Massiv USA-opprustning i Europa

6

USAs forsvarsminister Ashton Carter har lagt fram forslag til militærbudsjett for 2017. Der går han inn får å øke rammene til 3,4 milliader dollar, eller fire ganger så mye som i dag!

International Business Times skriver:

A possible next war could be back on familiar terrain in Europe, Secretary of Defense Ashton Carter warned Tuesday. Carter previewed a $582 billion 2017 defense budget that will be released in full Feb. 9, and it includes a request for $3.4 billion as part of the European Reassurance Initiative that focuses on Russian threats.

“We haven’t had to worry about this for 25 years, and while I wish it were otherwise, now we do,” Carter said, citing Russia in a speech at the Economic Club of Washington, the Associated Press reported. The U.S. is taking a “strong and balanced approach” toward the Kremlin, he added.

Det er naturligvis den angivelige trusselen fra Russland som brukes som argument for denne voldsomme opprustninga. Men over hele verden er det USA som blir sett på som den største trusselen mot freden.

Deutsche Wirtschafts Nacrichten bemerker tørt at «man regner ikke med at Tyskland vil få noen medvirkning på denne beslutningen.» Tyskland er som kjent det største europeiske NATO-landet og EUs største medlemsland, men behandles av USA mer som en kronkoloni enn som en partner. Etter påtrykk fra USA har Tyskland nylig endret sin militærdoktrine, slik at man nå også i Berlin ser på Russland som hovedfiende.

Derimot er naturligvis den alltid snakkende «representanten for norsk venstreside», Libyas slakter, Jens Stoltenberg, naturligvis svært entusiastisk:

“This is a clear sign of the enduring commitment by the United States to European security,” said Stoltenberg, a former prime minister of Norway. “It will be a timely and significant contribution to NATO’s deterrence, and collective defense.»

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Steigan jeg er kristen i Norge å har blitt forfulgt av de som leder landet og an stemme noe parti saal vi overleve med den vakreste gtunnloven i verden er det direkte demokratiet ellet direkte folkefrihet kristne mennesker med Jesus fra Nasareter stort sett hatt verdens verste mafia i barnevernet har fått lide de årene vi har har bedt om at befolkningen ikke dømmer den kristne tro men heller ikke forneklter at alt i den Norske grunnlov er utifra Jesus og nytestamentet h om dagen holdt jeg en bønn om hjelp fra de Amerikanske som har den sanne tro å vi ble bønnhørt midt i den Amerikanske valgkampen hadde de store politikere der over en stor aksjon i washington i går for å sympatisere med oss så da kan du være så mye komunist du vil jeg er demokrat

  2. Hver uke setter talkshow-verten John Batchelor og russologen Stephen F. Cohen hverandre stevne på Batchelors radioprogram for å snakke om Russlands konflikt med det USA-ledede vestlige imperiet. Dette har de gjort i over to år nå, og dette er en dialog som radikalt skiller seg fra alt annet man ellers kan høre om dette temaet i amerikanske medier.

    Denne ukas program handlet om det som Pål tar opp i denne artikkelen: «NATO Rearms Against Russia: 2/2/16: Stephen F. Cohen, NYU, Princeton, EastWestAccord.com.».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.