Voldelige sammenstøt i Montenegro

0

Voldelige sammenstøt i Montenegro

I skyggen av det vestligstyrte regimeskiftet i Ukraina har det vært harde sammenstøt mellom politi og demonstranter i Montenegro.

Ni politifolk ble skadet og 20 demonstranter arrestert i Montenegros hovedstad Podgorica 15.02.2014 da demonstranter protesterte mot høy arbeidsløshet, skyhøye strømregninger og massiv korrupsjon.

Protestene var tydeligvis inspirert av oppstanden i Bosnia, men i motsetning til i Bosnia der demonstrasjonene hadde sterk forankring blant arbeiderne, later det til at det først og fremst var studentene som var på gata i Podgorica.

Balkan er uansett en bombe med kort lunte.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelCIA finansierer høyreopposisjonen i Venezuela
Neste artikkelRabbi ber jødene rømme fra Kiev
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).