Etter Brussel: Polen og Ungarn avviser EUs flyktningepolitikk.

0

EU har vedtatt å fordele 160.000 av flyktningene mellom medlemslanda. Polen, som har vært skeptisk til denne planen, lot seg presse til å ta imot 7000 flyktninger. Etter terrorangrepene i Brussel har den polske regjeringa trukket tilbake dette løftet skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Polens statsminister Beata Szydlo sa på TV-kanalen Superstacja at Polen «først og fremst på tenke på sikkerheten til sine egne borgere».

Allerede før angrepene hadde den ungarske statsministeren Viktor Orbán gjort det klart at han vil føre en kamp mot EU-kommisjonens flyktningepolitikk. 18. mars 2016 holdt han en tale i forbindelse med minnet om den ungarske revolusjonen mot Habsburgmonarkiet i 1848.

Der varslet han at Ungarn vil samle allierte i kampen mot EU-kommisjonen: «the time has come to ring the alarm bells and gather allies», som det heter i referatet som er gjengitt i Slate.

Han sa også at EU-kommisjonens politikk er en politikk for en villet ødeleggelse av nasjonalstatene for å kunne skape Europas forente stater. Han betegnet dette prosjektet som ulovlig og uten mandat. Ungarn skal holde folkeavstemning om flyktningepolitikken.

Det finnes neppe noe flertall i noe europeisk land for den krigspolitikken og den migrasjonspolitikken EU-lederne fører, men EU-toppene har ikke vært kjent for å bry seg om folkeviljen tidligere heller.

EUs justis- og innenriksministre hadde toppmøte etter terroren i Brussel, men ifølge referatene var det preget av «gjensidig mistillit og rådløshet». Og det kom da heller ingenting konkret ut av møtet.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.