Massakren i Odessa: To øyenvitner og en analyse

2

Massakren i Odessa: To øyenvitner og en analyse

46 mennesker ble regelrett slaktet ned av de USA-støttede nazistene i Odessa 2. mai. Vestlige medier har enten dempet omtalen eller prøvd å legge skylda på anti-Maidan-demontrantene, altså ofrene, slik Carl Bildt gjorde.

Men det finnes et enormt video-materiale som viser hva som skjedde, og det er ingen tvil om at det dreide som om en velorganisert og bestialsk massakre.

Nettavisa Kyiv Post har intervjuer med to kvinner som opplevde massakren fra innsiden av LO-bygningen.

«De brente oss inne med vilje og ingen ville la oss slippe ut….Molotovcocktailer ble kastet inn gjennom vinduene. … En ung mann med balaklava og hjelm ropte til meg: «Vi skal drepe dere.»

I en analyse i Counterpunch skriver Mike Whitney:

Voldsorgien i Odessa er en del av en bredere strategi som har til hensikt å lokke Moskva inn i en militær konfrontasjon. USAs krigsplanleggere ønsker å dra Putin inn i en konflikt for å rettferdiggjøre utvidelse av NATO, blokkere økonomisk integrasjon mellom EU og Russland og legge til rette for sin «vending mot Asia». De som rammes av denne tragedien ofres for å fremme Washingtoins imperieambisjoner og for å etablere et globalt USA-hegemoni.

Det er i denne strategien «hele venstresidas Jens Stoltenberg» skal være en av de fremste krigerne.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Carl Bildt har et personlig hat mot russere, tror jeg. Jeg har merket det hos han før krisen i Ukraina. Kanskje noen i familien hans slåss mot russere på Østfronten under krigen, hva vet jeg.

    • Det har aldri vært noe landssvikoppgjør i Sverige. Sympatien for nazismen var svært sterk i overklassen. Hatet mot Sovjetunionen ditto. Bildt er medlem av Trilateralkommisjonen og Bilderberggruppa. Han er en av den kapitalistiske elitens aller fremste politikere gjennom to tiår.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.