The Strangelove effect

0

The Strangelove effect – or how we are hoodwinked into accepting a new world war

(Strangelove-effekten – eller hvordan vi lures til å godta en ny verdenskrig)

Under denne tittelen skriver John Pilger om hvordan USA systematisk bygger opp mot en verdenskrig – og hjernevasker oss til å godta den.

For første gang siden 1945 kontrollerer et pro-nazi-parti, et åpent anti-semittisk parti nøkkelområder av statsmakta i en europeisk hovedstad. Ingen vesteuropeiske ledere har fordømt denne gjenreisninga av fascismen på Russlands grenser. Rundt 30 millioner russere døde under Hitlers naziinvasjon. Denne invasjonen ble støttet av den ukrainske opprørshæren UPA, som var ansvarlig for tallrike massakre mot jøder og polakker. Og det er denne militære fløyen UPA som inpirerer dagens Svoboda-parti.

NATOs aksjonsplan for medlem, MAP, som kunne kommet rett ut fra krigsrommet til Dr. Strangelove – er general Breedlovs gave til det nye diktaturet i Ukraina. (Mannen har jo også et navn som Kubrick ville ha elsket – Breedlove, eller avle kjærlighet.) «Rapid Trident» vil sende USA-tropper til Ukrainas grense mot Russland. «Sea Breeze» vil plassere amerikanske krigsskip innen synsvidde fra russiske havner.

Og så er det Kina:

Innen 2020 vil omlag to tredeler av USAs marinestyrker bli overført til Asia-Stillehavsområdet. Dette er den største militære konsentrasjonen i dette svære området siden annen verdenskrig.

Og det hele gjennomføres under ledelse av fredsprisvinner Barack «Muffley» Obama.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel8. mai – Fra fred til krigerkultur
Neste artikkelSe USA slippe 2,5 millioner tonn bomber over Laos
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).