Mahmoud Abbas, Israel og USA støtter Saudi Arabias angrep på Jemen

0
Et resultat av Saudi Arabias angrep på Sana'a

I en uttalelse fra Den palestinske sjølstyremyndigheten 26.03.2015 går det fram at Palestinas president Mahmoud Abbas støtter det saudiarabiske angrepet på Jemen.

Ma’an News Agency skriver:

President Mahmoud Abbas on Thursday gave support to military intervention in Yemen by a 10-nation coalition, a statement said.

The announcement by the president’s office said Abbas supported the decision to protect the legitimacy of the Yemeni government and stressed the importance of bringing security and unity to the country.

Herr Abbas vet naturligvis hvem som betaler lønna hans, så dette er ikke så veldig overraskende. Han er høvding i en bantustan som lever på nåde fra den såkalte Kvartetten (ledet av den notoriske krigsforbryteren Tony Blair)  og «Giverlandsgruppen», ledet av Norge og med følgende medlemmer: EU, USA, Palestinian Authority (PA), Israel, Canada, Egypt, International Monetary Fund (IMF), Japan, Jordan, FN, Russia, Saudi Arabia, Tunisia.

Israel har ligget svært lavt i terrenget når det gjelder angrepet på Jemen, men israelske medier har dekket dette det positivt og med tydelig sympati. Uverifiserte rykter sier at Israel skal ha gitt direkte materiell støtte til angrepet, men så langt har det vært vanskelig å kontrollere dette.

Den palestinske sjølstyremyndigheten befinner seg da i litt av en hellig allianse: oljediktaturene, USA, Israel og ikke minst: både al-Qaida og Islamic State of the Arab Peninsula (ISAP).

Forrige artikkelGoogle vrider och vänder på sanningen…
Neste artikkel– Renzi verre enn Berlusconi
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).