Selektivt raseri over ukrainske krigsfanger

5

Selektivt raseri over ukrainske krigsfanger

Den kjente gravende journalisten Robert Parry retter søkelyset mot det svært selektive raseriet som USA og vestlige medier retter mot at ukrainske fanger som blir vist fram offentlig i Øst-Ukraina. The New York Times har absolutt et poeng, skriver Parry. «Bare så synd at de ikke er konsekvente i sin bekymring for brudd på menneskerettighetene.»

Men Times – i sin dypt partiske dekning av krisa i Ukraina – føler tydeligvis at andre sider av denne grusomme borgerkrigen har mindre nyhetsverdi, som for eksempel Kievregjeringas bombardement av byer i Øst-Ukraina, som har gitt dødstall i tusenvis, inkludert barn og andre ikke-stridende. Times har også bagatellisert at Kiev har sendt nynazistiske stormtropper for å gå i spissen for gatekamper i russiske-etniske byer i øst.

Robert Parry skriver videre:

Sammen med resten av amerikanske mainstreammedia, heiet Times  den voldelige statskuppet som styrtet Janukovitsj den 22. februar og bagatellisert den avgjørende rollen velorganiserte nynazistiske militser spilte i Maidanprotestens siste voldsomme dager.

Og hvis Times er opptatt av behandling av krigsfanger, behøver de ikke gå lenger enn til Guantanamo.

Les også: Ukraine, Through the US Looking Glass

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. takk for din fine blogg:) Eg skulle ønske at folk i Norge begynte å våkne litt opp som de gjør fe i Tyskland… Eg slutta å diskutere på VG og TV2 sine sider,det e hopløs- der man blir angrepet for å druive putinprotpaganda. Men sånn demokrati i Norge funka- e du ikke enige med mainstream idologi- så e du putinagent. Du gjør en flott jobb!

  • Om du ønsker at folk i Norge skal våkne opp så er det uklokt å ikke delta i kommentarfeltene til VG og TV2. Blir du angrepet, så kan du regne med at du blir lest, (ofte ikke lest godt nok måske) og det er jo utgangspunktet for ditt ønske om at noen skal våkne opp.

   Når du sier at det er slik demokratiet fungerer i Norge så blir det feil, det er slik yttringsfrihet fungerer i Norge, ikke ulikt hva man kan lese i kommentarfeltene på RT ofte;) eller se når separatister i Donetsk paraderer fiendens soldater gjennom gatene.

   Hva gjelder Putin/Russland så er dette 4 ting jeg tror mange reagerer på og som gjør at du opplever diskusjon på kommentarsider som håpløse:

   1. Et land for lite sympati for å innvadere en annen suveren stat, som en attpåtil har lovet å beskytte grensene til
   2. Ukraina må få lov til å velge politisk retning uten at Russland blander seg inn.
   3. Borgerskap går foran etnisitet, og Putin/Russland må respektere det på samme måte som han (rettmessig) forlanger det respektert for Russland.
   4. Hvordan kan man stole på en nasjon som gjentatte ganger er tatt i åpenbar løgn, som nasjonens leder selv annerkjenner som løgn.

   • 1. Nei, det er sant. Invadere andre land bør man ikke gjøre, slik USA har gjort utallige ganger over hele verden. Det er en uskikk.
    2. Det hadde vært fint om Ukraina fikk styre seg sjøl og ikke fikk sine valgte ledere avsatt gjenneom utenlandsk regisserte statskupp og parlamentarikere drevet ut av nasjonalforsamlinga av grunnlovsstridige handlinger.
    3. Borgerskap går foran etnisitet, så det hadde vært fint om det russofobiske hatet til høyrekreftene ble temmet, og man slapp slike verbale angrep som Julia Timosjenko kom med mot alle russer, eller den hensynsløse krigen mot sivilbefolkninga som Porosjenko holder på med.
    4. Nei, det er sant. Her har de jugd om snikskytterne på Maidan, om massakren i Odessa og om Malaysia airlines MH17, så det er ikke rart at folk for lengst har mistet troen på regimet i Kiev.

   • takk for god latter da eg lest » Ukraina må få lov å velge politisk retning uten at Russland blander seg inn» Så det er altså greit at USA blander seg inn, bruker 5 milliarder dollar – bare på Maidan, at Joe Baiden sitter i president stol når han snakket med Rada representanter?at det er leie soldater fra USA, Europa- som regel med nynazimiljø tilknytning? at opprørere i Donbass blir drept av amerikanske kuler? Forresten det der løgn om at russiske soldater som gått over grensa i gjen,i dag i Dagbaldet.. BEVIS?!!! BILDER? om det var sant, ville NATO styrker stå ved grensa til Russland på et øyeblikk! Forresten – hvis russiske myndighetene skal bestemme seg til en real militær aksjon mot Ukraina, konflikten kan bli avsluttet i løpet av et par dager og Poroshenko skal spise sin slips, på same måten som gjort Saakashvilli i Georgia konflikten.

    Ukrainske media ER løgn- som ble tatt med bukser nede uttalige antall ganger. Anatolij Sharij

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=SMnI97CI-G8

    ukrainsk journalist som fikk politisk asyl i Nederland- han lovet god pengesum for de som skal avsløre løgn i russisk presse. Han har fortsatt penger i behold.

    skal eg fortsette å diskutere med dem som skriver slike innlegg- og det ca 100% av dem på diskosjonforumer i VG,tv2 på facebook, fe- da må eg si opp jobben, flytte fra mann og barn- og skrive,skrive,skrive… til ingen nytte…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.