Nazi-guvernør i Slovakia

9

Nazi-guvernør i Slovakia

Nazismen er på vei opp og fram i Europa. I november 2013 ble nazisten Marian Kotleba valgt til guvernør i den slovakiske provinsen Banská Bystrica. Kotleba fikk 55,5% av stemmene. Banská Bystrica er den største regionen i Slovakia etter areal, og den har 660.000 innbyggere. Kotleba har ført en hatpolitikk mot romá-befolkninga i Slovakia og han har markert seg som en innbitt tilhenger av Hitlers avlegger Jozef Tiso, som ledet nazirepublikken Slovakia under annen verdenskrig.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Sosialdemokratiet har blitt høyre, har mista troverdighet og favner ikke massene lenger. Venstresida har ingen ideologi for et annet samfunn lenger. Arbeiderklassen er på hæla i nesten hele Europa. Det er ikke så rart at ytre høyre er på offensiven og får oppslutning. Kapitalen kommer seg ikke ut av krisa, det er ingen oppgang i sikte, og det er nødvendig for den å undertrykke demokratiet. Konklusjonen blir at det er nødvendig oppgave (men ikke den eneste!) å bygge en brei front for demokrati og mot fascisme og nazisme.

   • Venstresiden er skuffende tafatt. Litt off topic, så elbil debatten her tidligere i uka på Nrk. Nå var ikke venstresiden direkte involvert her, men representert med et par miljøorganisasjoner. Det var en absurd opplevelse. Miljøorganisasjonene forsvarte elbilen med nebb og klør, mens den i virkligheten fremstår som billisimen siste krampetrekning. Kollektivtrafikken, miljøvern og solidaritet ble forsvart av en milliardær/investor.

    • El-bilen er miljømessig sett bare tull. Hadde tenkt å skrive en blogg om det en dag. Subsidiene av el-bil er helt absurde.

 2. Det er et interessant fenomen at nazipartiene ikke bare får økt oppslutning, men også trekkes inn i den politiske varmen i Vesten, som eksemplet Ukraina viser tydeligst. I den sammenhengen er det relevant å være bevisst på at høyreekstremismen aldri har hatt vanntette politiske skott overfor det borgerlige høyre, og at høyreekstremisme ideologisk bare er generelt høyreorientert tenkning trukket ut i sin fulle konsekvens. Jeg har utdypa dette her: http://radikalportal.no/2014/02/04/hva-er-hoyre-med-hoyreekstremismen/

  • Dette er sant. Vi ser hvordan Vesten jobber tett med nazistene i Ukraina, slik som det går fram av Victoria Nulands telefonsamtale: https://steigan.no/2014/02/07/vesten-samarbeider-med-nazistene-i-ukraina/
   Og på samme måte samarbeider Vesten med fascistaktige islamister i Libya og Syria, bare for å nevne noen eksempler.

   Fascismen av ulike avskygninger er den formen for ideologi og styre kapitalen trenger når annen form for kontroll over massene er vanskelig å beholde.
   Reformistpartiene har ikke noe vesentlig annet å tilby enn høyrepartiene, de er alle systempartier for nedskjæring, privatisering og globalisering.

   Og noe reelt alternativ på venstresida finnes knapt.

   Pål

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.