Hver sjuende krone i Norge er svart

0

Hver sjuende krone i Norge er svart. En ny undersøkelse av den svarte økonomien i Europa som er gjennomført av Visa sier at 18,5% av europeisk økonomi er svart. Norge ligger litt under gjennomsnittet, men ikke mye. I følge Visa er 14% av norsk økonomi svart, eller 470 milliarder kroner. Sagt på en annen måte: hver sjuende krone i norsk økonomi er svart. Norge er som Italia, bare kaldere.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelElefanten
Neste artikkelElba
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).