Israel: – En borgerkrig mellom sunnier og sjiaer i Syria vil ikke være en dårlig ting

0

WikiLeaks har lagd et søkbart arkiv over Hillary Clintons eposter. Epostene er blitt offentliggjort av US State Department i forbindelsen med undersøkelsene mot Clinton. De finnes også der, men arkivet til WikiLeaks er lettere å bruke.

Der kan man for eksempel lese  meldinga til daværende utenriksminister Hillary Clinton fra Jake Sullivan 23.07.2012. Dette er en sammenfatning av hemmelige samtaler med blant annet israelske etterreningsfolk, og gjengir deres vurderinger. Det dreier seg ifølge notatet om Sources with access to the highest levels of the Governments and institutions.

Kildene sier at Israel lenge har sett på Assad-regjeringa som en fiende, men en forutsigbar fiende og som en buffer mot mer militante muslimske land. I 2012 hadde de militære lederne i Israel begynt å revurdere dette standpunkt og de er gjengitt slik:

The fall of the House of Assad could well ignite a sectarian war between the Shiites and the majority Sunnis of the region drawing in Iran, which, in the view of Israeli commanders would not be a bad thing for Israel and its Western allies,

En annen kilde gjengis på samme måte:
One particular source states that the British and French Intelligence services believe that their Israeli counterparts are convinced that there is a positive side to the civil war in Syria; if the Assad regime topples, Iran would lose its only ally in the Middle East and would be isolated.
Kildene mener også at dersom Assads regjering faller, kan det være innledninga til at også Irans regjering faller.

Clitnons eposter er en svær sak i USA og tidsskriftet Politico har lagd en egen nettside som bare tar for seg de ulike sidene ved disse epostene. WikiLeaks har kritisert Facebook for å ha sensurert meldinger om epostene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBortset fra den vestlige propaganda
Neste artikkelInför folkomröstning om Brexit – Vad vill de stora Nej till EU-grupperna i UK?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).