Hvor stort er «verdenssamfunnet»?

6

Hvor stort er «verdenssamfunnet»?

– Vi er opptatt av at vi skal ha et felles svar til Russland. Verdenssamfunnet må stå sammen, både i fordømmeløsen og i våre reaksjoner på bruddene på folkeretten, sa Erna Solberg til Dagbladet.

Jeg er opptatt av tall, så jeg har prøvd å regne meg til hvor stort dette verdenssamfunnet er. Hvis jeg tar utgangspunkt i de landa som mer eller mindre tydelig har sluttet seg til USAs og NATOs skarpe fordømmelse av Russland, så har jeg kommet til at samlet innbyggertall i disse landa utgjør 15% av verdens samlede innbyggertall. Og det er jo en hel del. Land som representerer 85% av menneskeheten har ikke sluttet seg til fordømmelsene.

verdenssamfunnet2

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Halvparten av verdens befolkning bor nå i triangelet India, Kina, Indonesia. Vil en måle stemningen i verdenssamfunnet bør en starte galluppene der.

    • Sånn er det. Over 60% av menneskeheten bor i Asia. Europas «stormakter» er fluelorter i forhold.

  2. I et par hundre år har dette «verdenssamfunnet» lagt resten av verden under seg. Den midlere levestandarden i «verdenssamfunnet» rager himmelhøyt over hva folk i de 85% må klare seg med (med unntak for de aller fattigste, men selv folk som regnes som fattige i USA ligger langt over de virkelig fattige i verden som må klare seg på en dollar eller to om dagen). Nå utfordres dette politiske og økonomiske hegemoniet fra en rekke land: Kina, Russland, India, Brasil osv.

    Nesten alle i Vesten tror fortsatt på den USA-vennlige propagandaen. Naturlig nok, siden nesten alt som er av presse, TV og radio, er eid eller kontrollert av de store mediemonopolene, eller de kolporterer villig det som kommer derfra. Og de store mediemonopolene i USA er kontrollert av Vanguard, BlackRock, State Street, osv som også kontrollerer det meste av strategisk viktig industri i USA, velkjente for dem som har fulgt med på denne bloggen en stund. Men folk lar seg villig forføre siden vi lever så fett på verdens solside. Den dagen dette meningsmonopolet i Vesten bryter sammen, er 1%-samfunnet ute å kjøre. Jeg kom over et rasende innlegg av André Vltchek om hvordan folk i Vesten er hjernevaska og indoktrinert (http://www.counterpunch.org/2014/03/07/the-indoctrinated-west/). Les det! Det slår…

    Disse patetiske reaksjonene mot Russland, som ville ramme Europa minst like hardt, tror jeg først og fremst er propaganda beregna på folk i Vesten for å opprettholde bildet av USA og EU som fredens forsvarere, mens Putin er den stygge ulven som truer ikke bare Ukraina, men oss også i neste omgang. Sannheten om Ukraina finnes ikke i de ledende mediene i Vesten, men blant ugraset og buskvegetasjonen i medieskogen: Blogger, nettaviser, uavhengige stemmer som dessverre nesten ingen følger med på.

    • Enig i alt du skriver, og fordi vi som er motrøster mot mediemakta, må vi hjelpe hverandre å spre budskapet. Mange av mine lesere sprer bloggen min, og det er jeg takknemlig for.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.