Den palestinske dikteren Refaat Alareer drept i Gaza av israelerne

0
Refaat Alareer

Hyllester strømmet inn om den palestinske poeten Refaat Alareer fredag etter at venner sa at han ble drept i et angrep på Gaza, skriver The Guardian.

Alareer var en av lederne for en ung generasjon forfattere i Gaza som valgte å skrive på engelsk for å fortelle historiene sine, med venner som beskrev hans trass i møte med den israelske hærens angrep på Gazastripen.

De sa at poeten hadde sverget å «kaste (sin) penn i ansiktene til soldatene» som en siste utvei hvis huset hans ble stormet.

«Mitt hjerte er knust, min venn og kollega Refaat Alareer ble drept sammen med familien sin», skrev Gaza-poeten Mosab Abu Toha på Facebook.

Drapet skjedde da Israel gjennomførte ytterligere angrep på den nordlige delen av Gazastripen torsdag kveld, og fortsatte sin krig for å ødelegge Hamas som gjengjeldelse for gruppens 7. oktober-angrep.

Alareer sa noen dager etter at Israel startet sin bakkeoffensiv i oktober at han nektet å forlate det nordlige Gaza, sentrum for kampene på den tiden.

«Hele familien hadde bedt ham om å dra fordi det var så farlig, men han svarte alltid: «Jeg er bare en akademiker, en sivilist, hjemme. Jeg drar ikke», sa hans venn Mohamed Al Arair, en historielærer i Shejaiya, øst for Gaza by, til AFP.

Les også: Refaat Alareer taught life

Forrige artikkelHunter Biden har kjempetrøbbel
Neste artikkelFengslede palestinske barn – del 2