13.000 mennesker ofre for slaveri i Storbritannia, sier regjeringa

7

13.000 mennesker ofre for slaveri i Storbritannia, sier regjeringa

Hvis noen tror at slaveriet er opphørt, burde de kjapt oppdatere seg. Dn britiske regjeringa sier nå at den mener at hele 13.000 mennesker i landet er ofre for slaveri. Det er fire ganger så mange som det man tidligere trodde. Det er The Guardian og flere andre britiske medier som melder dette.

Tallet gjelder for 2013 og det er første gang den britiske regjeringa forsøker å anslå omfanget av moderne slaveri i Storbritannia. Det omfatter blant annet kvinner som er tvunget til prostitusjon, folk som jobber som reine husslaver, som slavearbeidere i landbruket, industrien og i fiskeriene. Tidligere har The National Crime Agency (NCA) anslått tallet til 2.744, men de nye undersøkelsene viser at situasjonen altså er langt mer alvorlig. Innenriksminister Theresa May sier at hun er sjokkert over omfanget og sier at hun ønsker rask handling. Det første er nok riktig. Det siste er lite sannsynlig. Problemet har vært kjent lenge, og lite har skjedd.

Moderne slaveri er utbredt i Storbritannia, hvis vi skal tro avisa The Telegraph, som har kjørt flere artikler om dette.
Også BBC har tatt opp det økende moderne slaveriet i Storbritannia. Som noe rett ut av Dickens, sier aktor Joe Boyd i Preston Crown Court.
I følge 2014 Global Slavery Index er det ca. 35,8 millioner mennesker som lever i moderne slaveri. Hele 14,3 millioner av dem lever i India. I EU er det Polen som har flest moderne slaver med 71.900, mens i land som Mauritania og Usbekistan lever ca. 4% av befolkninga i moderne slaveri.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Er dette slaveri, eller er det forbrytelser?
  Jeg vil heller definere det som det siste.

  Og påstå at «slaveri», er arbeidet under vårt rente-baserte økonomiske system ( og dets yppersteprester).
  Der vi må betale tilbake ( ikke bare gjennom egne lån, men hele vårt økonomiske næringsliv) mer enn vi låner.
  En rente som er høyere enn riktig indeks ( lønns og prisstigning), er vår tids slaveri.
  At dette er lovlig og en del av vårt politisk/økonomiske system, sier bare at slaveriet er godt gjemt.
  Så trenger vi «slaveri-nyheter» for å føle oss frie, og ikke protestere mot dette systemet.

  • Tja, skal man gjøre en kritisk vurdering av konklusjonen må man gå inn i dataene som ligger bak. Dem har jeg ikke tilgang til, så jeg refererer det britiske myndigheter sjøl sier. Men det finnes jo også både lønnsslaveri og et de facto gjeldsslaveri.

 2. Det Ola Henriksen tenker på er kanskje at svært mange i dag, særlig av de yngre?, har forbrukslån med effektiv rente mellom 15 og 20 %. Da går det ikke lang tid før du har forsynt banker og andre finansinstitusjoner med mye mer enn du noen gang har lånt. Det er bare når du skal investere i noe som bankene kan ta fra deg du får lav rente. Og selv da tjener de på deg. Har noen regnet på dette? Finnes det noen regnestykker som viser hvor mye merverdi som egentlig havner i de stores lommer? Vi kjenner jo til det store bildet, at de rikere blir stadig rikere på bekostning av alle andre. Det offentlige blir også til og med fattigere nå, blir det ikke? Og jeg har et inntrykk av at store deler av lønnsmassen blir holdt så lav som mulig (men såpass høy at ingen har gått til åpent opprør enda).
  Men er det noen som har regnet på dette mer detaljert?

  • Rentefradraget var/er et samfunnstiltak som skulle få folk til å bruke innsats på å bygge/kjøpe egen bolig. Altså fra samfunnsmedlemmer tilbake til samfunnsmedlemmer. Dette har ingen innvirkning på finans-bakmennenes tyveri. At ordningen kan brukes på andre renteutgifter er en underlighet.
   Nå har vi en rentestørrelse ganske lik indeks pluss bankomkostninger (0,4%). Finansbakmennene stjeler vel ikke mer enn 1-2% av Norges produksjons-omsetning for tida. Ille nok dette, men dette har vi ingen styring over. Snart kan rentene bli satt til f.eks. 10%, og mange må flytte ut av egen bolig og blir nok møtt med moralistiske » du har levd over evne». Samtidig som ønsket og nødvendig produksjon blir stoppet fordi «vi ikke har råd» til å produsere dette i Norge, når det kan produseres mer «penge-økonomisk» i andre land. En «smart» måte å sette folk opp mot folk, hvis man vil ha totalkontroll.

 3. Fortsettelse:

  Hva andre samfunn har av ordninger innad i eget land må være deres sak. Sunn nasjonalisme, ikke globalisme, hvert samfunn får holde det systemet de synes er best.
  Helst burde hvert land ha sin egen valuta, frigitt fra verdensvalutaen. Verdensvalutaen ( og dets bakmenn) sin styring over alle land sin produksjon og handel er en «smart» form for krigføring og kontroll.
  » De som styrer det økonomiske systemet styrer politikken, lokalt og globalt».

 4. […] Kapitalismen er inne i sin verste krise noensinne. Den har vart lenger enn krisa på trettitallet og den rammer hundrevis av millioner mennesker. Den formen for fascisme som mange trodde ble gravlagt i 1945 er på banen igjen, slik som i Ukraina, hvor den støttes og oppmuntres av det tradisjonelle borgerskapet – denne gang som forrige gang. Land etter land får økonomien sin knekt og millioner av mennesker sendes ut på desperat jakt etter jobb og ei bedre framtid – men havner ikke så sjelden i arbeidsløshet eller i elendige og underbetalte jobber. Noen ganger i reint slaveri. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.