USA: Patriotismens død

0
Coffin covered with the flag of USA

Wall Street Journal har nylig gjennomført ei meningsmåling med uhyre interessante resultater.

Fra 1998 til i dag har andelen amerikanere som sier at patriotisme er en viktig verdi krasjet fra 70% til 38%. Det meste av fallet har skjedd siden 2019.

Omtrent 38% av de spurte sa at patriotisme var veldig viktig for dem, og 39% sa at religion var veldig viktig. Det var en kraftig nedgang fra da WSJ første gang stilte spørsmålet i 1998, da 70% anså patriotisme som svært viktig, og 62% sa det om religion.

Andelen amerikanere som sier at det å få barn, engasjement i samfunnet og hardt arbeid er svært viktige verdier, har også falt. Toleranse for andre, ansett som svært viktig av 80% av amerikanerne så sent som for fire år siden, har falt til 58% siden den gang.

Bill McInturff, en meningsmåler som jobbet med en tidligere Journal-undersøkelse som målte disse holdningene sammen med NBC News, sa at «disse forskjellene er så dramatiske at de maler et nytt og overraskende portrett av et Amerika i endring.» Han antok at «kanskje belastninga av vår politiske splittelse, Covid og den laveste økonomiske tilliten på flere tiår har en oppsiktsvekkende effekt på våre kjerneverdier.»

I en kommentar til undersøkelsen skriver Jeffrey Tucker i Daily Reckoning:

Problemet går mye dypere.

Når du er innelåst i hjemmet ditt, virksomheten din er stengt, kirken din er stengt, naboene dine skriker til deg om å maskere deg, så kommer legene mot deg med skudd du ikke vil ha, og du blir ytterligere forhindret fra å forlate landet til hvor som helst unntatt Mexico, og presidenten kaller de uvaksinerte for folkefiender, ja, da kan man tenke seg at kjærligheten til hjemlandet avtar.

Den samfunnsmessige tilliten er helt opplagt på bunnen. Domstolene beskyttet oss ikke. Skolene stenger, spesielt de offentlige, som er ment å være kronen på verket for progressiv ideologi. Legene våre snudde seg mot oss.

Media vendte seg også mot vanlige folk i tre år, kalte festene våre for superspredningsbegivenheter, spottende prester som holdt gudstjenester, demoniserte livekonserter og skrek til alle om å holde seg hjemme og holde seg klistret til TVen.

Hele tiden ble offentlig støtte til patriotisme misbrukt til å nekte oss grunnleggende rettigheter og friheter. Patriotisme skulle bety å være hjemme og være trygg, maskere seg, ta sosial avstand, etterleve hvert tilfeldig påbud uansett hvor latterlig det måtte være og til slutt bli stukket en, to ganger, tre ganger og mer for alltid, til tross for at store deler av offentligheten ikke var utsatt.

I de endelige resultatene av undersøkelsen gikk viktigheten av å få barn fra 59% til 39%, og viktigheten av samfunnsengasjement toppet seg med 62 på høyden av nedstengninger for å falle til forbløffende 27%.

Mediene og politikerne lyktes i å tvinge flertallet til underkastelse, men prisen var høy

Den daglige 24-timers propagandaene for koronafortellingen lyktes i å tvinge det store flertallet til mer eller mindre frivillig underkastelse. Men det kan se ut som om prisen er blitt skyhøy. Ikke bare har det kostet samfunnet og summen av de 99% med minst formue tusenvis av milliarder dollar i tapte inntekter og tapte ressurser og skolebarns tap av utdanning, leseferdigheter og sosiale ferdigheter samt tap i psykisk helse, men det har også påført flertallet i samfunnet et stort tap i troen på framtida og på seg sjøl.

Og det går sikkert ikke bedre når det går opp for amerikanerne at USA også taper krigen mot Russland i Ukraina etter å ha brukt 120 milliarder follar på den – og dollaren, selveste the greenback, er på vei mot solnedgangen.

Forrige artikkelDollaren er i trøbbel!
Neste artikkelNattokinase: En effektiv kur: Long Covid, vaksinebivirkninger og mikroembolier