Selektivt raseri over ukrainske krigsfanger

0

Selektivt raseri over ukrainske krigsfanger

Den kjente gravende journalisten Robert Parry retter søkelyset mot det svært selektive raseriet som USA og vestlige medier retter mot at ukrainske fanger som blir vist fram offentlig i Øst-Ukraina. The New York Times har absolutt et poeng, skriver Parry. «Bare så synd at de ikke er konsekvente i sin bekymring for brudd på menneskerettighetene.»

Men Times – i sin dypt partiske dekning av krisa i Ukraina – føler tydeligvis at andre sider av denne grusomme borgerkrigen har mindre nyhetsverdi, som for eksempel Kievregjeringas bombardement av byer i Øst-Ukraina, som har gitt dødstall i tusenvis, inkludert barn og andre ikke-stridende. Times har også bagatellisert at Kiev har sendt nynazistiske stormtropper for å gå i spissen for gatekamper i russiske-etniske byer i øst.

Robert Parry skriver videre:

Sammen med resten av amerikanske mainstreammedia, heiet Times  den voldelige statskuppet som styrtet Janukovitsj den 22. februar og bagatellisert den avgjørende rollen velorganiserte nynazistiske militser spilte i Maidanprotestens siste voldsomme dager.

Og hvis Times er opptatt av behandling av krigsfanger, behøver de ikke gå lenger enn til Guantanamo.

Les også: Ukraine, Through the US Looking Glass

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.