Israel-lobbyen i USA hindret anti-nazi-resolusjon

0
Hyllest av fascisten Stepan Bandera er nå beskyttet av loven

Israel-lobbyen i USA hindret anti-nazi-resolusjon

Jeg har pekt på tidligere at det har vært en bemerkelsesverdig taushet fra pro-israelske miljøer overfor framveksten av ny-nazismen i Ukraina. Israel har ligget lavt. Holocaust-senteret med sine 30 millioner i statsstøtte holder kjeft. Det samme gjør Simon Wiesenthal Center. Og nå viser det seg at Israel-lobbyen i USA til og med har stoppet en resolusjon som ville ha hindret amerikansk våpenhjelp til nazister i Ukraina. AlterNet skriver:

AlterNet har brakt i erfaring at et lovtillegg til National Defense Authorization Act (NDAA) som ville ha forbudt USA i å hjelpe, trene og gi våpen til ny-nazister og andre ekstremister i Ukraina ble holdt utenfor loven ved hjelp av den republikanskledete House Rules Committee. Tillegget ble lagt fram av demokraten John Conyers, og hensikte var å redusere konfrontasjonene mellom ukrainske styrker og russisktalende separatister.

USA Today har publisert en meningsmåling som viser at selv om amerikanerne er for fortsatte sanksjoner mot Russland (53%-36%), så er det sterk motstand mot å sende våpen til Ukraina (62%-30%).

Lovforslaget til Conyers ville hindre enhver form for støtte til dem som «lovpriser eller glorifiserer nazismen eller dens kollaboratører, ny-nazistiske eller tilsvarende symboler».

Forlaget ble lagt fram for to av de sterkeste jødiske lobbyene i USA, Anti-Defamation League (ADL) og the Simon Wiesenthal Center, men på tross av at deres erklærte oppdrag er å bekjempe anti-semittisme og voldelig ekstremisme, nektet de å støtte forslaget(!) Simon Wiesenthal Center begrunnet dette med at ekstremistene i Ukraina «i det siste har moderert retorikken sin».

Det er riktignok sant at Svobodas leder, Oleh Tyahnybok, som i 2010 sa at han sloss for å fjerne «den jødisk-moskovittiske mafiaen» har polert retorikken sin. Men han hyllder fortsatt fascisten og massemorderen Stepan Bandera. En markant fascist som Azov-visekommandanten Vadym Troyan, som nå er blitt politisjef i Kiev, har derimot ikke moderert retorikken. (Utnevnelsen av ham fikk Rabbi Yaakov Dov Bleich i Ukraina til å protestere kraftig, i følge Jerusalem Post.) Og sjefen til Troyan, kommandant Andreij Biletsky skrev nylig i en kommentar at: «Den historiske oppgaven for vår nasjon i dette kritiske øyeblikket er å lede den hvite rasen i verden i et korstog for dens overlevelse, et korstog mot de semittisk-ledete Untermennschen.»

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.