13.000 mennesker ofre for slaveri i Storbritannia, sier regjeringa

0

13.000 mennesker ofre for slaveri i Storbritannia, sier regjeringa

Hvis noen tror at slaveriet er opphørt, burde de kjapt oppdatere seg. Dn britiske regjeringa sier nå at den mener at hele 13.000 mennesker i landet er ofre for slaveri. Det er fire ganger så mange som det man tidligere trodde. Det er The Guardian og flere andre britiske medier som melder dette.

Tallet gjelder for 2013 og det er første gang den britiske regjeringa forsøker å anslå omfanget av moderne slaveri i Storbritannia. Det omfatter blant annet kvinner som er tvunget til prostitusjon, folk som jobber som reine husslaver, som slavearbeidere i landbruket, industrien og i fiskeriene. Tidligere har The National Crime Agency (NCA) anslått tallet til 2.744, men de nye undersøkelsene viser at situasjonen altså er langt mer alvorlig. Innenriksminister Theresa May sier at hun er sjokkert over omfanget og sier at hun ønsker rask handling. Det første er nok riktig. Det siste er lite sannsynlig. Problemet har vært kjent lenge, og lite har skjedd.

Moderne slaveri er utbredt i Storbritannia, hvis vi skal tro avisa The Telegraph, som har kjørt flere artikler om dette.
Også BBC har tatt opp det økende moderne slaveriet i Storbritannia. Som noe rett ut av Dickens, sier aktor Joe Boyd i Preston Crown Court.
I følge 2014 Global Slavery Index er det ca. 35,8 millioner mennesker som lever i moderne slaveri. Hele 14,3 millioner av dem lever i India. I EU er det Polen som har flest moderne slaver med 71.900, mens i land som Mauritania og Usbekistan lever ca. 4% av befolkninga i moderne slaveri.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelLa Rocca in sepia
Neste artikkelOljeprisen: Statoil faller som en stein på Oslo børs
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).