mot Russland. Forslaget som ble lagt fram av kommunistpartiet AKEL ble vedtatt med stemmene til 33 av de 56 representantene, melder euobserver.

EUs sanksjonvedtak forutsetter enstemmighet, så stemmen til Kypros kan i prinsippet velte sanksjonene ved neste avstemnning, men det er få som tror Kypros vil klare å stå imot presset om enstemmighet.

Parlamentet vedtok å ta initiativer for å gjenopprette samarbeid med EU og Russland på alle områder. og oppfordrer de involverte partene om å løse krisa i Ukraina på fredelig vis.

Tidligere har det franske underhuset vedtatt en ikke-bindende resolusjon om å oppheve sanksjonene.

Det er ikke flertall for sanksjonene i noe EU-land, men de blir opprettholdt fordi USA krever det. Italia er sterkt imot å opprettholde sanksjonene mot Russland, men har bøyd av ved de to siste EU-møtene. Det samme gjelder Frankrike, Østerrike, Ungarn og Tsjekkia.

Til og med elitemagasinet Foreign Policy i USA reiser nå sprøsmålet om sanksjonene har noen hensikt, og skriver:

The European Commission estimates sanctions cut EU growth by 0.3 percent of GDP in 2015 at a time when economic expansion was desperately needed. The Austrian Institute of Economic Research found that continuing penalties against Russia could cost more than 92 billion euros, or $104 billion, in export revenue and more than 2.2 million jobs over the next few years. The financial pain is especially acute in Germany, which stands to lose nearly 400,000 jobs due to the sanctions.

Sjølskading som utenrikspolitikk – ingen utpreget genial idé.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. Nå er det enda viktigere å fastholde / øke sanksjonene, når vi ser hvordan Putin strammer grepet om folket og etablerer et overvåkingsregime like ille som Stalin hadde i sin paranoia. Så i tillegg til sin imperialistiske politikk. Har Putins diktatur nå tatt kvelertaket på det russiske folk og drept enhver mulighet for en demokratisk utvikling. Dette fordømmer den frie verden ved å ssnksjonere, så den gale mann i Moskva ikke finner på å trykke på atomknappen

  2. Steigan skriver: «Det er ikke flertall for sanksjonene i noe EU-land, men de blir opprettholdt fordi USA krever det». Det må jo mildt sagt sies å være en uetterrettelig påstand. Hvor har han dette fra?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.