John Kerry: – Hva vil dere at jeg skal gjøre? Gå til krig mot Russland?

4

USAs utenriksminister John Kerry hadde møter med sine syriske kontakter under giverlandskonferansen for Syria i London 6. februar 2016. Han sa til dem at de kunne regne med tre måneder med bombing som ville desimere opposisjonen ytterligere. I rein frustrasjon svarte han på kritiske spørsmål med å si: «Dere skal ikke bebreide meg. Klag på opposisjonen!» Dette ifølge Middle East Eye.

Two Syrian aid workers said they approached Kerry at a donor conference drinks reception and told him that he had not done enough to protect Syrian civilians. He then said they should blame the opposition.

«He said that basically, it was the opposition that didn’t want to negotiate and didn’t want a ceasefire, and they walked away,” the second of the aid workers told MEE in a separate conversation and also on the basis of anonymity.

“‘What do you want me to do? Go to war with Russia? Is that what you want?’” the aid worker said Kerry told her.

Hjelpearbeiderne sa at det lengste Kerry ville strekke seg var å gjennomføre flyslipp med forsyninger til beleirede opprørere. Han sa også at dette var noe han snakket med russerne om.

Middle East Eye prøvde å få kommentarer fra US State Department til disse sitatene fra Kerrys uoffisielle samtaler, men hadde ikke lyktes før man gikk ut med nyheten.
John Kerrys opptreden i London bare bekrefter den store frustrasjonen som rår i Washington etter at det russiske flyvåpenet har bombet jihadistene og ødelagt både transportlinjer, baser, våpendepoter og infrastruktur.
Steven Heydemann gir uttrykk for den som kan kalles en neocon-kritikk av Obama-administrasjonen i en artikkel i den mektige Foreign Policy: The United States Botched the Syria Talks Before They Even Began.
By kowtowing to Russia and accepting that Bashar al-Assad might be able to stay on, America all but guaranteed Syria’s bloody war will drag on.
Både Saudi Arabia og Tyrkia har ivret etter å sende bakkestyrker til Syria, men det har ikke kommet noen signaler fra John Kerry om at han synes det er noen god idé. Kanskje er han i hemmelighet av samme oppfatning som den iranske generalmajoren Ali Jafari, som sier at «det vil i så fall besegle deres skjebne».
KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Tyrkerne sutrer nå om asssitanse fra NATO for å hjelpe sine hjemvendte fordrevne IS krigere. Her kalles de flyktninger og Brende, som tror på dette, vil sende nødhjelp til dem. Samtidlig kommer det meldinger om at tyrkiske spesialstyrker massakrete 60 sivile i byen Cisre.

 2. Frustrasonen er til å ta å føle på i mange internasjonale medier der eksperter på Midtøsten samt endel vestlige politikere er i harme over at Russland bomber Aleppo til grus, om ikke byen var det allerede med alle kamphandlingene de siste fem årene. Det er visstnok trist for mange å konstatere at Putin ikke går frem med silkehansker overfor militante islamister slik vestlige land har gjort i stor grad, men vet utmerket at skal de røkes ut av hiet er det absolutt nødvendig at de bombes sønder og sammen! For mens president Obama har latt ISIS transportere olje i fred og ro til Tyrkia, har russerne latt hele verden se hvor dobbelmoralistisk og løgnaktig det amerikanske forsvarsdep; er i sin bekjempelse av terrororganisasjonen. Det er vel bare å takke for at Russland er sterk nok til å komme til Syria og bekjempe islamsk terror, samt la hele verden se hvordan amerikanske myndigheter kan bedra en hel verden om sin hensikt i Syria! Og ikke minst, hvordan de lar Nato landet Tyrkia bidra til at verdens verste terrororganisasjoner blir rike og mer hensynsløse med sitt oljesalg og samt andre » samarbeidsprosjekter» med andre land i regionen.

 3. For den som vil ha innsikt i hvordan de liberale neocon-haukene tenker, opplever jeg at Amanpour på CNN er den tydeligste kilden. Dette er utdrag fra gårsdagens program:

  http://edition.cnn.com/videos/tv/2016/02/08/intv-amanpour-karin-von-hippel-aleppo-russia-syria.cnn/video/playlists/amanpour/

  Amanpour: Karin von Hippel was chief of staff for US general John Allen, when he was US special envoy in the war against ISIS [..] Part of that is the fight against Assad as well.

  Von Hippel: They [the Russians] are also targeting partners of the Qatari, the Saudis and the Turks, and also the partners of the US, the UK and other countries. I wouldn’t be surprised if in the next couple of weeks we will see some Russian helicopter gunships shot down. It is going to get really messy. It could escalate.

  Amanpour: That seems like a strategy based on wishful thinking and hope. You hope that some pain is going to be inflicted on the Russians to make them rethink. […]

  Von Hippel: The West needs to put a lot of pressure on the Russians, and probably provide more support to the moderate opposition.

  • Siste setninga jeg gjenga fra Von Hippel var ikke korrekt transkribert. Korrekt versjon skal være «The West needs to put a lot of pressure on the Russians, and probably provide more support to the few armed opposition forces that are still on the ground.»

   Altså «MER støtte» til VÆPNA opposisjonsstyrker, som gjør at hun IKKE blir overraska om russiske kamphelikoptre vil bli skutt ned i løpet av de neste to ukene.

   Dette er budskapet fra tidligere Chief of Staff til USAs «special envoy for kampen mot ISIL», som altså, i følge Amanpour, «inkluderer kamp mot Assad også».

   Det kan være nyttig at noen sier ting i klartekst, så vet vi hva som kan komme, og som mektige personer HÅPER (i følge Amanpour, som selv er blant dem..) skal komme…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.