970.000 personer vil ikke klare en uforutsett utgift på 20.000 kroner

0
Skyhøye strømpriser – send en varm tanke til regjeringa og EU. Foto: Shutterstock.

Den nye levekårsundersøkelsen fra SSB tegner et dystrert bilde av hvordan det står til i norske husholdninger. Langt verre enn mange har fått med seg.

970.000 personer, eller 20 prosent av befolkningen over 16 år, oppga i 2023 at de ikke kunne klare en uforutsett utgift på 20.000 kroner uten å ta opp lån eller selge gjenstander, skriver SSB i en melding torsdag morgen.

20.000 kroner er typisk en uforutsett reparasjon på bilen, eller erstatning for viktige hvitevarer.

– 2023 var preget av økt rente- og prisnivå. Levekårsundersøkelsen viser at andelen som oppgir å ikke har råd til materielle og sosiale goder har økt de siste årene, og det samme gjelder andelen med betalingsproblemer, sier seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå, Håvard Bergesen Dalen.

Andelev av befolkninga som bor i en husholdning som ikke klarer en slik utgift er 21,7% skriver SSB, altså hver femte av oss.

Dette betyr at velferds-Norge er slutt. Inn kommer det nye fattigdoms-Norge. Og det er ingen tilfeldighet, men produkt av en villet politikk fra internasjonal og norsk finanskapital satt i verk av deres politiske lakeier i regjering og statsapparat.

Forrige artikkelAustralske eksperter: økt risiko for myokarditt etter vaksinasjon med mRNA
Neste artikkelMilitariseringen av Norden – med Jan Oberg