EU-lederne enige om et flyktningevedtak de ikke vil skrive under på

0

I de små timene natt til fredag 18. mars 2016 fattet EU-lederne et kompromissvedtak om hva som skal være EUs tilbud til Tyrkia i forhandlingene om flyktningene, skriver Euractive.

Men så veldig enige var de ikke, for det var ingen enighet om teksten i dokumentet, ifølge kildene til nettstedet. “Few elements in the revised text that are not acceptable to everyone”, som det heter.
I realiteten betyr dette at de statene som nekter å ta imot flyktninger fortsatt vil nekte å ta imot flyktninger. Det gjelder i første rekke de såkalte Višegrad-landa . Men det gjelder også Frankrike, som ikke vil ta imot flere enn 30.000, som de allerede har tatt imot. Og det gjelder Sverige, Danmark, Storbritannia osv.
I realiteten betyr det at flertallet av de flyktningene man snakker om vil havne i Tyskland, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Den som har vært Angela Merkels rådgiver i flyktningespørsmål de siste månedene er ifølge DWN østerrikeren Gerald Knaus. Han er leder for tenketanken European Stability Initiative (ESI), som igjen er finansiert av George Soros og hans Open Society Foundation. Det er Knaus som har skrevet det dokumentet som kalles Merkel-planen.  

Hele dette spillet om å bytte en flyktning mot en flyktning er noe han har foreslått. Og i et intervju med østerrikske Die Presse snakker han om å lage en «koalisjon av villige» til å ta imot noen hundretusen flyktninger.

En hake er naturligvis at dette er et brudd på den individuelle asylretten som asylinstituttet og Geneve-konvensjonen bygger på, noe menneskerettsadvokater har pekt på.

USA er svært opptatt av å hindre en sprekk i Europa i flyktningespørsmålet. Victoria «Fuck the EU» Nuland har vært i Aten og har diskutert dette med Alexis Tsipras. Hun har også besøkt den spontane flyktningeleiren i Idomeni på grensa til Makedonia. Det er ikke sagt noe om hun hadde med seg småkaker, slik hun hadde på Maidan før kuppet i Kiev i 2014.

Tyrkia har krevd minst 6 milliarder euro for å være med på en avtale. Landet har også krevd visafri adgang til EU og gjenopptakelse av medlemskapsforhandlinger. Dette er noe Tyskland godt kan tenke seg, men som de andre EU-landa er lite begeistrert for. Og når jeg skriver Tyskland, så må jeg umiddelbart føye til at dette handler om Merkel og hennes regjering. Det tsyke folket mener nemlig noe helt annet.

71% av tyskerne har ingen tro på denne avtalen med Tyrkia, skriver Die Welt. Faktisk er det bare 21% av Merkels egne velgere som har noen tro på avtalen. Kanskje Merkel skulle vurdere det gamle forslaget til Bertolt Brecht om å «oppløse folket og velge seg et nytt»?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNorge og Syria – et narrespill i flere akter
Neste artikkelLiten tillit til Tyrkia
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).