EU-lederne enige om et flyktningevedtak de ikke vil skrive under på

1

I de små timene natt til fredag 18. mars 2016 fattet EU-lederne et kompromissvedtak om hva som skal være EUs tilbud til Tyrkia i forhandlingene om flyktningene, skriver Euractive.

Men så veldig enige var de ikke, for det var ingen enighet om teksten i dokumentet, ifølge kildene til nettstedet. “Few elements in the revised text that are not acceptable to everyone”, som det heter.
I realiteten betyr dette at de statene som nekter å ta imot flyktninger fortsatt vil nekte å ta imot flyktninger. Det gjelder i første rekke de såkalte Višegrad-landa . Men det gjelder også Frankrike, som ikke vil ta imot flere enn 30.000, som de allerede har tatt imot. Og det gjelder Sverige, Danmark, Storbritannia osv.
I realiteten betyr det at flertallet av de flyktningene man snakker om vil havne i Tyskland, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Den som har vært Angela Merkels rådgiver i flyktningespørsmål de siste månedene er ifølge DWN østerrikeren Gerald Knaus. Han er leder for tenketanken European Stability Initiative (ESI), som igjen er finansiert av George Soros og hans Open Society Foundation. Det er Knaus som har skrevet det dokumentet som kalles Merkel-planen.  

Hele dette spillet om å bytte en flyktning mot en flyktning er noe han har foreslått. Og i et intervju med østerrikske Die Presse snakker han om å lage en «koalisjon av villige» til å ta imot noen hundretusen flyktninger.

En hake er naturligvis at dette er et brudd på den individuelle asylretten som asylinstituttet og Geneve-konvensjonen bygger på, noe menneskerettsadvokater har pekt på.

USA er svært opptatt av å hindre en sprekk i Europa i flyktningespørsmålet. Victoria «Fuck the EU» Nuland har vært i Aten og har diskutert dette med Alexis Tsipras. Hun har også besøkt den spontane flyktningeleiren i Idomeni på grensa til Makedonia. Det er ikke sagt noe om hun hadde med seg småkaker, slik hun hadde på Maidan før kuppet i Kiev i 2014.

Tyrkia har krevd minst 6 milliarder euro for å være med på en avtale. Landet har også krevd visafri adgang til EU og gjenopptakelse av medlemskapsforhandlinger. Dette er noe Tyskland godt kan tenke seg, men som de andre EU-landa er lite begeistrert for. Og når jeg skriver Tyskland, så må jeg umiddelbart føye til at dette handler om Merkel og hennes regjering. Det tsyke folket mener nemlig noe helt annet.

71% av tyskerne har ingen tro på denne avtalen med Tyrkia, skriver Die Welt. Faktisk er det bare 21% av Merkels egne velgere som har noen tro på avtalen. Kanskje Merkel skulle vurdere det gamle forslaget til Bertolt Brecht om å «oppløse folket og velge seg et nytt»?

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. Jeg lurer på hvor lenge Merkel kan holde på med å destruere Tyskland før det klikker for befolkningen? Den Tyske folk er ikke kjent for å trå lett når de først blir presset, men det er mulig de nå har blitt kuet. Time vill sjåvv.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.