Google mot avisindustrien – gjett hvem som vinner

0

google mot avisene

Robert G. Kaiser skriver i Brookings Essay om hvordan amerikansk avisindustri taper i annonsekampen mot Google. De samlede annonseinntektene til avisindustrien har gått ned fra 63,5 milliarder dollar i 2003 til 23 milliarder i 2013, og de fortsetter å falle. I 2001 hadde Google ynkelige 70 millioner dollar i annonseinntekter. Det har vokst til hele 50,6 milliarder i 2013 – eller mer enn det dobbelte av den samlede avisindustrien i USA.

I samme periode er tallet på nyhetsjournalister i USA redusert med over 30%. Og høsten 2014 pågår det en ny runde med oppsigelser i velkjente avisbedrifter fra New York Times og USA Today. Og 2015 blir verre, i følge budsjettene. Og samtidig forfaller journalistikken i rasende fart der avisene marsjerer i takt til den narrativen State Departments psyop-avdeling fôrer dem med.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.