Mektige kretser i Washington er lei av Kievs fascister

0
Azov-brigaden under SS-runen wolfsangel

Vestlige ledere, og ikke minst US State Department og fredsprisvinner Barack Obama har hele tida sett bort fra og glattet over at de støtter seg på reine fascistiske og nazistiske krefter i Ukraina. Men nå begynner mektige kretser i Washington å få nok.

I tidsskriftet The National Interest skriver James Carden, som har vært rådgiver for State Departments Russland-avdeling, en artikkel under tittelen Ukraine Exposed: Kiev’s Authoritarianism. Den går veldig langt i å ta et oppgjør med dette.

Hva slags tidsskrift er The National Interest (TNI)? Det ble grunnlagt av «gudfaren til USAs neokonservative», Irving Kristol. Det var de som i sin tid publiserte Francis Fukuyamas kontroversielle bok The End of History and The Last Man. TNIs æresformann er Henry Kissinger og bladets artikler blir regelmessig publisert også i The New York Times, Financial Times, The International Herald Tribune osv. Vi snakker altså et tidsskrift for den herskende eliten i USA. Derfor er det grunn til å merke seg det når Carden skriver:

Can the West continue to ignore the Kiev government’s disturbing behavior?

…examples of the new authoritarianism gripping Kiev have become tougher to miss in recent months, so much so that there are signs that perhaps even the Washington establishment is begin to feel some discomfiture at the actions of its new Ukrainian clients.

Carden sier at det blir lagt merke til i Washington når Petro Porosjenko oppretter en minnedag til ære for UPA, the Ukrains’ka Povstans’ka Armii, for som han sier:

“A feature of the UPA action,” according to (the historian) Kochanski, “was its sheer barbarity. They were not content merely to shoot their victims but often tortured them first or desecrated their bodies afterwards.”

Carden advarer også om at:

Ukraine’s interior minister, Arsen Avakov, has only encouraged these elements, noting that “…in September he even named a leader of the neo-Nazi Azov brigade to head the police in the Kiev region.”

Lesere av denne bloggen vil være kjent med dette, men norske medier har stort sett valgt å tie om det eller direkte juge for å dekke over dette. Det at mektige kretser i Washington nå begynner å få kalde føtter gjør at det ikke er fullt så enkelt å dekke over hvem Vesten, inklusive Norge og Erna Solberg støtter i Kiev.

Forrige artikkelThe Empire of Chaos and The House of Saud
Neste artikkelLibya var «Hillarys krig»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).