Italia: Demonstrasjoner mot Renzi i Brescia

0

demo mot renzi brescia

Italias statsminister Matteo Renzi ble møtt med demonstrasjoner og streik da han besøkte byen Brescia i Nord-Italia. 400 fagorganiserte fra fagorganisasjonene FIOM og CGIL aksjonerte mot den såkalte Jobs Act og artikkel 18, som handler om at regjeringa Renzi vil redusere ansettelsesvernet til arbeiderne. Studenter demonstrerte mot reskjæringspolitikken og for jobber, helse og boliger. De møtte politi i fullt opprørsutstyr.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEn politisk lösning i fallet Assange – regeringsgarantier mot en utlämning
Neste artikkelBarnevern er blitt Big business – under de rød-grønne
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).