Intet nytt fra østfronten

0

Intet nytt fra østfronten

Det pågår en brutal borgerkrig i et av Europas største land, og med noen få unntak ser det ut til at Vesten og vestlige medier har glemt det. Russiske medier som RT og The Voice of Russia rapporterer jevnlig. Men alt derfra avvises som propaganda. Som for eksempel meldinga om at et ukrainsk fly hadde bombet Lugansk med klasebomber og truffet den lokale administrasjonsbygningen. RT melder dette slik:

Det ukrainske flyvåpenet bombet Lugansk sentrum kl 16.00. Militærfly gjorde et målrettet angrep med klasebomber. Administrasjonsbygningen er delvis ødelagt.

Jeg har ikke klart å finne dette omtalt i nettversjonene til Aftenposten, NRK eller VG. (Men jeg kan ha oversett det.)

Ukrainske myndigheter benektet først dette, skriver Kyiv Post. (Kyiv Post er finansiert av CIA gjennom European Endowment for Democracy, men er vel verdt å lese.) Men nettavisa viser til at bombinga av administrasjonsbygningen siden er bekreftet av observatørene fra OSSE.

Daily Mail skriver at et barnesjukehus er blitt truffet av bomber. Og RT melder at barnehager og skoler er blitt truffet.

Sjøl om en tar høyde for at russiske medier er partiske, så kan det ikke herske noen tvil om at det pågår en svært brutal borgerkrig bare noen få flytimer fra Norge, og at det i stor grad er sivile som rammes. Så hvorfor er norske politikere og medier så tause?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.