Hva er konsekvensen av å bombe Syria?

2

Hva er konsekvensen av å bombe Syria?

Shamus Cooke skriver på antiWar.com:

Nå som USAs bomber faller over Syria, vil islamistisk terrorisme bli stoppet? Et slikt spørsmål er en fornærmelse mot intellektet, og likevel er det den rådende teorien i Washington DC, hvor årevis med kriger i Midtøsten har lært politikerne absolutt ingenting.

Bombing av enda et land i Midtøsten vil skape flere ekstremister og utvide den pågående krigen gjennom stedfortredere mellom regionale rivaler i Syria. Obamas strategi med å kjemper mot ISIS utelukker med vilje sentrale aktører, som kunne, dersom de hadde vært inkludert, ha hjulpet til å stoppe kampene. Denne strategien vil derfor skjerpe stedfortrederkrigen og sannsynligvis føre til en enda større amerikansk deltakele i krigen i Syria og en spredning av krigen i området.

Strategien blir spesielt lite troverdig siden den bygger på en allianse med oljediktaturene i Midtøsten, som nettopp er de samme som har finansiert og væpnet grupper som ISIS (IS).

Rett før bombekampanjen startet «avslørte» Obama-administrasjonen enda ei eksrtremistgruppe i Syria, den såkalte Khorasan-gruppa, som skal være «enda farligere enn IS». Glenn Greenwald skriver på The Intercept at dette er bare enda en bløff fra USA for å rettferdiggjøre USAs nye krig.

Denne gruppa var i alle mediene i USA en kort periode, og det var ikke måte på hvor farlig den var. Den kom også meldinger om at USAs bomber hadde drept lederen for Khorasan-gruppa. Men så forsvant den fra overskriftene. CIA-veteranen Aki Peritz sier at han aldri har hørt om denne gruppa. Og den høyreorienterte republikaneren Andrew McCarthy skrev rett ut at Khorasan-gruppa eksisterer ikke. Den er funnet på av Obama-administrasjonen for å lure oss.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Skulle ønske at du kunne kommentere lit ang. den terroren som IS driver med, men det er tydeligvis ikke så viktig………..det viktigste her er nok å kritisere vesten!!!! Jeg er imot bombing, men IS må stoppes!!!! De er farlige!!

    • Terroren til IS er avskyelig. De har ennå ikke skapt så store ødeleggelser som vår allierte Israel gjorde i Gaza, men de er like avskyellige. Bombing stopper dem ikke. IS har ingen egentlig infrastruktur som kan ødelegges. De kan spre seg og forsvinne og dukke opp helt andre steder. Obama sammenliknet dem med kreft. Ikke så dumt, kanskje. Men denne typen kreftbehandling skaper metastaser, nye kreftceller, som kan spre seg i hele kroppen. Les verden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.