Hva er konsekvensen av å bombe Syria?

0

Hva er konsekvensen av å bombe Syria?

Shamus Cooke skriver på antiWar.com:

Nå som USAs bomber faller over Syria, vil islamistisk terrorisme bli stoppet? Et slikt spørsmål er en fornærmelse mot intellektet, og likevel er det den rådende teorien i Washington DC, hvor årevis med kriger i Midtøsten har lært politikerne absolutt ingenting.

Bombing av enda et land i Midtøsten vil skape flere ekstremister og utvide den pågående krigen gjennom stedfortredere mellom regionale rivaler i Syria. Obamas strategi med å kjemper mot ISIS utelukker med vilje sentrale aktører, som kunne, dersom de hadde vært inkludert, ha hjulpet til å stoppe kampene. Denne strategien vil derfor skjerpe stedfortrederkrigen og sannsynligvis føre til en enda større amerikansk deltakele i krigen i Syria og en spredning av krigen i området.

Strategien blir spesielt lite troverdig siden den bygger på en allianse med oljediktaturene i Midtøsten, som nettopp er de samme som har finansiert og væpnet grupper som ISIS (IS).

Rett før bombekampanjen startet «avslørte» Obama-administrasjonen enda ei eksrtremistgruppe i Syria, den såkalte Khorasan-gruppa, som skal være «enda farligere enn IS». Glenn Greenwald skriver på The Intercept at dette er bare enda en bløff fra USA for å rettferdiggjøre USAs nye krig.

Denne gruppa var i alle mediene i USA en kort periode, og det var ikke måte på hvor farlig den var. Den kom også meldinger om at USAs bomber hadde drept lederen for Khorasan-gruppa. Men så forsvant den fra overskriftene. CIA-veteranen Aki Peritz sier at han aldri har hørt om denne gruppa. Og den høyreorienterte republikaneren Andrew McCarthy skrev rett ut at Khorasan-gruppa eksisterer ikke. Den er funnet på av Obama-administrasjonen for å lure oss.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.