Hva er konsekvensen av å bombe Syria?

0

Hva er konsekvensen av å bombe Syria?

Shamus Cooke skriver på antiWar.com:

Nå som USAs bomber faller over Syria, vil islamistisk terrorisme bli stoppet? Et slikt spørsmål er en fornærmelse mot intellektet, og likevel er det den rådende teorien i Washington DC, hvor årevis med kriger i Midtøsten har lært politikerne absolutt ingenting.

Bombing av enda et land i Midtøsten vil skape flere ekstremister og utvide den pågående krigen gjennom stedfortredere mellom regionale rivaler i Syria. Obamas strategi med å kjemper mot ISIS utelukker med vilje sentrale aktører, som kunne, dersom de hadde vært inkludert, ha hjulpet til å stoppe kampene. Denne strategien vil derfor skjerpe stedfortrederkrigen og sannsynligvis føre til en enda større amerikansk deltakele i krigen i Syria og en spredning av krigen i området.

Strategien blir spesielt lite troverdig siden den bygger på en allianse med oljediktaturene i Midtøsten, som nettopp er de samme som har finansiert og væpnet grupper som ISIS (IS).

Rett før bombekampanjen startet «avslørte» Obama-administrasjonen enda ei eksrtremistgruppe i Syria, den såkalte Khorasan-gruppa, som skal være «enda farligere enn IS». Glenn Greenwald skriver på The Intercept at dette er bare enda en bløff fra USA for å rettferdiggjøre USAs nye krig.

Denne gruppa var i alle mediene i USA en kort periode, og det var ikke måte på hvor farlig den var. Den kom også meldinger om at USAs bomber hadde drept lederen for Khorasan-gruppa. Men så forsvant den fra overskriftene. CIA-veteranen Aki Peritz sier at han aldri har hørt om denne gruppa. Og den høyreorienterte republikaneren Andrew McCarthy skrev rett ut at Khorasan-gruppa eksisterer ikke. Den er funnet på av Obama-administrasjonen for å lure oss.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBlyårene i Italia – terroren, staten og fascismen
Neste artikkelIndiska poeter fängslas – då tiger svenska PEN
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).