Massakren i Odessa: To øyenvitner og en analyse

0

Massakren i Odessa: To øyenvitner og en analyse

46 mennesker ble regelrett slaktet ned av de USA-støttede nazistene i Odessa 2. mai. Vestlige medier har enten dempet omtalen eller prøvd å legge skylda på anti-Maidan-demontrantene, altså ofrene, slik Carl Bildt gjorde.

Men det finnes et enormt video-materiale som viser hva som skjedde, og det er ingen tvil om at det dreide som om en velorganisert og bestialsk massakre.

Nettavisa Kyiv Post har intervjuer med to kvinner som opplevde massakren fra innsiden av LO-bygningen.

«De brente oss inne med vilje og ingen ville la oss slippe ut….Molotovcocktailer ble kastet inn gjennom vinduene. … En ung mann med balaklava og hjelm ropte til meg: «Vi skal drepe dere.»

I en analyse i Counterpunch skriver Mike Whitney:

Voldsorgien i Odessa er en del av en bredere strategi som har til hensikt å lokke Moskva inn i en militær konfrontasjon. USAs krigsplanleggere ønsker å dra Putin inn i en konflikt for å rettferdiggjøre utvidelse av NATO, blokkere økonomisk integrasjon mellom EU og Russland og legge til rette for sin «vending mot Asia». De som rammes av denne tragedien ofres for å fremme Washingtoins imperieambisjoner og for å etablere et globalt USA-hegemoni.

Det er i denne strategien «hele venstresidas Jens Stoltenberg» skal være en av de fremste krigerne.

Forrige artikkelSe USA slippe 2,5 millioner tonn bomber over Laos
Neste artikkelFattern
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).