Borgerkrigen i Frankrike

0

Hva skal man kalle det når store gjenger brenner ned offentlige og private bygninger, bryter seg inn i politistasjoner og raner dem for våpen og tar makta i gatene natt etter natt? Stadig flere medier omtaler nå dette som borgerkrig eller borgerkrigsliknende tilstand.

De to politisammenslutningene i Frankrike er i alle fall ikke i tvil. Alliance Police Nationale og UNSA Police skriver i et åpent brev til den franske regjeringa at «politiet kjemper i gatene fordi vi er i krig».

I brevet heter det blant annet:

«Våre kolleger, som flertallet av innbyggerne, kan ikke lenger bære tyranniet til disse voldelige minoritetene.

Tiden er ikke for fagforeningsaksjon, men for bekjempelse av disse «skadedyrene». Å overgi seg, kapitulere og glede dem ved å legge ned våpen er ikke løsningene i lys av situasjonens alvor.

Alle midler må settes inn for å gjenopprette rettssikkerheten så raskt som mulig.

Når de er gjenopprettet, vet vi allerede at vi vil gjenoppleve dette rotet som vi har holdt på i flere tiår.

Av disse grunner vil Alliance Police Nationale og UNSA Police ta sitt ansvar og advare regjeringen fra nå av at vi på slutten vil være i aksjon og uten konkrete tiltak for rettsbeskyttelse av politiet, en passende straffereaksjon, betydelige midler forutsatt, vil politiet vurdere omfanget av hensynet som gis.

I dag er politiet i kamp fordi vi er i krig. I morgen vil vi være i motstand og regjeringen må bli klar over det.»

Dette ble umiddelbart fordømt fra venstresida.

Jean-Luc Mélenchon fra La France Insoumise ba politiet om «å holde kjeft» i lys av at det var politibrutalitet og drap som utløste dette opprøret. The Guardian skriver at mange i de franske forstedene mener at Frankrikes demokratisk idealer ikke gjelder for dem.

I 2021 publiserte vi en artikkel som viste til et opprop fra franske yrkesmilitære som varslet «oppløsningstendenser av Frankrike som nasjon».  Brevet ble publisert i Valeurs actuelles 21.04.21.

De skrev blant annet:

De som styrer landet vårt, må absolutt finne det nødvendige mot for å fjerne disse farene. For å få dette til, er det nok å håndheve med styrke, de lovene som allerede fins. Ikke glem at, i likhet med oss, har et stort flertall av våre landsmenn gått lei av deres unnvikende politikk og deres medskyldige stillhet.    

(…) Tiden er alvorstung, oppgaven er kolossal; ikke sløs med tiden, og vær klar over at vi er innstilt på å støtte den politikken som har til hensikt å verne nasjonen. Men hvis det ikke handles, vil unnfallenhet ubønnhørlig spre seg i samfunnet. Dette vil til slutt kunne føre til en eksplosiv tilstand og et mulig inngrep av våre kolleger i den farefulle oppgaven å verne våre verdier, og beskytte våre landsmenn på det nasjonale territoriet.

Det er tydelig at det ikke er tid til å nøle, ellers vil en borgerkrig sette en sluttstrek for de økende kaotiske forholdene, og de døde (som dere vil være ansvarlige for) vil være i tusentall. 

Disse yrkesmilitære tilhører i stor grad høyresida i fransk politikk, til dels ytterliggående høyreside. Brevet ble medsignert av over 130.000 militære og politi i Frankrike.

Frankrike ser nå mer og mer ut som en «failed state» som det heter når liknende ting skjer i ikke-vesteuropeiske land. Det er ikke mange dagene siden Macron uttalte at Frankrike «fulgte nøye» med i «det væpnede mytteriet» i Russland. Men det ble ikke noe av den borgerkrigen Vesten ønsket seg i Russland.

Så er det Rothschild-mannen Macron som ikke klarer å holde orden i eget hus.

Les: Hvem er Emmanuel Macron og hvem står bak ham?

Se også Twitter: #RiotsFrance

Det meldes fra Frankrike at håndvåpen som Frankrike har sendt til Ukraina er blitt beslaglagt på gatene i Frankrike. En gave som fortsetter å gi.

Opprøret har også spredd seg til Belgia:

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMineralstrategi for forsterka rovdrift
Neste artikkelFerie og refleksjoner