62 mennesker eier like mye som den fattigste halvparten av verden

27

Den britiske organisasjonen Oxfam har gitt ut 2016-versjonen av sin An Economy for the 1%, og den viser at den fattigste halvparten av verdens befolkning nå eier 1000 milliarder dollar mindre enn de gjorde i 2010. Det er et fall på 41%. Dett har skjedd til tross for at verdens befolkning på samme tid har økt med 400 millioner mennesker. På samme tid har rikdommen til de 62 rikeste personene økt med mer enn 500 milliarder dollar, eller 44%. Disse 62 menneskene eier nå like mye som den fattigste halvparten av verden tilsammen! Ved forrige årsrapport var det 80 mennesker som eide like mye som den fattigste halvparten. Så de fattige bir fattigere og de aller rikeste blir veldig mye rikere. På tross av at verdens ledere har snakket mye om å håndtere ulikhet, har gapet vokst markant bare de siste 12 månedene. Nå er det slik at de rikeste 1% eier mer enn de øvrige 99%. Den linja ble passert i 2015.

Et globalt nettverk av skatteparadiser gjør det mulig for de auperrike å gjemme unna 7600 milliarder dollar fra beskatning, skriver Oxfam.

As much as 30 percent of all African financial wealth is estimated to be held offshore, costing an estimated $14 billion in lost tax revenues every year. This is enough money to pay for healthcare for mothers and children in Africa that could save 4 million children’s lives a year, and employ enough teachers to get every African child into school.

Oxfam har analysert 200 selskaper, og deriblant de største selskapene i verden som er strategiske partnere for World Economic Forum, og har funnet ut at 90% av dem finnes i minst ett skatteparadis. I 2014 hadde de store selskapene fire ganger så store investeringer i skatteparadiser som de hadde i 2001.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


27 KOMMENTARER

 1. HIGHBROW 62 REVISITING

  Now the rovin’ billionaires were very bored
  They were tryin’ to create a next world war
  They found a promoter who nearly fell off the floor
  He said I never engaged in this kind of thing before
  But yes I think it can be very easy to do
  We’ll just put some bleachers out in the blue
  And have it on for you sixtytwo ~

  (Dylan/Bog)

  • Et tilsvar til KZ som ble postet i arkivet ( https://steigan.no/2016/01/14/obamas-state-of-the-union-tal-lika-sanningsenligt-som-vanligt/ ) passer godt inn her med litt klipp og lim.
   «– For å se helt enkelt på Romelsjös budskap har kontinuitet i økt gjeldstak de siste fem år resultert i at 1.000 mrd av de utstedte 5.000 mrd. dollars i «kvantitative lettelser» har havnet i lomma på denne 1% som ren profitt, og ikke nok med det. Resterende 99% skal altså dekke profittutaket med kunstig inflasjon på varer som eies av den samme 1% – og til syvende og sist skal de 99% forsøke å dekke opp statsgjelda som forlengst er blitt en utopi. – Når så denne hysteriske gjeldsprofittloopen har kommet helt ut av kontroll kommer Nato på besøk. Knock knock, U have done somthin very wrong. Ain`t no democrazy here. You can read it in (our) the news…

   – KZ «Men når kommer dette pyramidespillet til å kollapse, tror du? For det må vel nesten kollapse en dag?»

   Fata Morgana-pyramider kollapser ikke så lenge monopol/lekepenger utstedes av monopolisten selv – og i dette tilfelle er det USD og dens søster, Euro. Men her må man passe på å være selvforsynt, hvis ikke går det rett i uløkka om energireserver og andre ressurser skulle være/bli noe knapp. Har man måttet handle russisk gass med dollar, ja da skulle du sett på hyperinflasjon og smisking (eller atter en idiotisk løsning – krig). Derfor er det så viktig å spise seg inn i «post-sovjetiske» markeder og deres ressurser med bestikkelser, og få kastet Assad til våre ulver. Og med smekkfulle oljelager samt et begrenset reservoar, kommer det kjapt et militært raid på bestilling med påskudd basert på rykter man selv setter ut. Skulle insolvens og nedbetaling/mislighold av gjeld være et seriøst tema, ja da har alle vi små «expendables» forlengst møttes på fattighuset hvor vi har startet det møysommelige arbeidet med å bygge landene på nytt, uten sentralbankenes unike mulighet til å svindle en hel verden med kvantitative lettelser, og i tillegg bruke folket og deres kommende generasjoner som kausjonist .

  • Mange av de fattigste landene har vel fått lån via Verdensbanken og IMF mot å gjennomføre strukturreformer som gjør at penger fra kjøp og eksport av disse landenes varer kan føres ut av landet skattefritt?

   • Et stort problem globalistene har sluppet å stå til rette for er at de store foretakene registreres i land som tilbyr lav skatt. Her har J. C. Juncker vært i førersetet for denne fenomenanle forretningsidêen og Irlands skattefrieri til Google har såvidt fått redaksjonell omtale. Når aksjonærer i tillegg har postkasseselskper registrert i skatteparadis forsvinner sirkulasjonen fullstendig og lokal næring er sjanseløs.

 2. Denne situasjonen har jo verden lenge blitt advart mot sitter en klan av super rike menesker i USA. Nemlig 142 menn og kvinner.som har som agenda at verdens befolkning skal reduseres til en milliard menesker. Og disse 142 skal gjøre hele verden om til et stort land .og disse super rike skal herske over dette

 3. […] Oxfams rapport Pål Steigan 16/1 Dagens Industri 15/10 Pål Steigan 15/10 Global Wealth Report 2015 DN Debatt 27/8 UNICEF-rapporten Washington Post Pål Steigan 29/10 Oxfams rapportGuardian 29/10 DN recension Romelsjös recension i Läkartidningen Globalresearch 21/1 Dagens Arena ICIJ:s rapport DN 4/4 SvD 4/4 Ab 2/4 Hurun Report Intervju med Noam Chomsky Data från VärldsbankenDN 2/3 Dokument utifrån USA-bloggen DN 13/2 DN 2 13/2SvD Expressen 13/2 Ab 13/2Annarkia Clartes Kinannummer Ab 17/1 Kritikerstorm mot Janne Josefsson DN antal miljardärer i Sverige Old Wolf-bloggen SR Stiglitz i SvD 4/11Wolodarski i DN 4/11 SR 17/10 SvT Rapport 24/9 SvD 26/9 Equality Trust SvT Rapport 24/9 kl 19.30 […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.