– Valget er enkelt – det er enten Assad eller IS

0

Den franske parlamentarikeren og tidligere transportministeren Thierry Mariani har vært på besøk i Syria, og det budskapet han bringer tilbake til Vesten er at «Valget er enkelt: det er enten Assad eller Den islamske staten.» Til den russiske nettavisa RT sier han:

Whatever the regime of Bashar Assad is, this regime protects minorities and it is close enough to the West. I saw about 20 women deputies, as well as opposition leaders, who said, «It’s either Assad or chaos,”

“When I hear some caution in the West on this issue, I say: ‘The dilemma is simple: either Assad or ISIS.’”

Mariani viser til det som skjedde i Libya og sier:

“We see what happened in Iraq and Libya. Let’s first try to win the war against the terrorists, instead of looking for a miracle man and destabilizing the situation [in Syria]. In this war, the Syrian army is an ally, and I think the presence of Assad is necessary for at least the transition period.”

Thierry Mariani tilhører altså Frankrikes største parti, opposisjonspartiet Republikanerne, som ledes av tidligere president Nicolas Sarcozy. Det betyr at det i ledende kretser i Frankrike begynner å bli en forståelse for at den vestlige alliansens krig i Syria kan føre til at IS tar makta, hvis man ikke allierer seg med Assad. Noe tredje alternativ finnes ikke.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNå har også The Economist sett det
Neste artikkelNu anses åsikter vara angrepp som kränker
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).