Fem mediaarbeidere drept hittil i 2014 i Ukraina

0

Fem mediaarbeidere drept hittil i 2014 i Ukraina

Anton Voloshin, lydmann for det russiske TV-selskapet VGTRK ble drept 17. juni sammen med journalist Igor Kornelyuk fra samme selskap. De ble truffet av mortergranater i en landsaby nær Lugansk. Det er Reporters Without Borders (RWR)som melder dette:

Med disse dødsfallene er tallet på mediaarbeidere som er drept mens de har jobbet i Ukraine hittil i 2014 nådd opp i fem, to journalister, en fotojournalist, en fikser og en tekniker.

– Volden mot journalister i Ukraina har nådd et nivå vi ikke har sett før, sier Johann Bihr, leder for RWRs Øst-Europa og Sentral-Asia desk. Den italienske fotografen Andrea Rocchelli og hans fikser, den kjenet menneskerettsaktivisten Andrei Mironov ble drept nær Sloviansk 24. mai og den ukrainske avisreporteren Vyacheslav Veremiy ble skutt ned og drept på Maidan 19. februar. Mer enn 200 journalister er blitt angrepet eller skadet mens de har jobbet i Ukraina i 2014.

Titalls av journalister og blogger er blitt tatt til fange av anti-Kiev-styrkene, mens de ukrainske væpnede styrkene i økende grad arresterer russiske journalister. Den russiske kanalen RT har video av morterangrepet som drepte de to fra VGTRK.

Av en eller annen grunn finnes det ikke noe om dette på nettsidene til Norsk journalistlag eller Journalisten. Hvorfor?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLa Rocca di Tolfa
Neste artikkelHva vi ikke får vite om Iraks sammenbrudd
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).