Hellas søker hjelp i Russland

0

Hellas har fortsatt store problemer i forhandlingene med EU. Landet vakler på randen av en statskonkurs og anført av Tyskland later det ikke til at «Institusjonene», som nå er det offisiselle navnet på Troikaen, vil gi ved dørene. Hellas skal gruses, er tydeligvis parolen.

Derfor har Hellas begynt å se andre steder etter hjelp. 8. april drar Alexis Tsipras til Moskva der han skal ha samtaler med Russlabd om økonomi. Det dreier seg neppe om at han vile be Vladimir Putin  om lån. I denne omgangen handler det om å få Russland til å lette på sanksjonene mot gresk eksport av landbruksvarer og gi en betydelig rabatt på kjøp av russisk gass.

Det er Der Spiegel som melder dette.

Initiativet blir ikke tatt nådig opp i Berlin eller Brussel, og det vekker heller ingen begeistring i Washington. USA frykter at dersom Hellas forlater euroen vil også NATOs sørflanke bli svekket.

Regjeringa til Syriza har løpt fra mange av løftene sine og har tømt pensjonsfondet for å betale lønninger, så den har ikke mye å gå på. Da kan det geopolitiske kortet være godt å ha. Men ikke kan den spille det for det det er verdt, uten å havne i enda større trøbbel. Og ikke løser det noen av de grunnleggende problemene til Hellas. Krisa til Hellas handler om kapitalismen, og uten å ta sosialistiske grep mot kapitalen vil problemen bare fortsette.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.