Soros: – Godta Kinas yuan, ellers blir det krig!

0
Geroge Soros er fast inventar på møtene i milliardærklubben World Economic Forum.

Spekulanten George Soros, som har samarbeidet med CIA og NSA om flere fargerevolusjoner, oppfordrer nå USA på det sterkeste til å godta den kinesiske valutaen yuan renminbi som internasjonal reservevaluta. På et møte i Verdensbanken sa Soros at en slik anerkjennelse er nødvendig, «ellers risikerer vi en tredje verdenskrig».

USA har lenge sørget for å holde Kinas innflytelse nede i Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF), men nå er den kinesiske økonomien så sterk at det ikke lenger lar seg gjøre. I mars 2015 søkte Kina om å få yuan opptatt som en del av den valutakurven som IMF bruker til å beregne de såkalte spesielle trekkrettighetene (SDR) som brukes i internasjonal samhandel. De valutaene som inngår i SDR i dag er britiske pund, amerikanske dollar, japanske yen og euro.

Som vanlig er uttalelsene til Soros i overkant dramatiske. Christine Lagarde, som er sjef for IMF, har allerede sagt at yuan kommer til å bli tatt opp i SDR, «spørsmålet er ikke om, men når»:

Finansanalytikerne regner med at yuan med nødvendighet kommer til å bli en del av valutakurven. Som kapitalanalytiker i Baader Bank, Robert Halver, sier til Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWR)«Når man er en økonomisk stormakt blir man før eller senere med i SDR. Kina vil da ha den fordelen at yuan blir anvendbar over hele verden.»

Soros stiller det dessuten feil. Det riktige er at det ikke lenger er noen ting USA kan gjøre for å hindre yuan i å bli en verdensvaluta (bortsett fra å starte en verdenskrig, da). Hvis USA fortsetter å blokkere Kina, vil Kina simpelthen etablere et nytt system ved siden av og i konkurranse med IMF/Verdensbanken. Denne prosessen er allerede i gang. I 2014 ble BRICS-banken opprettet som et alternativ til Verdensbanken og i 2015 har Kina etablert den asiatiske utviklingebanken, der alle USAs viktigste allierte blir med, på tross av at USA påla dem å la være. Kina er allerede en større kreditor i USAs tradisjonelle bakgård, Latin Amerika, enn Verdensbanken. DWR skriver at Kina vil internasjonalisere gullbørsen i Shanghai, slik at en gullbasert yuan de facto vil bestemme den internasjonale prisen på gull. USA frykter at Kina er i ferd med å etablere en ny gullstandard som vil parkere en dollar som ikke er basert på annet enn det den måtte ha av tillit.

I det stille har Kina i det siste kjøpt opp store mengder gull, men kanskje vel så viktig: Kina har kjøpt opp svært mange gullgruver. Landets gullreserver er derfor antakelig langt større enn det man offisielt oppgir.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.