Hellas søker hjelp i Russland

4

Hellas har fortsatt store problemer i forhandlingene med EU. Landet vakler på randen av en statskonkurs og anført av Tyskland later det ikke til at «Institusjonene», som nå er det offisiselle navnet på Troikaen, vil gi ved dørene. Hellas skal gruses, er tydeligvis parolen.

Derfor har Hellas begynt å se andre steder etter hjelp. 8. april drar Alexis Tsipras til Moskva der han skal ha samtaler med Russlabd om økonomi. Det dreier seg neppe om at han vile be Vladimir Putin  om lån. I denne omgangen handler det om å få Russland til å lette på sanksjonene mot gresk eksport av landbruksvarer og gi en betydelig rabatt på kjøp av russisk gass.

Det er Der Spiegel som melder dette.

Initiativet blir ikke tatt nådig opp i Berlin eller Brussel, og det vekker heller ingen begeistring i Washington. USA frykter at dersom Hellas forlater euroen vil også NATOs sørflanke bli svekket.

Regjeringa til Syriza har løpt fra mange av løftene sine og har tømt pensjonsfondet for å betale lønninger, så den har ikke mye å gå på. Da kan det geopolitiske kortet være godt å ha. Men ikke kan den spille det for det det er verdt, uten å havne i enda større trøbbel. Og ikke løser det noen av de grunnleggende problemene til Hellas. Krisa til Hellas handler om kapitalismen, og uten å ta sosialistiske grep mot kapitalen vil problemen bare fortsette.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Kom nå nettopp over følgende artikkel:

  – 8,000 Years Ago, 17 Women Reproduced for Every One Man: http://www.psmag.com/nature-and-technology/17-to-1-reproductive-success

  Her ser vi kraften i den seksuelle seleksjonen, som slo ut i all sin gru ved jordbruksrevolusjonen. Alle menn slåss fremdeles om å være han med de 17 damene, og de 17 damene slåss fremdeles om denne ene mannen.

  Da vi gikk over til å dyrke jorden var det ikke lenger den beste bueskyteren eller den raskeste løperen som dro damer, men han som hadde samlet seg mest gods og gull.

  Det ble ikke lenger den som var mest generøs og delte av sitt overskudd som fikk høyest status (i stammen), men han som bygde seg det største våningshuset og hadde den flotteste gården.

  Disse negative kreftene i handikapprinsippet, utgruppekreftene, er enda sterkere i dag, gjennom vårt konkurransepregede utgruppesamfunn. Inngruppestrategier har ingen mening i massesamfunnet.

  Derfor er det snart på tide at vi begynner å ta vår atferdsbiologi på alvor, og organiserer oss deretter!

  Dette vil si:

  A) Et egalitært samfunn hvor alles stemme teller like mye.

  B) Et inngruppe-basert samfunn, hvor inngruppestrategiene i handikapprinsippet kan få komme til overflaten.

  Terje Bongard har foreslått en modell som tar disse to punktene på alvor, og han har kalt modellen for InnGruppe-Demokratiet (IGD).

  Dessverre skjønte ikke det inkompetente (jeg har lyst til å bruke langt sterkere uttrykk) dommerpanelet hos Norges forskningsråd dette:

  – Terje Bongard: No grant for MEDOSS: http://blog.p2pfoundation.net/terje-bongard-no-grant-for-medoss/2014/03/19

  Gjennom inngruppa drar man ikke damer på materiell status, men gjennom talent, omtanke og storsinn.

  De som påstår at menneskets utviklingspotensial ikke kan blomstre i et egalitært samfunn er totalt utdaterte på moderne evolusjonslære, og har ikke forstått hvordan seksuell seleksjon manifisterer seg gjennom handikapprinsippet.

  Selv har jeg forstått dette, det har jeg Bongards ord på. Fordi jeg har forstått dette, støtter jeg Bongard og hans modell.

  Det er gjennom IGD vi kan temme lysta på mer, og dyrke fram det beste i mennesket!

  «Takk Øyvind, men fremdeles har ikke disse viktige kritikerne knekt koden med pengefølelsen, eller sett at det eneste Ellinor Ostrom mangler, er forståelse for inngruppestørrelsens betydning for politisk styring….» – Terje Bongard

 2. Se dokumentaren: Europas syke økonomi.Der får kman et innblikk i hva maktmennesker gjør når ikke alt går deres veg. A race to the bottom.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.