Kiev-juntaen strammer grepet: Kommunismen forbys

0
Fakkeltog til minne om nazi-kollaboratøren Stepan Bandera i Kiev i januar 2014

Kiev-juntaen strammer grepet: Kommunismen forbys

Parlamentet i Kiev behandler en lov som vil forby kommunismen, skriver magasinet Newsweek. Samtidig vil man også «forby nazismen og anti-ukrainsk ideologi». At forbudet mot nazisme er spill for galleriet beregnet på hjernetomme medier og lettlurte vest-europeere er helt åpenbart ettersom Ukraina, sammen med USA og Canada, stemte mot FN-resolusjonen mot nazismen. Dessuten er det nazister og fascister i rettsapparatet som skal iverksette loven.

Det er de fem partiene i Radaen som har gått sammen om denne loven og distriktsdomstolen i Kiev har allerede begynt å forberede forbud mot enhver form for kommunistisk aktivitet i Ukraina.

Samtidig har parlamentet i Kiev vedtatt å opprette er Informasjonsdepartement – et prosjekt som for sikkerhets skyld ledes av den fasciststyrte Nasjonalgarden. Departementet skal «etablere et system for nasjonal kontroll … for å regulere massemedienes innhold i henhold til den nasjonale sikkerheten».

Hele ideen om å etablere et informasjonsdepartement går imot de grunnleggende prinsippene for ytringsfrihet og hele begrepet tilhører Europas autoritære fortid sier OSCEs representant Dunja Mijatović til Newsweek.

Jeg tviler på at dette vil vekke de sjølutnevnte liberalerne i Norge. For det første er de sikkert helt fornøyde med at kommunismen forbys. Og for det andre har de investert så mye i å spre historien om at det ikke finnes noen fascistisk fare i Ukraina, slik at de bare vil fortie dette også.

Og siden US State Department og amerikanske finanskapital har tatt direkte kontroll over finans- og økonomidepartementene i Kiev, er jo det hele fullbrakt. Finanskapitalen og Pentagon tar seg av økonomi og styring, fascistene tar seg av meningsterroren – eller «våre demokratiske idealer» som man gjerne sier i grunnlovsåret.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.