Pensjonert israelsk general: krig mot Libanon «masseselvmord»

0
Hassan Nasrallah (Photo credit: Rouzbeh Fouladi/ZUMA)

Tidligere ombudsmann for den israelske hæren, general Yitzhak Brik, sa 22. juni at å erklære krig mot Libanon ville bety «masseselvmord for Israel». Dette skriver The Cradle.

Uttalelsen kom på bakbrunn av ei vurdering av styrkeforholdet mellom Israel og Hezbollah.

Hezbollah la ut en video med tittelen «To whom it may concern» 22. juni, med koordinater for sensitive og vitale israelske mål som ville bli truffet i tilfelle en krig mot Libanon, og markerer dermed den andre advarselen på mindre enn ei uke. 

Den nye videoen begynner med et klipp fra den siste talen til Hizbollah-leder Hassan Nasrallah, der han advarer om at den libanesiske motstanden vil kjempe «uten grenser, regler eller begrensninger» hvis Israel fører en krig mot Libanon. 

Den fortsetter deretter med å vise en rekke mål over hele Israel. 

Målene inkluderer flere sensitive mål i Haifa, havnen i Ashdod, Hadera kraftstasjon, Ramat David Military Airport i Afula, Pengrion flyplass, Nevatim flybase, oljeraffinerier på kysten og forskningssenteret ved Dimona atomreaktoren. 

Klippet viste også HaKirya-komplekset, som inkluderer hovedkvarteret til det israelske sikkerhetsdepartementet og generalstaben. 

Frykten vokser i Israel ettersom Tel Aviv har truet med å forberede et utvidet angrep på Libanon.

Videoen viste også bygninger som tilhører det israelske forsvarsteknologifirmaet Rafael nord for Haifa, hvor luftvernmissiler for Iron Dome og Davids Sling-systemer produseres, monteres og lagres.

«Hezbollah-videoen formidler et utvetydig budskap til Israel, at organisasjonen er til stede inne i Israel i lufta, til lands og til havs, og planlegger hva som skal komme neste gang, og som er i stand til å utføre alvorlige angrep», sa Israels nyhetskanal Channel 14. forrige uke, og la til at filmingen av dette opptakene er «en israelsk sikkerhetssvikt av første grad … Situasjonen i nord er mye verre enn vi forestiller oss».

Den jødiske journalisten Benjamin Rubinstein kaller seg jødisk anti-sionist. Han mener at den andre israelsk-libanesiske krigen vil foregå slik:

Forrige artikkelTerrorister drepte politifolk og sivile i russiske Dagestan
Neste artikkelJulian Assange er fri!