Dokumentar: Israels tortur av palestinske barn er dokumentert

Denne filmen er produsert av en gruppe australske journalister i 2014. Filmen viser Tel Avivs utstrakte bruk av tortur mot palestinske barn, og utløste en internasjonal protestbølge mot Israel.
Filmen, med tittelen «Stone Cold Justice«, dokumenterer hvordan palestinske barn, som er blitt arrestert og fengslet av israelske styrker, utsettes for fysiske overgrep, tortur og blir tvunget til falske tilståelser og presset til å samle etterretning om palestinske aktivister.
En rapport fra UNICEF konkluderte med at palestinske barn ofte er ofre for arrestasjoner midt på natten og razzia av hjemmene deres, de blir truet på livet og utsatt for fysisk vold, satt i isolasjon i fengsel og utsatt for seksuelle overgrep.

Ingen andre steder blir barn systematisk utsatt for slike overgrep – og i alle fall ikke uten å bli møtt med sanksjoner og straff.

Selv i miljøer der en skulle kunne forvente en viss grad over soberhet og historieforståelse, respekt for internasjonal lov og antiimperialisme støter en på begrep som «Israels rett til selvforsvar», eller «Israels rett til å eksistere». Men dette kan selvsagt ikke underbygges med noe intelligent eller noe som er i samsvar med internasjonale lover.
Og så det store spørsmålet: Hva er premien, hva er det disse overgriperne innbiller seg at de forsvarer ved å ydmyke, pine, torture og forfølge de som ikke er jøder?
Dét er jo «forbrytelsen» disse barna er «skyldige» i.
«En trygg havn for jøder» er en løgn, hundretusenvis av jøder er aktive motstandere mot dette koloniprosjektet. «Jøde» er hverken en rase, et folk, en nasjon eller en kultur. Det er en religion. Dessverre en religion som er tuftet på at sine tilhengere har en høyere verdi og mer betydning enn andre., den er tuftet på eksepsjonalisme Fra denne merkelige idéen har det oppstått meget lidelse i verden. Og den vedvarer, noe vi får se i denne filmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *