Intet nytt fra østfronten

0

Intet nytt fra østfronten

Det pågår en brutal borgerkrig i et av Europas største land, og med noen få unntak ser det ut til at Vesten og vestlige medier har glemt det. Russiske medier som RT og The Voice of Russia rapporterer jevnlig. Men alt derfra avvises som propaganda. Som for eksempel meldinga om at et ukrainsk fly hadde bombet Lugansk med klasebomber og truffet den lokale administrasjonsbygningen. RT melder dette slik:

Det ukrainske flyvåpenet bombet Lugansk sentrum kl 16.00. Militærfly gjorde et målrettet angrep med klasebomber. Administrasjonsbygningen er delvis ødelagt.

Jeg har ikke klart å finne dette omtalt i nettversjonene til Aftenposten, NRK eller VG. (Men jeg kan ha oversett det.)

Ukrainske myndigheter benektet først dette, skriver Kyiv Post. (Kyiv Post er finansiert av CIA gjennom European Endowment for Democracy, men er vel verdt å lese.) Men nettavisa viser til at bombinga av administrasjonsbygningen siden er bekreftet av observatørene fra OSSE.

Daily Mail skriver at et barnesjukehus er blitt truffet av bomber. Og RT melder at barnehager og skoler er blitt truffet.

Sjøl om en tar høyde for at russiske medier er partiske, så kan det ikke herske noen tvil om at det pågår en svært brutal borgerkrig bare noen få flytimer fra Norge, og at det i stor grad er sivile som rammes. Så hvorfor er norske politikere og medier så tause?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBilderberggruppen – världseliten träffas – och håller tyst
Neste artikkelCivitas rike onkler
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).