– Valget er enkelt – det er enten Assad eller IS

7

Den franske parlamentarikeren og tidligere transportministeren Thierry Mariani har vært på besøk i Syria, og det budskapet han bringer tilbake til Vesten er at «Valget er enkelt: det er enten Assad eller Den islamske staten.» Til den russiske nettavisa RT sier han:

Whatever the regime of Bashar Assad is, this regime protects minorities and it is close enough to the West. I saw about 20 women deputies, as well as opposition leaders, who said, «It’s either Assad or chaos,”

“When I hear some caution in the West on this issue, I say: ‘The dilemma is simple: either Assad or ISIS.’”

Mariani viser til det som skjedde i Libya og sier:

“We see what happened in Iraq and Libya. Let’s first try to win the war against the terrorists, instead of looking for a miracle man and destabilizing the situation [in Syria]. In this war, the Syrian army is an ally, and I think the presence of Assad is necessary for at least the transition period.”

Thierry Mariani tilhører altså Frankrikes største parti, opposisjonspartiet Republikanerne, som ledes av tidligere president Nicolas Sarcozy. Det betyr at det i ledende kretser i Frankrike begynner å bli en forståelse for at den vestlige alliansens krig i Syria kan føre til at IS tar makta, hvis man ikke allierer seg med Assad. Noe tredje alternativ finnes ikke.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. USAs ledende politikere, medier og selve det Hvite hus har mye å ta fatt i omkring araberverden og deres «demokratiske reformer», deres menneskesyn, det er helt klart. Som jeg skrev i ett innlegg tidligere kan amerikanerne forhandle og støtte selve fanden om det er han som skal ta over ett sittende regime som ikke var på talefot med USA. Hva har det ikke kostet i kroner og øre, for ikke å si dollar, alt det miserable som amerikansk utenrikspolitikk har medført i araberverden? For ikke å snakke om sosial nød og ytterligere vold,der ISIS blomstret opp, også i Libya, Egypt og Afghanistan, som følge av intervensjonen av Irak i 2003. Det virker som om at USA ikke kan overleve en dag uten at landet er innblandet i en eller annen konflikt, tidligere var det Sovjetunionen og dets allierte og mange afrikanske konflikter, våpenprodusentene er her en viktig faktor i kapitalismens høyborg, men det bisarre er jo at ISIS idag har amerikanske våpen som de har tatt fra irakiske styrker og lagre, og USA har sågar forsynt sine » demokratiske opprørsgrupper» i Syria med våpen inntil denne dag, ( Al nusrafronten som er al-Qaida og som ISIS faktisk var endel av tidligere), nå innser vel selv haukene og de dummeste av de dumme i Kongressen at de i virkeligheten har støttet salafist grupper som en dag vil komme på «lynvisitt» til deres » homeland», ikke på vennskapsbesøk, men mer for å skape » bråk». Assad er ikke guds beste barn, men han var en sikkerhetsgaranti for Vesten, han er ikke bare gift med en engelsk statsborger som er meget moderne, men har mye sympati med det vestlige levesett og er en sann venn av alle som kjemper mot radikal islam!

  • «Det virker som om at USA ikke kan overleve en dag uten at landet er innblandet i en eller annen konflikt,»
   – En skrekkelig sannhet du kommer med her. Dette bør forhåpentligvis NÅ få en konsekvens for den forkastelige, grådige og kapitalstyrte utenrikspolitikken USA fører – for å beholde inntektsfundamentet landet er bygget på. Og Nato-alliansen har dessverre blitt en stor del av sirkuset for å holde hjulene i gang. Profitt-syndromet er basert på tilgang og etterspørsel. Når denne sykdommen eskalerer og etterspørsel erstattes med teknologiske fremskritt – tas ulovlige midler i bruk. Rettssystemene korrumperes etterhvert som statlig eiendom og ressurser selges ned til private finansinstitusjoner. Instansene i sivilrett blir en arena for maktmisbruk – for å beskytte imperialismen som nå er blitt deres arbeidsgiver. Det er en lang veg å gå for vi som går fredens ærend – men stier er i ferd med å bli tråkket opp av ildsjeler som bryr seg katten i om huset er mindre enn naboen.

 2. «Valget er enkelt – det er enten Assad eller IS»

  Valget er enkelt – det er enten Russland(/Kina) eller USA-NATO.

  Valget er enkelt – det er en Multipolaritet eller Hegemoni i verden.

  • ISIS (Israeli Secret Intelligence Service) er forresten det offisielle navnet på Mossad, som de bruker i intern kommunikasjon med andre etterretningsbyråer. (Kilde: CSPAN)

   Isis er også naturligvis en gammel egyptisk gudinne som har vært tilbedt av okkultister og esoterikere i årtusener.

   Medlemmer av eliten — inkl. Bush-klanen — er beviselig okkultister, og Isis er en av favorittguddommene deres. Vil man ha et hint om hvor utbredt okkultisme, satanisme og mystisisme er blant eliten, trenger man ikke se lenger enn til Bohemian Grove, Skull & Bones eller Frimurerordenen. Den amerikanske endollarseddelen er stappfull av frimurersymbolikk, og The Founding Fathers var høyt graderte frimurere.

   Det er ikke tilfeldig at ISIS har nettopp det navnet. Hele greia er del av et gigantisk okkult ritual, slik også 9/11 var. Eliten leser ikke bare Aleister Crowley; de leser Madame Blavatsky også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.