20 år siden Norge sa Nei til EU!

0

nei til EU

Ved folkeavstemninga 28. november 1994 stemte 52,2 % mot norsk tilslutning, mens 47,8 % stemte for. For annen gang hadde folket slått eliten i kampen om EU-medlemskap. Men Gro Harlem Brundtland klarte å ødelegge mye av seieren gjennom å melde landet inn i EØS uten at folket har hatt noe det skulle ha sagt.

20 år etter forrige avstemning om medlemskap i EU er nei-flertallet større enn noensinne. Hele 74 prosent sier nei i en ny meningsmåling.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRussofobi
Neste artikkelSoloppgang over Monte Velino
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).