Intet nytt fra østfronten

2

Intet nytt fra østfronten

Det pågår en brutal borgerkrig i et av Europas største land, og med noen få unntak ser det ut til at Vesten og vestlige medier har glemt det. Russiske medier som RT og The Voice of Russia rapporterer jevnlig. Men alt derfra avvises som propaganda. Som for eksempel meldinga om at et ukrainsk fly hadde bombet Lugansk med klasebomber og truffet den lokale administrasjonsbygningen. RT melder dette slik:

Det ukrainske flyvåpenet bombet Lugansk sentrum kl 16.00. Militærfly gjorde et målrettet angrep med klasebomber. Administrasjonsbygningen er delvis ødelagt.

Jeg har ikke klart å finne dette omtalt i nettversjonene til Aftenposten, NRK eller VG. (Men jeg kan ha oversett det.)

Ukrainske myndigheter benektet først dette, skriver Kyiv Post. (Kyiv Post er finansiert av CIA gjennom European Endowment for Democracy, men er vel verdt å lese.) Men nettavisa viser til at bombinga av administrasjonsbygningen siden er bekreftet av observatørene fra OSSE.

Daily Mail skriver at et barnesjukehus er blitt truffet av bomber. Og RT melder at barnehager og skoler er blitt truffet.

Sjøl om en tar høyde for at russiske medier er partiske, så kan det ikke herske noen tvil om at det pågår en svært brutal borgerkrig bare noen få flytimer fra Norge, og at det i stor grad er sivile som rammes. Så hvorfor er norske politikere og medier så tause?

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. fakta om det som skjer på bakken og i lufta i Lugansk og Donetsk fylkene i øst-Ukraina begynner å bli pinlig for norsk media. de har herpet løs på Putin og Russland og erklært dem som syndebukkene. dette bildet slår sprekker etter som tiden går. og en kan ikke skjule sannheten for alle. meg selv har tilgang på både russiske og Ukrainske TV kanaler vis satellitt. i tillegg finnes der joeunalister på bakken som via twitter formidler nyhetene mens de skjer. og så har vi de små uavhengige nyhetsformdlerne, såsom http://anna-news.info/ og http://www.anti-maidan.com/?p=streams og på ustream har det vert direkte stream når der er kamper og det var også det i vinter fra Maidan i Kiev. RT sine journalister https://twitter.com/PaulaSlier_RT/ Graham Phillips https://twitter.com/GrahamWP_UK bidro mye fra øst-ukraina. dette har nok kommet norsk media for øye, og de har innsett at de har har ikke medie scenen alene lenger. og til slutt, dette intervjuet med Vladimir Putin må alle få med seg før diskusjonen fortsetter 🙂 http://rt.com/news/163676-putin-ukraine-french-us/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.