Hvem er demokrater?

0

Civita angriper Rødt for å være udemokratisk.
Rødt har ingenting å frykte. Vi er de virkelige demokratene. Det er vi som vil at flertallet skal styre økonomien.

Civita vil at makta fortsatt skal ligge hos den promillen som kontrollerer 40% av all eiendom på jordkloden.
Civita støtter at finanskapitalen får forsyne seg av statskassene verden rundt slik at folk blir fattige i generasjoner og ungdom bllir fratatt framtida.
Kapitalen og deres politiske representanter praktiserer ikke demokrati:
– Når fikk det norske folk lov til å stemme over EØS og Schengen?
– Når fikk det norske folk stemme over at det norske militærvesenet ble lagt om fra å skulle forsvare landet til å bli leiesoldater for USA og NATO?
– Når fikk det norske folket stemme over at Norge skal føre krig i Afghanistan og Libya?

– Når fikk folk i Europa stemme over EU-avtaler som overfører store beslutninger fra nasjonale parlamenter til et ikke-valgt byråkrati i Brussels?
– Når fikk folk i USA, Hellas, Italia, Spania osv stemme over om offentlige budsjetter skulle tømmes for å sikre finanskapitalens interesser?

– Er det demokrati når 147 selskaper kontrollerer 40% av verdens kapital?
– Er det demokrati når de superrike suger til seg alt overskuddet i samfunnet og lar mer enn 90% synke ned i fattigdom? (Etter 2008 har de rikeste 1% i USA forsynt seg med 93% av den samlede inntektsveksten.)
– Når fikk amerikanske borgere stemme over Patriot Act som tok fra dem en masse rettigheter som skulle være garantert i grunnloven?
– Er det demokrati når de rikeste selskapene i USA kan kjøpe seg senatorer og skaffe seg den beste kongressen som kan kjøpes for penger?

– Er det demokrati når en håndfull multinasjonale selskaper ødelegger natur og miljø på kloden og setter framtidige generasjoners liv og helse i alvorlig fare?

Det verden trenger i dag er å avskaffe kapitalismen før den ødelegger kloden totalt. Det er det mest humane og demokratiske som kan gjøres i vår tid.

Civita har gjort et stort poeng av at Rødt regner seg som et revolusjonært parti. Revolusjon er et latinsk ord. Revolusjon betyr omveltning. Du har den industrielle revolusjon, jordbruksrevolusjonen, datarevolusjonen. Å bryte med den globaliserte og destruktive kapitalismen og etablere et økologisk forsvarlig og menneskevennlig samfunn, vil naturligvis være en av de største omveltningene i historien. Bare finanskapitalen og de som løper dens ærend kan være imot en slik omveltning.

Les mer om dette i Sammenbruddet

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelGlobal oppvarming kommer ikke – den er her
Neste artikkelKjærlighetsministeriet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).