Nazistene i Ukraina

2
Oleh Tyahnybok, Svoboda

Nazistenes rolle i Ukraina

Det nazistiske partiet Svoboda spiller en sentral rolle i opprøret i Ukraina. Vestens ledere omfavner dem, og de andre delene av opposisjonen, som ikke er fascistisk, aksepterer dem. Senator John McCain opptrådte sammen med nazilederen Oleh Tyahnybok.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Personlig syntes jeg situasjonen i Ukraina ser skummel ut. Landet har en lite aktverdig historie med hensyn til rasisme. Da de nazistiske hordene veltet inn over landet, var mange vennlig innstilt til disse helt til de oppdaget at dette ikke var «befriere» men undertrykkere. De hadde imidlertid en felles ting: jødehatet. Det er vel ikke så usannsynlig at jødehatet fremdeles er en levende realitet blant ukrainere. Dette kan kanskje være noe av forklaringen på at nazi organisasjoner inngår som en naturlig del i protestantenes rekker. De er rett og slett organisasjoner som målbærer store deler av befolkningens hat mot jøder. Frustrasjonen kjenner vi ellers igjen fra resten av Europa. Å tro, slik mange både i Sovjetunionen og andre land i Øst Europa gjorde, at kapitalisme betød velstand og demokrati, kan se ut til å være levende fremdeles i landet. Ikke glem at det hele startet som protest mot at forhandlingene som skulle føre til EU medlemskap ble avsluttet. Når man leser de forskjellige kommentarene får jeg inntrykk av at det råder stor forvirring blant både demonstranter og og folk som er mer skeptiske til demonstrasjonene. Vi ser et himmel ropene fravær av et konkret alternativ. (Slik det i stor grad er i resten av Europa) Det må være det mest aktuelle krav å fremskaffe nettopp et slikt konkret handlingsprogram som alternativ til det kapitalistiske systems bankerott. Et handlingsprogram som gir rom for de nasjonale særegenheter i landene.

    • De som har den politiske makta i Lvov er nazister av Hitler-typen. De ser på Holocaust som «en lys periode i menneskenes historie». Jeg har lest at partiskolen deres var oppkalt etter Joseph Goebbles, men at den endra navn til Ernst Röhm, uten at det gjør noen særlig forskjell. Legg merke til at Vesten samarbeider tett med Svoboda, John McCain opptrådte på scenen i Kiev sammen med dem.
      En splittelse av Ukraina kan føre til en ny krig der Russland blir trukket inn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.