Hansken er kastet!

0
Fra bokomslaget til boka Unbar

Rune Østgård utfordrer til duell om inflasjon ­– vil noen møte ham? Bokomtale.

Av Kjetil Tveit.

Forfatteren av bestselgeren Fraudcoin, og den helt nye boken Unbar, Rune Østgård, har i dag utfordret alle landets fagfolk innen økonomi til god gammeldags duell.

Østgård har jobbet som byråkrat i Brussel, er utdannet advokat, har skrevet kronikker om kronekursen og pengepolitikken i blant annet Finansavisen, og kommer nå som et lokomotiv som er umulig å stanse med sine to siste bøker og alle utfordringene han legger ut på Twitter/X til de skarpeste økonomene.

Begge disse bøkene burde være pensum på økonomistudiet, mener jeg. Kanskje aller mest fordi det tilsynelatende ikke er noen fagfolk som klarer å utfordre ham på det han skriver.

Ved å forklare inflasjon mesterlig pedagogisk og i et historisk perspektiv, tar Østgård balletak på alle som profitterer på å komplisere inflasjon.

Hvem profitterer på inflasjon?

I store deler av sivilisasjonens tidsalder har konger og tyranner brukt det samme trikset. Først har de laget pengemonopol slik at ingen kan bruke andre penger enn de med kongens preging.

Når det er gjort, kan kongen produsere så mye penger han vil, som han kan bruke på å finansiere for eksempel kriger og pandeminedstegninger – verdens ti rikeste doblet sine formuer under koronanedstengningene.

Når man øker pengemengden, fører dette naturligvis til inflasjon på lengre sikt.

De som sitter nærmest makten, er de som får de nytrykte pengene først. Da kan disse handle med ny pengemengde for gårsdagens priser – før inflasjonen er reell. De som får pengene sist (du og jeg) sitter med svarteper. Vi nyter ikke godt av flere penger, for de har samtidig blitt mindre verdt.

Inflasjonen er en skjult skatt som jeg og deg betaler til de aller rikeste, eller oligarkene, som ofte liker å kalle seg «filantroper».

Det er i dag udiskutabelt at verdens rikeste blir rikere i et kolossalt tempo, mens middelklassen krymper.

Denne omfordelingen av penger og makt skjer ved inflasjon, og gjerne ved at man håndterer «kriser» (som ofte er konstruert eller hausset opp) ved å kjøre opp hastigheten på seddelpressene (egentlig bare noen tall i en datamaskin).

Hvorfor blir ikke dette avslørt?

John Rockefeller ble på tidlig 1900-tallet verdens rikeste mann, som klarte å monopolisere oljevirksomheten, med den følge at amerikanske myndigheter splittet opp hans virksomhet.

Rockefeller visste at monopol var veien å gå for å få verdensherredømme, og han gikk deretter inn i medisinindustrien der han finansierte universiteter for å kontrollere (monopolisere kunnskapen) hva medisinstudentene lærte.

Utenfor norske FHI finner vi minnesmerke med preging på steinen at de var grunnlagt og finansiert av Rockefeller.

Rockefeller foundation (m.fl.) sørger den dag i dag for skolering av medisinere og at man kimser av årsaksrettet medisin og naturlige tilskudd som ingen har patent på.

I praksis førte dette til at professor Anne Spurkland og sykepleieren Ingeborg Senneset satt i Dagsnytt 18 i 2020 og fnyste og kimset uhemmet av vitamin D-tilskudd for å komme seg ut av risikosonen for covid-19.

Vi skulle tro at det faktum at mørkhudede som bor på disse breddegradene i større grad døde av covid enn oss andre, døde fordi de ikke hadde evnen til å forstå myndighetenes retningslinjer.

Så skulle man holde hemmelig at eksempelvis en Inder trenger 10 ganger så lang tid i solen for å få samme mengde vitamin D, som en med lys hud.

Nøyaktig slik er det også innen finans. Maktens narrespill ønsker å gi en annen kunnskap enn den som er reell. Det er derfor man reduserer mengden realfag i skolene, og til og med på NTNU nå. Det reelle er en trussel, og kunnskap er makt.

At inflasjon tjener makteliten og til slutt vil utslette middelklassen er like hemmelig innen finans, som det at mørkhudede i Norge døde av vitamin D-mangel, er hemmelig innen medisin.

Forsøker man å lyve, er man naturligvis redd for en duell. Man velger heller å kansellere. Kanselleringskulturen er et av maktelitens mange verktøy.

I dag har Rune Østgård utfordret hvem som helst av professorer og økonomer som vil prøve seg å møte ham i duell om inflasjon.

Han kan stille opp i et lite møterom, på en stor utendørsstadion sier han, eller hvor som helst. Uten notater eller slides.

Hansken er kastet

Hvis ingen tør å møte ham, mener jeg dette langt på vei er et bevis på at inflasjon er kjernen i maktens narrespill, at pengepolitikken er et bedrag, og at det økonomistudentene lærer på skolen i grove trekk er direkte feil.

Jeg er nettopp ferdig med den nyeste boken Unbar. Løp og kjøp sier jeg bare. Du vil både kose deg og få mange aha-opplevelser. Den er ryddig, spennende, historisk og logisk. Det er ikke lett å hamle opp mot logikk.

Vi lever i en brytningstid. Rune Østgård er en nøkkel i denne brytningstiden der han «låser opp» (unbar) det noen ønsker å komplisere, skjule og tone ned.

Følg med på duellen… hvis det blir noen.

Forrige artikkelTrondheim Arbeiderparti: Støtt Palestina, innfør sanksjoner mot Israel
Neste artikkelEr USA på vei ut av Syria og Irak?