«Prepare for riots…»

0

Her er et lite utvalg av aktuelle artikler om den økonomiske krisa. Den polske statsministeren brukte ordet apokalypse om den situasjonen som vil oppstå dersom eurosonen bryter sammen. Og enda kaller man meg dommedagsprofet.

Latest UK GDP data even worse than it looks

 By Michael Burke

The latest release for British GDP in the 3rd quarter was unrevised – but the composition of that growth was awful. GDP rose by 0.5% in the quarter and is just 0.5% higher than a year ago. But analysis of the components of growth suggests the outlook is deteriorating. Les mer.

Desperate Osborne’s Subsidies to Businesses Won’t Work

By Michael Burke

George Osborne has told the BBC that there will be £40bn in ‘credit easing’ so that small firms can obtain both cheaper and more readily available loans. Osborne has called the scheme a ‘game-changer’. Les mer.

US investment strike

By Michael Roberts

The latest revision of US GDP for Q3 2011 also revealed another rise in corporate profits.  According to the official data, corporate profits are now at an all-time high in nominal terms at $1977bn (after adjustments), or nearly 20% above the peak in Q3 2006 before the financial crash. Les mer.

Både Burke og Roberts viser at kapitaleierne nå unnlater å investere samtidig som de raker inn svære profitter. Roberts kaller det investeringsstreik.

Leser av min blogg vil sikkert også synes at denne meldinga fra britisk UD er interessant:

Prepare for riots in euro collapse, Foreign Office warns

British embassies in the eurozone have been told to draw up plans to help British expats through the collapse of the single currency, amid new fears for Italy and Spain. Les mer.

Og som vanlig, alt dette er analysert og kommentert i Sammenbruddet.

Ellers anbefaler jeg alle å lese Dennis O’Neills ypperlige reportasje fra Occupy-bevegelsen.

Det kan også være nyttig å se dette intervjuet med Steve Keen på BBC:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rGkmgnprrIU&feature=player_embedded]

Forrige artikkelI skyggen av den økonomiske krisa – miljøkrisene
Neste artikkelVær rasende, menneske!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).