John Kerry: – Hva vil dere at jeg skal gjøre? Gå til krig mot Russland?

0

USAs utenriksminister John Kerry hadde møter med sine syriske kontakter under giverlandskonferansen for Syria i London 6. februar 2016. Han sa til dem at de kunne regne med tre måneder med bombing som ville desimere opposisjonen ytterligere. I rein frustrasjon svarte han på kritiske spørsmål med å si: «Dere skal ikke bebreide meg. Klag på opposisjonen!» Dette ifølge Middle East Eye.

Two Syrian aid workers said they approached Kerry at a donor conference drinks reception and told him that he had not done enough to protect Syrian civilians. He then said they should blame the opposition.

«He said that basically, it was the opposition that didn’t want to negotiate and didn’t want a ceasefire, and they walked away,” the second of the aid workers told MEE in a separate conversation and also on the basis of anonymity.

“‘What do you want me to do? Go to war with Russia? Is that what you want?’” the aid worker said Kerry told her.

Hjelpearbeiderne sa at det lengste Kerry ville strekke seg var å gjennomføre flyslipp med forsyninger til beleirede opprørere. Han sa også at dette var noe han snakket med russerne om.

Middle East Eye prøvde å få kommentarer fra US State Department til disse sitatene fra Kerrys uoffisielle samtaler, men hadde ikke lyktes før man gikk ut med nyheten.
John Kerrys opptreden i London bare bekrefter den store frustrasjonen som rår i Washington etter at det russiske flyvåpenet har bombet jihadistene og ødelagt både transportlinjer, baser, våpendepoter og infrastruktur.
Steven Heydemann gir uttrykk for den som kan kalles en neocon-kritikk av Obama-administrasjonen i en artikkel i den mektige Foreign Policy: The United States Botched the Syria Talks Before They Even Began.
By kowtowing to Russia and accepting that Bashar al-Assad might be able to stay on, America all but guaranteed Syria’s bloody war will drag on.
Både Saudi Arabia og Tyrkia har ivret etter å sende bakkestyrker til Syria, men det har ikke kommet noen signaler fra John Kerry om at han synes det er noen god idé. Kanskje er han i hemmelighet av samme oppfatning som den iranske generalmajoren Ali Jafari, som sier at «det vil i så fall besegle deres skjebne».
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.