Nazi-guvernør i Slovakia

0

Nazi-guvernør i Slovakia

Nazismen er på vei opp og fram i Europa. I november 2013 ble nazisten Marian Kotleba valgt til guvernør i den slovakiske provinsen Banská Bystrica. Kotleba fikk 55,5% av stemmene. Banská Bystrica er den største regionen i Slovakia etter areal, og den har 660.000 innbyggere. Kotleba har ført en hatpolitikk mot romá-befolkninga i Slovakia og han har markert seg som en innbitt tilhenger av Hitlers avlegger Jozef Tiso, som ledet nazirepublikken Slovakia under annen verdenskrig.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel«USA har investert 5 milliarder $ i Ukraina»
Neste artikkelHva om Russland ikke blunker?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).