Israel har samtaler med Høyresektoren i Ukraina

0

Israel har samtaler med Høyresektoren i Ukraina

I følge den israelske avisa Haaretz har israelske myndigheter tatt direkte kontakt med Høyresektoren i Ukraina ved dens leder Dmitry Jarosh. Israel vil gjerne forsikre seg om at det ikke begås overgrep mot jøder i Ukraina.

Jarosh sa at «ikke-ukrainere» bør behandles i samsvar med de prinsippene som ble satt fram av den ukrainske nasjonalistlederen Stepan Bandera.

Da Stepan Bandera ble utpekt til Helt av Ukraina i 2010, uttalte Simon Wiesenthal-senteret sin «dypeste avsky mot denne ære … som ble gitt til en nazi-kollaboratør, og hvis tilhengere myrdet tusentalls av jøder og andre..»

Så når Banderas prinsipper skal følges, tenker jeg nok jødene i Ukraina føler seg trygge.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSnowden: NSA presser Europa til udemokratiske lover
Neste artikkelMina släktingar sköts i massgravar – nu tågar fascister åter på gatorna
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).