Ukraina sendte fattige, utrente menn inn i kjøttkverna Bakhmut, for å spare bedre styrker til motoffensiv

0
Ukrainske soldater ved Bakhmut.

En mann fortalte The Wall Street Journal at han aldri hadde holdt et våpen før han ble sendt inn i kampen.

Av Dave DeCamp

Anti-War, 25. mai 2023.

Ukraina sendte utrente rekrutter inn i slaget om Bakhmut for å redde sine profesjonelle soldater til en forventet motoffensiv, rapporterte The Wall Street Journal torsdag.

The Journal snakket med menn som var en del av en liten gruppe som ble sendt inn i Bakhmut, byen som ble kjent som kjøttkverna, bare noen dager etter å ha blitt mobilisert.

Av 16 menn i gruppen av vernepliktige ble 11 enten drept eller tatt til fange. Journal beskrev dem som «for det meste fattige menn fra landsbyer i den nordøstlige Kharkov-regionen, mange av dem arbeidsledige, som tar strøjobber som altmuligmenn eller skiftarbeide på fabrikker i regionhovedstaden».

Noen av mennene hadde militær trening for mange år eller tiår siden, men ingen hadde kamperfaring. Noen få av dem truet med å nekte ordre da de ble fortalt at de ble sendt til frontlinjene den 21. februar, med henvisning til mangel på trening, men de ble sendt inn til slutt.

En mann, Vladyslav Yudin, fortalte Journal at han fortalte en sersjantmajor at han aldri hadde avfyrt eller holdt en pistol før. «Bakhmut vil lære deg,» ble Yudin fortalt.

Mennene deltok i brutale hus-til-hus-kamper i Bakhmut. Mange av dem er antatt døde, men familiene deres håper fortsatt at de ble tatt til fange av russerne og fortsatt er i live.

Mennenes beretninger samsvarer med det ukrainere som kjemper ved frontlinjen hadde fortalt mediene mens kampen fortsatt raste. De fortalte historier om tropper som ble sendt inn med lite støtte, trening eller ammunisjon.

Washington Post snakket med en ukrainsk bataljonssjef i mars som sa at han fikk ferske rekrutter som ikke ville avfyre våpnene sine fordi de var redde for lyden.

Til tross for at Kievs vestlige støttespillere frarådet å bruke ressurser på Bakhmut, forsøkte Ukrainas president Volodymyr Zelensky å holde på byen så lenge han kunne, men den ble fullstendig erobret av Wagner-gruppen og russiske styrker i helgen.

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin anslår at 50.000 ukrainere mistet livet i kampene om byen, men tallet er ikke bekreftet. Prigozjin sa også at han rekrutterte 50.000 mennesker fra fengsler for å kjempe i Bakhmut, og om lag 20% av dem ble drept.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Ukraine Sent Poor, Untrained Men Into Bakhmut Meat Grinder to Save Better Forces for Counteroffensive

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Se også:

Ukrainsk soldat: – Vi var 36 mand, da vi ankom, men i løbet af de første minutter mistede vi 3

Forrige artikkelOndskapens imperium: US-NATO-EU
Neste artikkel– Krigen er et opprør fra Russland og «resten» mot USAs hegemoni
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.