Tysklands utenriksminister kritiserer NATO-øvelse i Polen

Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier (SPD) har i et intervju med avisa Bild am Sonntag kommet med en kraftig kritikk av NATOs store militærøvelse i Polen. Der Spiegel siterer intervjuet slik:

Det vi nå ikke skal gjøre er å hisse opp stemninga ytterligere gjennom sabelrasling og krigshyl. Den som tror at man skaffer Tyskland mer sikkerhet gjennom symbolske panserparader på østgrensa, tar feil.

Steinmeier markerer seg klart mot denne største militærøvelsen nær den russiske grensa noen gang og betegnet den som “fatal”. Istedenfor det Steinmeier kaller en konfrontasjonspolitikk, argumenterer han for mer dialog og samarbeid med Russland.

SPD er koalisjonspartner med Angela Merkels CDU, og det blir lagt merke til at nettopp den sosialdemokratiske utenriksministeren i et så viktig land som Tyskland kommer med en så skarp kritikk av NATOs krigspolitikk. Dette skjer bare få uker før NATO-toppmøtet i Warszawa 8.–9. juli. På det møtet skal NATO blant annet vedta å opprette fire rullerende bataljoner i Baltikum og Polen, som Jens Stoltenberg sa på NATO-møtet 13. juni 2016.

Så NATO skal vedta å gjøre “sabelrasling og krigshyl” på østgrensa, ikke bare i øvelsen Anakonda, men som permanent ordning.

Noe sånt ville naturligvis aldri ha kommet fra en norsk sosialdemokrat. Arbeiderpartiet er en solid støttespiller for all sabelrasling og alle krigshyl som måtte komme fra NATO. Tidligere AP-leder, “venstresidas” mann, Stoltenberg roser nå den massive opprustninga i NATO og kaller den for “virkelige framskritt”.

 

 

  8 kommentarer til “Tysklands utenriksminister kritiserer NATO-øvelse i Polen

 1. Ullern
  18. juni 2016 klokka 06:02

  For en helhetlig og historisk – og åpent partisk – fremstilling av spillet som foregår bak og rundt “Anaconda”, se følgende russiske fremstilling:

  “Grandmaster Putin (Grandiose multi-step operation lasting 16 years)”
  Jf. http://thesaker.is/grandmaster-putin-grandiose-multi-step-operation-lasting-16-years/

  Konklusjonen:
  “Taken together, all of this can in the foreseeable future make our country [Russia] a recognized leader of the world resistance to corporatocracy, globalization, false tolerance and political correctness, turn it into the main defender of traditional spiritual, religious, moral, and historic values of all peoples on Earth against the West that lost all bearings.”

 2. Olav
  18. juni 2016 klokka 09:20

  Berre namnet på øvinga seier det meste. Anaconda (Eunectes murinus) er av dei største kvelarslangane i verda, og det rår vel ikkje mykje tvil om kven som skal kvelast….

 3. Jan Hårstad
  18. juni 2016 klokka 12:38

  Vi må nå bygge et undercover-forsvar for å forsvare Norge mot Nato-imperialismen. Hvis den ikke blir stoppet havner det norske folk i en krigssone i løpet av nær framtid med fryktelige tap og tragedier.
  Er det noen ide å starte med oppbygging av “Norge ut av Nato”?

  • Pål Steigan
   18. juni 2016 klokka 13:30

   Ja, det synes jeg er på høy tid.

   • Ullern
    18. juni 2016 klokka 21:31

    NORGE UT AV NATO – NATO UT AV VERDEN – VERDEN INN I FREDEN.

    Og Ine Mine Titten Tei ut av regjeringen. 😉 – Helst sammen med resten av den brun-blå regjeringen.

 4. Tor Danielsen
  18. juni 2016 klokka 18:54

  Den norske og danske regjeringa kunne spare mange penger på i stedet for å sette embetsmenn til å oppdatere de gjeldende utenrikspoltikker, bare kunne lenke til USAs State Departments nettsider. Lederen for det danske partiet Liberal Alliance sa faktisk i et intervju med DR1 at partiets gjeldende utenrikspolitikk var den samme som USA. Mannen var da i det minste ærlig sammenligna med andre av sine kollegaer.

 5. KZ
  19. juni 2016 klokka 15:52

  Da er det bare å vente på at Steinmeier blir funnet død etter å ha begått “selvmord” — med to kulehull i bakhodet.

  Slik som de mange direktørene i store sveitsiske forsikringsselskaper. Og alle mellomlederne i JPM Chase o.l. som strøk med for et par år siden. Den ene av de mange titalls banksterne hadde visst begått “selvmord” ved å skyte seg selv i bakhodet med en spikerpistol.

Legg inn en kommentar