Selektivt raseri over ukrainske krigsfanger

0

Selektivt raseri over ukrainske krigsfanger

Den kjente gravende journalisten Robert Parry retter søkelyset mot det svært selektive raseriet som USA og vestlige medier retter mot at ukrainske fanger som blir vist fram offentlig i Øst-Ukraina. The New York Times har absolutt et poeng, skriver Parry. «Bare så synd at de ikke er konsekvente i sin bekymring for brudd på menneskerettighetene.»

Men Times – i sin dypt partiske dekning av krisa i Ukraina – føler tydeligvis at andre sider av denne grusomme borgerkrigen har mindre nyhetsverdi, som for eksempel Kievregjeringas bombardement av byer i Øst-Ukraina, som har gitt dødstall i tusenvis, inkludert barn og andre ikke-stridende. Times har også bagatellisert at Kiev har sendt nynazistiske stormtropper for å gå i spissen for gatekamper i russiske-etniske byer i øst.

Robert Parry skriver videre:

Sammen med resten av amerikanske mainstreammedia, heiet Times  den voldelige statskuppet som styrtet Janukovitsj den 22. februar og bagatellisert den avgjørende rollen velorganiserte nynazistiske militser spilte i Maidanprotestens siste voldsomme dager.

Og hvis Times er opptatt av behandling av krigsfanger, behøver de ikke gå lenger enn til Guantanamo.

Les også: Ukraine, Through the US Looking Glass

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelThe Powers Behind the Islamic State
Neste artikkelDe tyske avisenes vekst og fall
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).