Fem mediaarbeidere drept hittil i 2014 i Ukraina

0

Fem mediaarbeidere drept hittil i 2014 i Ukraina

Anton Voloshin, lydmann for det russiske TV-selskapet VGTRK ble drept 17. juni sammen med journalist Igor Kornelyuk fra samme selskap. De ble truffet av mortergranater i en landsaby nær Lugansk. Det er Reporters Without Borders (RWR)som melder dette:

Med disse dødsfallene er tallet på mediaarbeidere som er drept mens de har jobbet i Ukraine hittil i 2014 nådd opp i fem, to journalister, en fotojournalist, en fikser og en tekniker.

– Volden mot journalister i Ukraina har nådd et nivå vi ikke har sett før, sier Johann Bihr, leder for RWRs Øst-Europa og Sentral-Asia desk. Den italienske fotografen Andrea Rocchelli og hans fikser, den kjenet menneskerettsaktivisten Andrei Mironov ble drept nær Sloviansk 24. mai og den ukrainske avisreporteren Vyacheslav Veremiy ble skutt ned og drept på Maidan 19. februar. Mer enn 200 journalister er blitt angrepet eller skadet mens de har jobbet i Ukraina i 2014.

Titalls av journalister og blogger er blitt tatt til fange av anti-Kiev-styrkene, mens de ukrainske væpnede styrkene i økende grad arresterer russiske journalister. Den russiske kanalen RT har video av morterangrepet som drepte de to fra VGTRK.

Av en eller annen grunn finnes det ikke noe om dette på nettsidene til Norsk journalistlag eller Journalisten. Hvorfor?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.