John Kerry: – Hva vil dere at jeg skal gjøre? Gå til krig mot Russland?

0

USAs utenriksminister John Kerry hadde møter med sine syriske kontakter under giverlandskonferansen for Syria i London 6. februar 2016. Han sa til dem at de kunne regne med tre måneder med bombing som ville desimere opposisjonen ytterligere. I rein frustrasjon svarte han på kritiske spørsmål med å si: «Dere skal ikke bebreide meg. Klag på opposisjonen!» Dette ifølge Middle East Eye.

Two Syrian aid workers said they approached Kerry at a donor conference drinks reception and told him that he had not done enough to protect Syrian civilians. He then said they should blame the opposition.

«He said that basically, it was the opposition that didn’t want to negotiate and didn’t want a ceasefire, and they walked away,” the second of the aid workers told MEE in a separate conversation and also on the basis of anonymity.

“‘What do you want me to do? Go to war with Russia? Is that what you want?’” the aid worker said Kerry told her.

Hjelpearbeiderne sa at det lengste Kerry ville strekke seg var å gjennomføre flyslipp med forsyninger til beleirede opprørere. Han sa også at dette var noe han snakket med russerne om.

Middle East Eye prøvde å få kommentarer fra US State Department til disse sitatene fra Kerrys uoffisielle samtaler, men hadde ikke lyktes før man gikk ut med nyheten.
John Kerrys opptreden i London bare bekrefter den store frustrasjonen som rår i Washington etter at det russiske flyvåpenet har bombet jihadistene og ødelagt både transportlinjer, baser, våpendepoter og infrastruktur.
Steven Heydemann gir uttrykk for den som kan kalles en neocon-kritikk av Obama-administrasjonen i en artikkel i den mektige Foreign Policy: The United States Botched the Syria Talks Before They Even Began.
By kowtowing to Russia and accepting that Bashar al-Assad might be able to stay on, America all but guaranteed Syria’s bloody war will drag on.
Både Saudi Arabia og Tyrkia har ivret etter å sende bakkestyrker til Syria, men det har ikke kommet noen signaler fra John Kerry om at han synes det er noen god idé. Kanskje er han i hemmelighet av samme oppfatning som den iranske generalmajoren Ali Jafari, som sier at «det vil i så fall besegle deres skjebne».
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDonbass Seasons
Neste artikkelHillary, una presidente feminista?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).