NHO-sjefens klimaresept: − Vi trenger styrt panikk

0

Klassekrigen fra de rikeste blir mer og mer parodisk, og naturligvis er det «klima» som må til for å få folk til å godta fattigdom og rasering av velferdssamfunnet.

NHO-sjef Ole Erik Almlid sier til VG:

– Jeg tror ikke vi har tatt nok inn over oss at vi bør være kjempedesperate fordi vi er så langt unna å nå klimamålene. Vi trenger styrt panikk.

Han og hans organisasjon har sammen med sine tamme kaniner i LO krevd at enda mer norsk natur må ødelegges for å nå disse bisarre «klimamålene».

Les: Meningsløse prosjekter driver kraftprisen til himmels

Almlid sier han drakk kaffe med en norsk industrileder her om dagen.

– Jeg fortalte ham om funnene og spurte ham hva han trodde var årsaken. Han sa: «Fordi det går så forferdelig tregt i Norge».

Det er også en av to hovedkonklusjoner i rapporten Kraftløftet:

  • Norge er tregere til å få på plass bedre rammebetingelser for grønne verdikjeder og energiomstilling.
  • En konsekvens av at andre land raskere har fått på plass forutsigbare rammer og økonomiske incentiver (støtteordninger), er at det tiltrekker seg investorer og at pengene lettere kanaliseres til prosjekter i disse landene.

Norge har verdens grønneste energiforsyning. Det er ikke noe grunnlag for den panikken Almlid vil skape.

Det dette handler om er at han og hans medlemsbedrifter vil ha enda flere og enda større sugerør ned i felleskassa. For hva betyr «bedre rammebetingelser for grønne verdikjeder og energiomstilling»? Og hva betyr «forutsigbare rammer og økonomiske incentiver»?

Jo, ganske riktig: Enda flere skattemilliarder til dem som er rikest fra før for at de skal skape enda flere hvite elefanter av typen Freyrs tomme batterihaller i Mo i Rana. Det fine for disse som vil skape panikk er at de kan bruke disse milliardene til å bli enda rikere sjøl.

Som E24 skrev om skandaleselskapet Freyr:

Styremedlemmene i Freyr får flere millioner kroner hver i styrehonorarer i år også. Det har generalforsamlingen i selskapet nå vedtatt. Samtidig er det kun kort tid til regjeringen kommer med en ny tiltakspakke for batteriselskapene i Norge.

Det vakte oppsikt tidligere i år da årsrapporten til Freyr for 2022 kom ut. Den viste en samlet godtgjørelse til styret på over 60 millioner kroner i fjor.

En beregning E24 har gjort, tilsier at den samlede verdien av styrehonorarene for 2023 i hvert fall bikker 30 millioner kroner.

Generalforsamlingen vedtok først å gi styremedlemmene de samme kontanthonorarene for 2023 som i 2022. De er på 100.000 dollar (1,08 millioner kroner) pr. styremedlem. I tillegg får de også mellom 20.000-35.000 dollar (215.000–375.000 kroner) for hvert verv de har i de ulike komiteene i styret.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) måtte ut med 4,8 millioner kroner til administrerende direktør Ole Erik Almlid (53) i fjor. I tillegg til lønna på fire millioner kroner, hadde NHO utgifter til ulike godtgjørelser til direktøren på 233.000 kroner og rundt 550.000 kroner i pensjonsutgifter.

Det er dette panikken skal brukes til. For når det er panikk tenker ikke folk klart og godtar det meste, er tankegangen. Så da vil folk godta at fellesskapet tappes for enda flere milliarder. Den nye fattigdommen er bare det vi må tåle for å «redde klimaet».

Eller som vi skrev allerede i 2020:

Og med uttalelsene fra NHO-sjefen vet vi jo også hvem som skal skape denne klimapanikken. Det er våre kolleger i de «redaktørstyrte mediene» og alle de tamme politikerne og organisasjonsfolkene som håper å få sitt eget sugerør oppi subsidiefatet.

Og det foraktelige folket kan bare ha det så godt mens de fryser og har problemer med å betale regningene.

Tips: Det går an å gjøre noe for å stoppe galskapen. Det kalles klassekamp og opprør.

Forrige artikkelTjenestemenn advarer om at Biden leder USA inn i en stor Midtøsten-krig
Neste artikkelNår en visjon fra 2008 ser ut til å bli virkelighet. Tilfeldig, eller en sammenheng?